کد خبر: ۴۸۱۳۲۲
زمان انتشار: ۱۱:۱۷     ۱۱ آذر ۱۳۹۹
با موافقت نمایندگان؛
نمایندگان مردم در خانه ملت با کلیات طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها و صیانت از منافع ملت ایران موافقت کردند. در عین حال علی ربیعی سخنگوی دولت در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم، درخصوص مصوبه امروز مجلس شورای اسلامی در زمینه لغو پروتکل الحاقی که به تایید اکثریت نمایندگان مردم رسید، گفت: این مصوبه به لغو تحریم‌ها کمک نمی‌کند و مخالف هستیم.

به گزارش سرویس خانه ملت پایگاه 598، نمایندگان در جلسه علنی امروز (سه شنبه 11 آذر) مجلس شورای اسلامی  و در جریان بررسی کلیات طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها و صیانت از منافع ملت ایران، با 251 رأی موافق با کلیات این طرح موافقت کردند.

پس از تصویب قاطعانه کلیات این طرح، نمایندگان شعارهای "مرگ بر آمریکا"، "مرگ بر اسرائیل" و "خونی که در رگ ماست، هدیه به رهبر ماست" سر دادند.

براساس این گزارش  ابوالفضل عمویی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس یازدهم گزارش این کمیسیون را درباره طرح فوق به شرح زیر قرائت کرد:

طرح دوفوریتی اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها و صیانت از منافع ملت ایران که جهت بررسی به کمیسیون امنیت ملی به عنوان کمیسیون اصلی ارجاع شده بود، با حضور مسئولان دستگاه های اجرایی ذی ربط و کارشناسان مرکز پژوهش های مجلس مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و در جلسه مورخ 9 آذر 1399 با اصلاح در عنوان و متن به شرح ذیل به تصویب رسید.

اینک گزارش آن در اجرای ماده 161 آیین نامه داخلی تقدیم مجلس شورای اسلامی می شود.

عمویی: هدف از طرح "اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها" باز شدن قفل هایی است که بر صنعت هسته ایی کشور وارد شده

بنابر این گزارش در ادامه سخنگوی کمیسیون امنیت ملی در توضیح این طرح گفت: طرح مذکور چند هدف را دنبال می کند، هدف اول باز شدن قفل هایی است که بر صنعت هسته ای کشور وارد شده است، احیای این برنامه در واقع پیگیری اهداف شهدایی مانند شهید فخری زاده و شهید شهریاری و سایر شهدای هسته ای کشور است. افرادی که برای پیشرفت و توسعه کشور جان خود را فدا کرده اند. امروز ما به عنوان نمایندگان انقلابی تلاش می کنیم مسیر حرکت این شهدا و مسیر پیشرفت و توسعه کشور را احیا کنیم. برنامه هسته ای کشور باید طبق نیازها به پیش رود و انتظار داریم پس از تصویب این طرح توسعه پیدا کرده و روند آن تسریع یابد.

وی به هدف دوم این طرح اشاره کرد و افزود: مقابله با تحریم هایی که از سمت کشورهای غربی به ما اعمال می شود را باید هدف دوم طرح فوق دانست، باید این اعمال تحریم ها را هزینه مند کنیم. تحریم علیه ایران رفتار بی هزینه ای نخواهد بود و تغییر محاسبه غلط دشمنان هدف این طرح است. باید به نحوی پیش رویم که نه فقط اعمال تحریم هزینه مند باشد، بلکه تخریب امنیت این مردم و به شهادت رساندن دانشمندان هسته ای و مقام سیاسی معاون وزیر دفاع ما، رفتار بی هزینه ای نخواهد بود. 

عمویی ادامه داد: دشمنان فکر نکنند اگر دست به اقدام ترویستی بزنند، این اقدام بدون پاسخ خواهد ماند. بخشی از این پاسخ مجازات قطعی آنها در خارج از مجلس توسط دستگاه های امنیتی و نظامی پیگیری خواهد شد، اما وظیفه مجلس تقویت مسیر توسعه و پیشرفت هسته ای کشور برای ادامه راه این شهدا است. طرح مذکور برای رسیدن به این هدف، طراحی شد و تلاش می کنیم رفتار و محاسبات غلط دشمنان که هزینه هایی را بر زندگی مردم با تحریم ها اعمال کرده اند، بدون پاسخ نماند.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اضافه کرد: معتقدیم با تمرکز بر تقویت برنامه هسته ای و ایجاد محدودیت برای بازرسی هایی که امروز دیگر مبنایی ندارد، می توان در مقابل تحریم ها ایستاد، این در حالی است که توازن در توافقات قبلی از بین رفته است و در رابطه با مبنای این بازرسی ها از مراکز هسته ای سوال وجود دارد، باید به این توازن و به این بی توازنی وعدم تبادل پاسخ داده شود. از این جهت ما در کمیسیون امنیت پس از بحث و گفت وگو درباره ابعاد مختلف این طرح و شنیدن نظرات کارشناسان موضوع را دنبال کردیم و امیدوارم همکاران به نظر کمیسیون توجه کنند.

ربیعی: با مصوبه مجلس در لغو پروتکل الحاقی مخالف هستیم

علی ربیعی سخنگوی دولت در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم، درخصوص مصوبه امروز مجلس شورای اسلامی در زمینه لغو پروتکل الحاقی که به تایید اکثریت نمایندگان مردم رسید، گفت: این مصوبه به لغو تحریم‌ها کمک نمی‌کند و مخالف هستیم.

ربیعی در پاسخ به تسنیم: با مصوبه مجلس در لغو پروتکل الحاقی مخالف هستیم

وی افزود: در جلسه روز یکشنبه دولت جناب آقای امیری معاون پارلمانی رییس جمهور طرح نمایندگان محترم را در دولت مطرح کردند. اعضای محترم دولت در رابطه با موضوع بحث و بررسی کردند.

سخنگوی دولت تصریح کرد: به نظر دولت، موضوع از اختیارات شورای عالی امنیت ملی است و مسئولیت هر گونه تصمیم درباره برجام و برنامه های هسته ای براساس اصل 176 قانون اساسی فراقوه ای بوده است هیچ نهاد و قوه ای به تنهایی نمی تواند خارج از این چارچوب اقدام کند و به نظر می رسد مجلس هم نمی تواند در این موضوعات وارد شود و قطعا شورای نگهبان در مورد این طرح به این موارد توجه خواهد کرد و به محدودیتهای قانونی، ملاحظات و مصلحت های ملی توجه خواهد شد.

وی اضافه کرد:‌ آنچه در عنوان طرح نمایندگان محترم آمده، برداشت تحریم ها است. انباشت اورانیوم با غنای 20 درصد و همینطور عدم اجرای پروتکل الحاقی منجر به دائمی شدن تحریم ها می شود، در اینصورت به مذاکرات هسته ای و برجام نیازی نمی بود.

ربیعی با بیان این مطلب که ما قبل از برجام، پروتکل الحاقی را اجرا نمی‌کردیم و صدها کیلوگرم اورانیوم با غنای 20 درصد در اختیار داشتیم اما همچنان ذیل سخت ترین تحریم های چندجانبه شورای امنیت سازمان ملل متحد بودیم، تصریح کرد:  بنابراین اگر هدف از طرح آنطور که در عنوان آن آمده «اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها» باشد، بر اساس تجربه های پیشین، این طرح شامل کیفیت غنی سازی و عدم اجرای پروتکل الحاقی، کمکی به لغو تحریم ها نمی کند.
 
وی خاطرنشان کرد: امروز بیش از 3 تن اورانیوم غنی شده در اختیار داریم و ماهانه بین 250 تا 300 کیلوگرم اورانیوم غنی شده تولید می کنیم که این میزان تقریبا و حدودا با ظرفیت تولید کشور قبل از برجام برابری می‌کند. بنابراین برجام تاثیری بر حجم و کمیت عددی اورانیوم غنی شده هم نداشته است. به این ترتیب، هیچگونه جای نگرانی نیست. امیدواریم هر تصمیمی گرفته می شود، همه جوانب آن سنجیده شود.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۱
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها