کد خبر: ۴۷۸۱۷
زمان انتشار: ۱۴:۲۴     ۱۶ فروردين ۱۳۹۱
رسانه سلطنتی بریتانیا با ایجاد موج‌ جدیدی در رابطه با وضعیت نقض حقوق بشر در ایران در تلاش است ، تبعات برخورد برخی از مردم ایران با اتباع بیگانه در داخل کشور را نوعی القاء حکومتی به این افراد جلوه دهد.

محدوده، یکی از رویکردهای حایز اهمیت در راهبردهای بی.‌بی.‌سی فارسی، تمرکز بر روی شکاف‌ها و گسست ‌های جامعه ایرانی با همسایگان خود است ،  در حقیقت این شبکه با تعریف و تصویر جامعه‌ی ایرانی به جامعه‌ای که با اتکاء به تبلیغات دولتی همواره با حضور مهاجرین افغانی در کشورشان مشکل دارند سعی دارد ، با انداختن توپ نقض حقوق بشر در زمین ایران نسبت به افاغنه مهاجر ، عملیاتی تازه را برای مبارزه‌ی منفی با جمهوری اسلامی کلید بزند.

نگاهی به انتشار اخبار این شبکه‌ی فارسی و تلاش برای برجستگی آن‌ها که شامل مواردی هم‌چون: «نقض حقوق افغانی ها در ایران »، «پخش مستندات ساختگی در رابطه با وضعیت بد مهاجرین افغان در ایران »، «ظهور و بروز گروه‌های جدید اجتماعی بر ضد افغانیان در ایران »، «برخورد نیرو های امنیتی و انتظامی با مهاجریان افغان » و ...، نشانگر آن است که این شبکه مشغول به رادیکال سازی تدریجی لایه‌های اجتماعی مردم ایران با همسایگان افغانی خود است.

رسانه سلطنتی بریتانیا با ایجاد موج‌ جدیدی در رابطه با وضعیت نقض حقوق بشر در ایران در تلاش است ،  تبعات برخورد برخی از مردم ایران با اتباع بیگانه در داخل کشور را نوعی القاء حکومتی به این افراد جلوه دهد و در آخرین نمونه این فعالیت ها چند روز پیش بی بی سی فارسی با اعلام خبری از رسانه دولتی ایران ، مبنی بر اینکه " حضور افغانها در طبیعت ایران در روز طبیعت ممنوع اعلام شده است " اعلام کرد : به دستور مسئولین استانی یکی از شهر های مرکزی ایران حضور اتباع افغانی در روز 13 فروردین در یکی از بوستان های بزرگ این شهر ممنوع اعلام شده است.

بعد از انعکاس این خبر در بی بی سی فارسی و در پی آن تکذیب مسئولین مربوط ، سایت خبرگزاری "ایرنا" با برداشتن خبر مذکور، غیر واقعی بودن این گزارش را تایید کرد اما رسانه دولتی انگستان که سوژه خبری مناسبی را به دست آورده بود ، با پخش ویژه برنامه هایی از وضعیت بد مهاجرین افغان در ایران سعی در دامن زدن به این ماجرای دروغ داشت.

به طور کلی گزارش های  رسانه دولتی بریتانیا از نقض حقوق مهاجرین در ایران در حالی منتشر می شود که ، بسیاری از مراکز و موسسات مهم تحقیقاتی در جهان بر این باوردند که ناقض اصلی حقوق بشر در افغانستان و دیگر کشور های اشغال شده در خاور میانه خود نیرو های نظامی "ناتو" و متحدان آنان در منطقه به حساب می آیند ، که چند سالی است با اشغال نظامی این کشورها ، وضعیت زندگی سکنه آنها را مختل و باعث آوارگی هزاران تن از مردم این کشورها شده اند.

شبکه هایی نظیر " شبکه بی بی سی فارسی "  در حالی دم از بی طرفی و راستگویی در شرح وقایع جهان می زنند که با وجود اینکه پاکستان اعلام کرده است " تمامی مهاجرین افغان باید تا پایان سال میلادی این کشور را ترک کنند ، هنوز ایران را عامل اصلی افغانی ستیزی در منطقه معرفی می کنند".

اخباری از این دست در حالی مطرح می شود که بارها مقامات ایرانی و افغان در رابطه با وضعیت مهاجران افغانی در ایران به بحث و گفت گو نشسته اند که نتیجه اش ، پذیرش مهاجران افغان به دلیل عدم امنیت و ثبات در افغانستان و یاری آنان تا ایجاد صلح و امنیت پایدار در کشورشان بوده است ، امری که هیچگاه در چشم گردانندگان شبکه های غربی دیده نمی شود.

در تلکس های خبری شبکه های غربی ، در حالی ایران را ناقض اصلی حقوق افغان ها معرفی می کند که، مقامات آمریکایی همچنان از شبکه القاعده به عنوان هیولایی ترسناک برای ادامه حضور در افغانستان استفاده می کنند.

این شبکه ها سعی دارند با القاء این نکته که اگر غرب زودتر از موعد مقرر افغانستان را ترک کند، اعضای شبکه القاعده حضور خود را در ان کشور تقویت خواهند کرد حضور اخلال گرانه نظامیان نا تو در این کشور را توجیه کنند.

این در حالیست که بارها رئیس جمهوری افغانستان تاکید کرده است شبکه القاعده در افغانستان وجود ندارد و با خروج زود هنگام نیروهای خارجی از خاک این کشور ، افغانستان زودتر از آنچه قابل تصور باشد به ثبات خواهد رسید.

با نگاهی گذرا به این گزارشات شبکه های غربی نظیر "بی بی سی فارسی " بی شک به این موضوع پی خواهیم برد که در همه آنها مسئله سیاه نمایی در تمام امور نقش تعیین کننده ای را ایفا می کند  ، به نوعی که در انعکاس وقایع منطقه ای سعی می شود همواره ایران به عنوان عامل اصلی بی ثباتی معرفی و نقش پنتاگون در این زمینه نوعی ناجی و غریق نجات معرفی شود.

با این تفاصیل و صدها مورد نمونه‌ی دیگر که به دلیل ضیق مجال، فرصت پرداختن بدان‌ها فراهم نشد، هستند هنوز کسانی که گمان می‌کنند رسانه‌ی سلطنتی انگلیس اکنون در فضای رسانه‌ای بی‌طرفی خود را رعایت می‌کند، شاید این مسأله به مدد فنون خاص عملیات روانی و پروپاگاندای پنهانی است که نه در سطح بلکه در عمق مجرای انتقال پیام برنامه سازان این شبکه دنبال می‌گردد، است.

واقعیت آن است که رویکرد تعاملی با مخاطب و تولید برنامه‌های اجتماعی از متن و بطن جامعه‌ی ایران البته با اهداف خاص یکی از رویکردهای اصلی شبکه‌ی «بی‌.بی‌.سی» است، به گونه‌ای که مخاطب ناخودآگاه احساس راحتی و تفاهم با این شبکه می‌‌کند.

ساخت برنامه‌های مستند گزارشی ویژه، مصاحبه با افراد گوناگون از طبقات گوناگون و نیز انتخاب سوژه‌های به روز از مصادیق این شیوه است ، این شبکه، نهایت تلاش خود را می‌کند تا با تولید برنامه‌های گوناگون که در آن به ظاهر صدای هر دو گروه موافق و مخالف شنیده شود، بی‌طرفی خود را برای مخاطب به اثبات برساند؛ نمونه‌ی این رویکرد را در هر شب در برنامه‌ای مثل «نوبت شما» می‌بینیم.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها