در یک مطالعه گذشته نگر روی بیمارانی که برای کووید ۱۹ آزمایش شدهاند، محققان دانشگاه پزشکی شیکاگو ارتباطی را بین کمبود ویتامین دی و احتمال آلوده شدن به ویروس کرونا کشف کردند.
در این مطالعه با بررسی سوابق پزشکی ۴۸۹ نفر دریافتند، افرادی که کمبود ویتامین دی دارند، یعنی میزان ویتامین دی در آنها کمتر از ۲۰ نانوگرم بر میلیلیتر بود و آن را جبران نکرده بودند، حدود ۲ برابر بیشتر از افرادی که سطح ویتامین دی بدن آنها در حد طبیعی بود، به کووید ۱۹ مبتلا شدند.
دیوید ملتزر، رئیس یکی از بیمارستانهای شیکاگو و نویسنده اصلی این مطالعه گفت: «ویتامین دی برای عملکرد سیستم ایمنی بدن مهم است و قبلاً نشان داده شده بود که مکملهای ویتامین دی خطر عفونتهای دستگاه تنفسی ویروسی را کاهش میدهند».
نویسنده این پژوهش میگوید: تجزیه و تحلیل آماری ما نشان میدهد که این موضوع در مورد عفونت کووید ۱۹ نیز درست است و افراد با کمبود ویتامین دی در خطر ابتلا به ویروس کرونا هستند.
تصور میشود که نیمی از آمریکاییها کمبود ویتامین دی دارند؛ در مناطقی که افراد با عدم قرار گرفتن در معرض آفتاب مواجه هستند، بیماریهای مرتبط با کمبود ویتامین مذکور شایعتر است.
ملتزر گفت:«درک اینکه آیا درمان کمبود ویتامین دی خطر ابتلا به کووید ۱۹ را کاهش میدهد میتواند از نظر محلی، ملی و جهانی از اهمیت بالایی برخوردار باشد؛ ویتامین دی ارزان است، به طور کلی مصرف آن بسیار ایمن است و میتواند فواید زیادی برای سلامتی داشته باشد».
محققان در حال برنامه ریزی برای آزمایشات بالینی بیشتری هستند؛ آنها بر اهمیت مطالعات تجربی برای تعیین اینکه آیا مکمل ویتامین دی میتواند خطر و به طور بالقوه شدت ابتلا به کرونا را کاهش دهد و همچنین نیاز به مطالعات در مورد اینکه چه راهبردهایی برای مکمل ویتامین دی در جمعیتهای خاص مناسبترین است، تأکید میکنند.
این مطالعه روز سه شنبه در وب سایت UChicago قرار گرفت.