کد خبر: ۴۷۵۵۲۱
زمان انتشار: ۱۴:۲۳     ۲۳ مرداد ۱۳۹۹
پایگاه لبنانی النشره چند روز پیش خبری منتشر کرد درباره اینکه ایران و آمریکا با واسطه‌گری آلمانی‌ها به گفت‌وگو نشسته‎اند و طی روزهای آینده این مذاکرات نهایی خواهد شد. همزمان با انتشار این خبر، در ایران هم مقامات دولتی اظهاراتی داشتند که به‌نوعی ارسال پالس‌هایی برای تایید خبر این رسانه لبنانی بود

مهم‌تر از همه این اظهارنظرها اما خبری بود که ایلنا، خبرگزاری نزدیک به دولت روز گذشته منتشر و ادعا کرد در گفت‌وگو با یک منبع مطلع، اخباری از مذاکرات محرمانه ایران با طرف‌های غربی به دست آورده است

ساعتی از این داستان نگذشته بود که ناگهان سخنگوی وزارت امور خارجه اطلاعیه‌ای صادر کرد و از بیخ و بن ماجرا را تکذیب کرد.

ایران غیرنفتی‌ترین اقتصاد نفتی جهان را داراست و در بحران کاهش قیمت نفت یا بروز کرونا کمترین آسیب را نسبت به ایام پیش از آن، میان کشورهای نفتی جهان دید. از این‌رو نمی‌توان انکار کرد که هرگونه گشایش احتمالی و موقتی در فروش نفت که از جانب آمریکا در این برهه حاصل شود تنها حربه‌ای برای ممانعت از نتیجه دادن تلاش‌های ایران برای ساختن اقتصادی غیرنفتی است.

تصور اینکه ترامپ امروز و در آستانه انتخابات حاضر است امتیازهای قابل‌توجهی به ما بدهد، به‌واقع هم یک توهم است و هم می‌تواند تبعات سنگینی برای ایران بعد از انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا داشته باشد، چه ترامپ تکرار شود و چه بایدن به پیروزی برسد.

اگر با همان منطق موافقان مذاکره با آمریکا به ماجرا نگاه کنیم می‌بینیم از اردیبهشت سال 97 تا به‌امروز ترامپ هزینه‌های بسیار سنگینی به ایران تحمیل کرده و اگر امروز بخواهد آن هزینه سنگین را جبران کند تا ایران راضی به یک توافق متوازن و سودمند شود، به‌وضوح در داخل آمریکا مورد انتقاد قرار خواهد گرفت.

وقتی یک جانب دولت، جانب دیگر را تکذیب می‌کند مردم بی‌اعتماد شده و می‌پرسند؛ اینها که تکلیف‌شان با خودشان روشن نیست چطور می‌خواهند تصمیم واحد و صحیحی درباره رفع مشکلات مردم بگیرند و گرفتاری‌هایشان را رفع کنند.

علاوه‌بر اینکه، چنین الگویی برای اداره دولت باعث سوءاستفاده فرصت‌طلبان و حاشیه‌سازان می‌شود.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها