کد خبر: ۴۷۳۹۲۹
زمان انتشار: ۱۴:۴۳     ۳۱ تير ۱۳۹۹
مدیر اداره امور آزمایشگاه‌های دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به نحوه برخورد با تخلفات و فعالیت‌های خارج از چارچوب آزمایشگاه‌ها، توضیحاتی در رابطه با شرایط انجام تست کرونا در منزل و برخی فعالیت‌های نوین در حوزه آزمایشگاهی مانند آزمایشگاه های آنلاین و یا اپلیکیشن‌های پزشکی ارایه کرد.

به گزارش پایگاه 598، دکتر سید محمدرضا یثربی با اشاره به صدور پروانه‌ تأسیس و مسئولیت فنی آزمایشگاه‌ها به عنوان یکی از مهم‌ترین وظایف اداره امور آزمایشگاه‌ها، عنوان کرد: ممیزی و نظارت بر مراکز آزمایشگاهی تحت پوشش، رسیدگی به شکایات مراجعین به آزمایشگاه های تحت پوشش و بررسی درخواست های تأسیس برخی از شرح وظایف این اداره است.

وی با بیان اینکه نظارت بر عملکرد آزمایشگاه‌های تحت پوشش دانشگاه اساس کار اداره امور آزمایشگاه ها را تشکیل می‌دهد، عنوان کرد: بازدیدهای دوره‌ای یا مبتنی بر شکایات، نظارت‌ بر رعایت استانداردها وتعرفه‌های مصوب وزارت‌خانه و شورای عالی بیمه و سایر موضوعات فنی و پزشکی مرتبط با آزمایشگاه‌ها از جمله وظایف کارشناسان اداره امور آزمایشگاه‌ها تعریف شده است.

وی با اشاره به پروسه نظارت بر عملکرد آزمایشگاه‌ها و اصلاح فرایندها، گفت: شاخص‌های عملکردی و استاندارد فعالیت آزمایشگاه‌ها از سوی وزارتخانه اعلام و به آزمایشگاه‌ها ابلاغ می‌شود،‌ طی نظارت‌ها و بازدیدهای دوره‌ای تمام این آیتم‌ها بررسی شده و اگر مطابق با استاندارد نباشد در مرحله اول تذکر و فرجه داده می‌شود و در صورت عدم اصلاح نسبت به برخورد قانونی و حتی پلمب مرکز اقدام می‌شود.

دریافت هزینه آزمایشگاه به روش‌های غیرمعمول تخلف محسوب می‌شود

یثربی با بیان اینکه دریافت هزینه آزمایشگاه به روش‌های غیرمعمول و خارج از رقم تعرفه تخلف محسوب می‌شود، گفت: شکایت‌های مرتبط با این مسایل بلافاصله بررسی شده و درصورت تایید، ضمن برخورد با آزمایشگاه، هزینه اضافی دریافت شده به فرد شاکی بازگردانده می‌شود و این مساله به عنوان امتیاز منفی در پرونده و سابقه آزمایشگاه درج می‌شود.

وی تاکید کرد: شهروندان در صورت برخورد با این موارد می‌توانند شکایات خود را به سامانه ۱۶۹۰ اعلام کرده و یا مستقیماً با اداره امور آزمایشگاه‌های معاونت درمان دانشگاه‌ها ارتباط برقرار کنند.

مراکز مجاز برای انجام تست کرونا و نمونه‌گیری آزمایشگاهی در منزل

یثربی در ادامه با تاکید بر اینکه نمونه‌گیری و انجام تست در منزل تنها در موارد خاصی امکانپذیر است، گفت: انجام تست و نمونه‌گیری در منزل تنها از سوی مراکز خدمات پرستاری و درمان در منزل تایید شده از سوی وزارت بهداشت، مجاز است. به عبارت دیگر اگر فردی قادر به مراجعه به آزمایشگاه نباشد، مراکز خدمات پرستاری با آزمایشگاه طرف قرارداد خود تماس می‌گیرند و کارشناس آزمایشگاه همراه با تجهیزات برای اخذ نمونه به منزل بیمار مراجعه کرده و نمونه اخذ شده را در محیط نگهدارنده استاندارد به آزمایشگاه منتقل می‌کند.

وی با بیان اینکه وزارت بهداشت آیین نامه و دستورالعمل مشخصی برای ارایه خدمات پرستاری و بالینی در منزل تدوین کرده که برای معاونت‌های درمان دانشگاه‌ها لازم الاجراست، اظهار کرد: مراکز مجاز ارایه خدمات پرستاری در منزل تحت دستورالعمل خاصی نسبت به ارایه خدمات درمانی و پرستاری به بیماران اقدام می‌کنند که نمونه‌گیری برای انجام آزمایش و اخیرا با توجه به شیوع بیماری کرونا، انجام تست کرونا نیز شامل این خدمات می‌شود.

وی با بیان اینکه مراکز ارایه کننده خدمات پرستاری و بالینی در منزل معمولا با پزشکان، مراکز درمانی و آزمایشگاه‌ها طرف قرارداد هستند، توضیح داد: در این راستا برخی از خدمات آزمایشگاهی برای بیمارانی که امکان مراجعه حضوری به آزمایشگاه ندارند، توسط این مراکز ارایه می‌شود.

یثربی ادامه داد: در رابطه با تست کرونا نیز با توجه به شرایط و محدودیت‌های خاص تست PCR، یعنی اخذ نمونه از نقطه خاصی از حلق یا بینی، نمونه گیر با مهارت آزمایشگاه‌های مجاز وزارت بهداشت، توسط مراکز خدمات پرستاری در منزل اعزام می‌شوند و (VTM) نمونه اخذ شده در داخل محیط‌های نگهدارنده ویروسی به آزمایشگاه حمل شده و پس از انجام آزمایش، نتیجه آن ارسال می‌شود.

توضیحاتی در رابطه با اپلیکیشن‌ها و آزمایشگاه‌های آنلاین

مدیر اداره امور آزمایشگاه‌های دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه با اشاره به برخی از شیوه‌های نوین انجام تست و آزمایش‌های پزشکی، با بیان اینکه اغلب آزمایشگاه‌های آنلاین از نظر فنی و استاندارد قابل ‌قبول نیست، اظهار کرد: همچنین اپلیکیشن‌ها و استارتاپ‌های مختلف در زمینه‌های پزشکی و آزمایشگاهی فعالیت می‌کنند که اغلب آنها مجاز و مورد تایید نیست، ولی متأسفانه مردم به دلیل بی‌اطلاعی و عدم آگاهی به آنها اعتماد می‌کنند.

وی با تاکید بر اینکه فعالیت خارج از چارچوب و استاندارد این اپلیکیشن‌ها تخلف محسوب می‌شود، گفت: اغلب این اپلیکیشن‌ها به دلیل عدم رعایت استانداردها و اصول و قواعد فنی آزمایشگاه، گرفتاری‌های زیادی ایجاد می‌کنند. با این حال از استارتاپ‌های فعال در چهارچوب استاندارد حمایت و پشتیبانی می‌شود.

یثربی در خاتمه در خصوص حمایت دولت از نوآوری و فعالیت‌های خلاقانه و استارتاپی در حوزه سلامت، اظهار کرد: اگر این فعالیت‌ها در چارچوب مشخص و استاندارد وزارت بهداشت باشد، مورد حمایت سیستم دولتی قرار می‌گیرد، ولی متأسفانه در چند مورد تخلفاتی صورت گرفت که البته با آنها برخورد شد.


نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها