کد خبر: ۴۷۳۲۶
زمان انتشار: ۱۲:۲۹     ۱۱ فروردين ۱۳۹۱
تشدید بحران های فرهنگی و اجتماعی با حضور ناتو در افغانستان
حضور نیروهای خارجی در افغانستان ایدئولوژی کاذبی را مبنی بر آزادی، تساوی حقوق زن و مرد و آزادی عقیده را در افغانستان مطرح کرده است که در کنار آن فرهنگ مصونیت و عدم توانایی دولت از پیگرد قانونی متخلفان باعث شده است تا وضعیت حقوق بشر بیش از پیش وخیم تر شود...

بولتن نیوز: حضور ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران در پنجمین اجلاس همکاری های اقتصادی افغانستان که در تاجیکستان برگزار شد و سخنان بسیار مناسب ایشان پیرامون لزوم خروج سریعتر ناتو از خاک افغانستان بار دیگر موجب شادمانی مردم ستمدیده و رنج کشیده افغانستان و خاورمیانه شد.


احمدی نژاد در این اجلاس که در آن علاوه بر حامد کرزای رئیس جمهور افغانستان، سران پاکستان و تاجیکستان به عنوان کشورهای همسایه افغانستان و هیات هایی از 40 کشور جهان در آن حضور داشتند، از نیروهای آمریکایی و ناتو به شدت انتقاد کرده و خواستار خروج آن ها از افغانستان شد.

او در این باره گفته است: "حضور نیروهای ناتو در كشوری همچون افغانستان به بهانه مقابله با تروریسم بوده اما بسیاری از بحران های ایجاد شده در كشورهایی همچون افغانستان نتیجه حضور نیروهای ناتو است."

این سخنان باعث شد هیات آمریکایی سالن اجلاس را ترک کند.

اما جای بسی تعجب و تاسف است که به گزارش العربیه به نقل از "رویترز" شماری از اعضای مجلس سنای افغانستان این اظهارات را "مداخله آشکار" در امور داخلی افغانستان توصیف کرده اند.

بد نیست که از فرصت پیش آمده استفاده نموده و از این طریق گوشه ای از بحران ها و جنایات بوجود آمده در افغانستان توسط آمریکایی ها را به همین نمایندگان و سایر مردم جهان یادآوری کنیم


سخنان احمدی نژاد وظیفه قانونی او بود

پیش از ورود به مطلب اصلی لازم به یادآوری است که بر اساس اصل‏ یکصد و پنجاه و دوم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، سیاست‏ خارجی‏ جمهوری‏ اسلامی‏ ایران‏ بر اساس‏ نفی‏ هرگونه‏ سلطه‏ جویی‏ و سلطه‏ پذیری‏، حفظ استقلال‏ همه‏ جانبه‏ و تمامیت‏ ارضی‏کشور، دفاع‏ از حقوق‏ همه‏ مسلمانان‏ و عدم‏ تعهد در برابر قدرت‏ های‏ سلطه‏ گر وروابط صلح‏ آمیز متقابل‏ با دول‏ غیر محارب‏ استوار است‏.

همچنین اصل‏ یکصد و پنجاه و چهارم یادآور می شود که جمهوری‏ اسلامی‏ ایران‏ سعادت‏ انسان‏ در کل‏ جامعه‏بشری‏ را آرمان‏ خود می‏ داند و استقلال‏ و آزادی‏ و حکومت‏ حق‏ و عدل‏ را حق‏ همه‏ مردم‏ جهان‏ می‏ شناسد. بنابراین‏ در عین‏ خودداری‏ کامل‏ از هر گونه‏ دخالت‏ در امور داخلی‏ ملتهای‏ دیگر، از مبارزه‏ حق‏ طلبانه‏ مستضعفین‏ در برابر مستکبرین‏ در هر نقطه‏ از جهان‏ حمایت‏ می‏ کند.

بنابراین رییس جمهور به عنوان پاسدار و مجری قانون اساسی، موظف بود که از این فرصت استفاده نموده و نسبت به حضور نیروهای اشغالگر در خاک افغانستان اعتراض نماید.

ضمن آنکه زمانی این سخنان «مداخله جویانه» تلقی می گردد که ایشان مدعی خروج نیروهای آمریکا توسط ایران شده باشند که مسلما چنین اقدامی از سوی ایران از سخنان ایشان برداشت نمی شود.

تشدید بحران ها در افغانستان پس از حضور ناتو

پس از حضور نیروهای ناتو در افغانستان به بهانه مبارزه با تروریسمی که ساخته و پرداخته خود آمریکایی ها بود، در تمامی عرصه های اجتماعی و اقتصادی افغانستان شاهد بروز بحران های متعددی بودیم که در مواردی پیش از حضور آمریکایی اصلا وجود نداشته است



1-بحران های فرهنگی و اجتماعی

از جمله مواردی که پیش از حضور نیروهای نظامی آمریکا در افغانستان وجود خارجی نداشت و یا به ندرت یافت می شد، بحران هایی بود که در عرصه فرهنگی ظاهر گشت.

طی ده سال حضور نیروهای شوروی در افغانستان و پس از آن نیروهای طالبان هرگز کسی جرات آشکار در توهین به مقدسات دینی مسلمین را در میان نژاد غیور افغان نداشت و این در حالی است که این عمل قبیح پس از حضور ناتو عملی شد که قرآن سوزی در پایگاه بگرام در چند هفته گذشته نمونه آن بود.

از سوی دیگر با آن که افغانستان 3 دهه جنگ و خونریزی را سپری کرده است اما در این مدت هیچگاه پدیدههایی مانند خودسوزی را به خود ندیده بود اما اکنون این کشور در ردیف اول فهرست ناامن‌ترین کشورها برای زنان و کودکان قرار دارد.

یک روزنامه نروژی در این مورد نوشته است که استمرار حضور گروههای تروریستی القاعده و طالبان در مناطق مختلف افغانستان این کشور را به خطرناک‌ترین منطقه برای زنان تبدیل کرده است.

حملات مداوم تروریستی که اصلی‌ترین قربانیان آن را زنان و کودکان تشکیل ‌می‌دهد، در کنار عدم امنیت اجتماعی و منع تحصیل از جمله مشکلات جاری زنان افغان محسوب می شود.

در سال گذشته (سال 89) سازمان ملل آمار تجاوز جنسی در افغانستان از سوی رسانه‌ها را پایین‌تر از میزان واقعی آن دانست.

"نافی پیلی "، نماینده حقوق بشر سازمان ملل در افغانستان اعلام کرد آمار تجاوز جنسی در افغانستان کمتر از میزان واقعی است و بخش وسیعی از این تجاوزها به دلیل گزارش نشدن، پنهان میماند.

"ثریا صبح رنگ " عضو "کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان " که چندی پیش به ولایات شمالی افغانستان به منظور تحقیق در مورد نقض حقوق بشر سفر کرده بود، گفت: مردان مسلح در روستایی در ولایت "تخار " در شمال شرق افغانستان به یک دختر 12 ساله تجاوز کردند که به گفته اعضای خانواده این کودک، شش تن از این افراد، لباس پلیس به تن داشتند



.

همچنین حضور نیروهای خارجی در افغانستان ایدئولوژی کاذبی را مبنی بر آزادی، تساوی حقوق زن و مرد و آزادی عقیده را در افغانستان مطرح کرده است که در کنار آن فرهنگ مصونیت و عدم توانایی دولت از پیگرد قانونی متخلفان باعث شده است تا وضعیت حقوق بشر بیش از پیش وخیم تر شود.

به عقیده برخی از کارشناسان در افغانستان اکنون تهاجم فرهنگی مطرح نیست، زیرا اگر افغانستان مورد تهاجم فرهنگی غرب قرار می‌گرفت به این وضعیت دچار نمی‌شد بلکه دچار ابتذال فرهنگی شده است یعنی آنچه که امروز در اروپا و آمریکا مردود شمرده شده است، وارد افغانستان میشود.

2- بحران های امنیتی

ویرانگری فرهنگی توسط نیروهای اشغالگری کاملا مسبوق به سابقه و تجربه شده است اما نکته قابل توجه اینجاست که آمریکایی ها حتی برای تنویر افکار عمومی از ایجاد آرامش و امنیت نسبی عاجز ماندند.

ثریا صبح رنگ در گزارش خود اذعان می دارد که پس از ده سال حضور نیروهای خارجی در این کشور، که با شعارهای فریبنده و دلخوش کننده آمده بودند، نه تنها پیشرفتی در مورد حقوق بشر بدست نیامده که وضعیت حقوق بشر بیش از پیش نگران کننده به نظر می‌رسد.

این کارشناس حقوق بشر گفت: امروز اکثر خانواده های افغان، کودکان خود را به خارج از افغانستان میفرستند، زیرا نه امنیت اجتماعی وجود دارد و نه امنیت اقتصادی و یا حقوقی. بمباران مناطق مسکونی و کشتار غیرنظامیان توسط نیروهای خارجی را از جمله موارد نقض حقوق بشر می‌داند. ناامنی و فرهنگ معافیت در افغانستان اکنون بیداد میکند و این مسئله باعث شده است تا نقض حقوق بشر نه تنها کاهش بلکه افزایش پیدا کند.

مایک مولن(رییس سابق ستاد مشترک ارتش آمریکا) نیز در سفر خود به افغانستان به وضعيت نامناسب نيروهايش در عراق و افغانستان اعتراف كرد و گفت: درصورت تشديد مشكلات براي پرداخت حقوق نظاميان، اين مشكلات بسيار نگران كننده خواهد بود. او ضمن اعتراف به وضع اسفناك امنيتي موجود افغانستان پس از حضور خارجي ها گفت: در اين سفر پيشنهادهايي براي افغان ها دارم تا اوضاع امنيتي ارتقا يابد.

اين مقام آمريكايي البته به اين پرسش ساده پاسخ نداد كه طي 10 سال گذشته چطور اين پيشنهادها را ارائه ندادند و چرابه دنبال حضور نظاميانشان ناامني ها بشدت افزايش يافته و طالبان نيز روز به روز قدرتمند تر شده اند؟

افزایش چشمگیر کشت خشخاش پس از حضور آمریکاییان نیز موجب بر هم زدن امنیت منطقه و به خصوص جمهوری اسلامی شده است که عملا بیشترین هزینه در مبارزه با قاچاق مواد مخدر را پرداخت می کند.

دفترمبارزه با جرایم ومواد مخدرسازمان ملل متحدمی‌گوید کشت خشخاش و تولید ‏موادمخدر دربخش‌هایی ازافغانستان که قبلاً عاری از خشخاش شده بود، درحال ‏رشداست. بر اساس آمار کشت خشخاش در سال قبل از ورود نيروهاي آمريکا به افغانستان 200 تن بوده و در حال حاضر به 6 هزار تن در سال افزايش يافته است و جمهوری اسلامی ایران نیز هم راستا با این افزایش چشمگیر امنیت! تا کنون بیش از 3500 شهید تقدیم نموده است.

و این بود گوشه ای از رنج نامه و طنزنامه حضور ناتو در خاک افغانستان برای ارتقا امنیت، دموکراسی و حقوق بشر برای برادران مسلمان افغان.

پیشنهاد ما به برخی از نمایندگان سنای افغانستان که سخنان ریاست محترم جمهور را مداخله جویانه خواندند، نگاهی به این آمار و ارقام است تا شاید تدبیر دیگری پیشه سازند.

حسن نجفی
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:۳
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
ارسال نظرات
حقگو
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۵:۵۴ - ۱۱ فروردين ۱۳۹۱
۰
۰
بله آرزوی ما برای تمامی ملل ستم کشیده و مظلوم آزادی آنها و رشد وتوسعه همه جانبه است . آرزو یعنی چه ؟ یعنی اینکه دعا کنیم برآورده شود . آنهم جایی که در حدود و فضای شخصی خودمان باشد( مثل اینکه آرزو میکنم یه روزی یه ماشین بخرم پس چون خودم هستم میتوانم بروم دنبالش و زحمت بکشم و آن را بخرم ) میتوانیم عمل کنیم تا به آن برسیم . ولی در خاک کشور دیگر گفتن این حرف هر چند حرف انسانیست ولی دخالت محسوب میشود چرا که همه آنها بنا به دلایلی و شاید فعلا هم جهت با این صحبت ها نیستند و همه در نقطه ضعف قرار دارند . در حالی که سران خود آن کشور حضور دارند و ساکت هستند. این یعنی کاسه داغتر از آش!! یعنی خرید کینه و دشمنی با پول بیت المال
پاسخ
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۱:۵۶ - ۱۲ فروردين ۱۳۹۱
۳
۲
زنده باد احمدی نژاد.
پاسخ
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۹:۱۸ - ۱۲ فروردين ۱۳۹۱
چه ربطی داشت.
جدیدترین اخبار پربازدید ها