کد خبر: ۴۷۲۸۴۹
زمان انتشار: ۰۹:۰۵     ۱۴ تير ۱۳۹۹
دبیر مجمع نمایندگان استان تهران می‌گوید در این دوره مسجد محل دیدارهای رودرروی نمایندگان و مردم خواهد بود.

به گزارش پایگاه 598، قانون‌گذاری و نظارت دو بال مجلس هستند. دو بالی که اگر به‌درستی و با در نظر گرفتن مصالح مردم و نظام و هماهنگ با یکدیگر به حرکت درآیند مجلس را به قله‌ها می‌رساند و به تعبیری به راس امور بازمی‌گرداند.

مردم در حالی که ۴ سال مجلس دهم را با اکثریت اصلاح‌طلب و حامیان دولت پشت‌سر گذاشته بودند اسفندماه گذشته پای صندوق‌های رای آمدند و به جریان و تفکری که هفت سال قوه مجریه و دولت، چهارسال مجلس دهم و قریب سه سال شورای شهر و شهرداری تهران را در دست داشت؛ «نه» گفتند. تفکری که تمام راهکارش برای حل مشکلات از مجرای مذاکره با نظام سلطه می‌گذشت عملاً در برجام نشان داد که به این شیوه و روش نمی‌توان کمترین امیدی داشت، چرا که در این حال اراده و خواست بیگانگان است که تعیین‌کننده خواهد بود.

در عوض مردم به جریان برای مجلس یازدهم اعتماد کرده‌اند که گفتمان آن اتکا به درون است. جریانی که راه‌حل مشکلات را در عزم راسخ و مدیریت جهادی و ایمان و پاکدستی می‌داند. از همان نخستین روزهایی که «محمدباقر قالیباف» به ریاست مجلس یازدهم رسید در جملاتی تأکید کرد که عزم نمایندگان مجلس در ایجاد تحول در کارها و مدیریت کشور راسخ است. قالیباف در صحن مجلس گفت: «ان‌شاءالله با تشکیل کمیسیون‌ها، بحث نظارت در اولویت مجلس یازدهم قرار خواهد گرفت و این نظارت هم حتماً نظارت دقیق و به‌صورت میدانی خواهد بود.»

به عبارتی نمایندگان مجلس یازدهم می‌توانند زمینه تحولی بزرگ باشند. آنها با عملکرد درست خود می‌توانند تعریف نمایندگی مردم را ارتقا بخشند و شاخص آن را در جامعه بهبود دهند آن هم این‌گونه که تا پیش از این تصور و توقع جامعه از یک نماینده مجلس هرچه بوده اما با عملکرد نمایندگان انقلابی و حضور آنها در میان مردم و نتیجه دادن این حضور می‌توانند شاخص و تصور و انتظار از یک نماینده مجلس را ارتقا دهند. تصور کنید مدیر یک مجموعه در دفترش مستقر است و هیچ‌گاه در میان کارمندان و کارگران و یا در محیط آن مجموعه حضور نمی‌یابد. مدیر پس از او اما به میان کارگران می‌آید و در محیط مجموعه حاضر می‌شود؛ مشکلات را می‌شنود و در حل آنها می‌کوشد. این‌گونه این فرد به‌جز تغییر و تحول مثبت در مدت مدیریت خود، در عرصه بلندمدت باعث می‌شود معیار و شاخص و تصویر و تصور کارمندان و کارگران از یک مدیر تا حدود زیادی بهبود یابد و آنها از مدیران بعدی نیز چنین عملکرد و روشی را متوقع باشند.

این‌گونه دیگر جامعه از یک نماینده مجلس چنین تصوری ندارد که او هم یک فرد دور از دسترس است و برای انتقال مشکلات و سختی‌ها به او باید از چند خوان گذشت. البته به غیر از این حضور نمایندگان انقلابی مجلس در میان مردم و شنیدن حرف‌ها و مشکلات آنها و تلاشی مومنانه و مخلصانه برای رفع آن مشکلات از دیگر فواید این روش و منش است. دیگر اینکه مسئولین مرتبط با آن منطقه یا آن مشکلات چشمان ناظر مجلس را همواره به سوی خود باز می‌بیند.

در روزهای پایانی هفته قبل برخی از نمایندگان استان تهران ضمن حضور در میان مردم پای حرف‌های آنها نشستند. در این دیدارها برخی مسئولان محلی و انتظامی ‌نیز حضور داشتند تا این‌گونه و فی‌المجلس زمینه حل برخی دغدغه‌ها و مشکلات مردم فراهم شود. در این ارتباط با دبیر و سخنگو و یکی از اعضای مجمع نمایندگان استان تهران به گفت‌وگو پرداختیم که در ادامه آمده است.

نظارت میدانی و گفت‌وگوی رودررو با مردم

«سیدنظام‌الدین موسوی»، نماینده مردم تهران در مجلس یازدهم و دبیر مجمع نمایندگان استان تهران است. وی به خبرنگار کیهان گفت: «بعد از تشکیل مجمع نمایندگان استان تهران تا به حال چندین جلسه آن برگزار شده است.»

موسوی در ادامه افزود: «یکی از برنامه‌های مدنظر نمایندگان تعامل و گفت‌وگوی رودررو با مردم است. تقریبا از ابتدای شکل‌گیری مجمع برنامه‌های مختلفی سازمان‌دهی شد. طی هفته گذشته صحن مجلس تعطیل بود و نمایندگان باید در حوزه‌های انتخابیه حضور می‌یافتند.»

این نماینده تهران گفت: «نمایندگان استان تهران از جمله تهران بزرگ، ری، اسلامشهر، شمیرانات، پردیس به‌علاوه شهریار، رباط‌کریم، دماوند، پاکدشت و ورامین همگی در مورد این روش اتفاق نظر داشتند و از این ایده استقبال کردند. لذا برای بازدید میدانی و سرکشی و تعامل با مردم برنامه‌ریزی کردیم.»

دبیر مجمع نمایندگان استان تهران در تشریح این موضوع به ۲ برنامه اصلی در این راستا اشاره کرد و در تشریح این برنامه‌ها خاطرنشان ساخت: «برنامه‌های ما در ۲محور خواهد بود. یکی ملاقات با مردم و دیگری ملاقات با مسئولین مرتبط با همان منطقه.»

موسوی سپس افزود: «در همین ارتباط همکاران ما با مردم حسن‌آباد و فشافویه دیدار و گفت‌وگو کردند و همجنین در این دیدارها مسئولین مرتبط با آن مناطق نیز حضور داشتند. همکاران ما از نزدیک گلایه‌های مردم را شنیدند. خوشبختانه مسئولین محلی هم استقبال خوبی داشتند. همچنین چند تن از نمایندگان در مساجد منطقه ۱۷تهران حضور پیدا کردند که در این دیدارها نیز مسئولان محلی نیز حاضر بودند.»

نماینده مردم تهران گفت: «همچنین شب گذشته به مناسبت میلاد امام رضا(ع) در هشت مسجد حضور پیدا کردند و پای حرف مردم نشستند. تصمیم ما این است که در مجمع نمایندگان استان تهران این دیدارها ادامه یابد و از نزدیک با مردم به تعامل و گفت‌وگو بپردازیم.»

موسوی سپس اضافه کرد: «به غیر از این مسئولان را به جلسات مجمع نمایندگان استان تهران دعوت می‌کنیم. که هفته گذشته آقای حناچی، شهردار محترم شهر تهران در جلسه ما حضور یافتند و به تعمل با نمایندگان پرداختند. نمایندگان مردم تهران نیز مشکلات و خواسته‌های مردم را به ایشان انتقال دادند. در ادامه این جلسات نیز در جلسه آینده استاندار تهران حاضر خواهد شد.»

مسجد، محل دیدار با مردم و حل مشکلات

«علی خضریان» یکی دیگر از نمایندگان شهر تهران و سخنگوی مجمع نمایندگان استان تهران است. خضریان در گفت‌وگو با کیهان به دیدار مردمی تعدادی از نمایندگان تهران با اهالی، کسبه و اقشار ساکن منطقه ۷‌ اشاره کرد و افزود: «در نشست مجمع نمایندگان استان تهران قرار شد یک سامانه برای دریافت مشکلات و درخواست‌های مردمی راه‌اندازی شود، حضور در مناطق برای دیدار با آنها به‌صورت مسجد محور انجام شود و به یاری خدا در این دوره سعی می‌کنیم مسجد کانون ارتباط نمایندگان، مسئولان و مردم شود و همچنین به توفیق الهی محل حل مشکلات مردم گردد.»     

از وی پرسیدیم که این ملاقات‌ها چه نتایجی در بر خواهد داشت و آیا به اقدام عملی منجر خواهد شد؛ که خضریان در پاسخ گفت: «این دیدارها فواید و ثمرات فراوانی دارد. نخست اینکه ما به‌عنوان نمایندگان مردم به ولی‌نعمتان خود در این دیدارها گزارش می‌دهیم که در مجلس چه اقداماتی انجام داده‌ایم. وقتی این گزارش‌ها را به مردم انتقال می‌دهیم گاهی پیش می‌آید که مردم پیشنهادهایی می‌دهند که حقیقتا پیشنهادهای خوبی هستند و در همین دیدارهای اخیر برای من پیش آمده که پیشنهادی را دریافت کرده‌ام که بسیار خوب بوده است.»

سخنگوی مجمع نمایندگان استان تهران در ادامه افزود: «همچنین مردم به بیان مشکلات خود می‌پردازند و از آنجا که این دیدارها با حضور مسئولان محلی و انتظامی ‌انجام می‌شود بسیاری از خواسته‌های مردم در همان‌جا توسط مسئولان مربوطه صورت جلسه شد و ما نیز پیگیر خواهیم بود که ان‌شاءالله در زمان وعده داده شده انجام شود.»

خضریان در ادامه گفت: «البته بعضی از درخواست‌های مردم نیز به حوزه ملی مربوط می‌شود و باید در صحن و یا کمیسیون مطرح شود که آنها نیز توسط ما نمایندگان نوشته می‌شود که پیگیری شود.»

سخنگوی مجمع نمایندگان استان تهران خاطرنشان ساخت: بر این اساس، اولین جلسه دیدار مردمی در منطقه ۷ و در مسجد حسینی واقع در خیابان سبلان شمالی با حضور مسئولان منطقه‌ای، شهرداری، معاون فرماندار، سازمان آب و برق، آموزش و پرورش و... برگزار شد. نمایندگان استان تهران ضمن بررسی مشکلات منطقه در حوزه‌های مختلفی همچون اجتماعی، فرهنگی و زیرساختی، یک سری مصوبات را هم با تعیین زمانبندی برای ایجاد روشنایی، تقویت امنیت منطقه، رفع موانع آموزشی و پرورشی، رفع مشکلات ادامه کار سوله ورزشی برای نوجوانان و جوانان، بحث آسیب‌های اجتماعی و... در نظر گرفتند.

خضریان در ادامه افزود: «در این جلسه در کنار دریافت گزارشی از مسایل و مشکلات منطقه ۷ قرار شد، در جلسات بعدی جهت ارتقای ظرفیت آموزش و پرورش در منطقه با رویکرد تقویت بنیان‌های آموزشی و فرهنگی در مدارس و بررسی کلان‌ آسیب‌های اجتماعی استان تهران اقداماتی انجام شود.»

از مردمیم و باید میان آنها باشیم

زهره سادات لاجوردی نماینده مردم تهران و عضو کمیسون فرهنگی مجلس نیز در گفت گو با کیهان با اشاره به حضور میدانی برای بررسی و رسیدگی به مشکلات مردم در نقاط مختلف شهر تهران گفت: طی هفته گذشته با حضور در  چند مسجد از جمله مسجد جامع تهرانسر، مسجد حسینی در سبلان و مسجد جامع امام حسن مجتبی در شهرک بروجردی در میان مردم بودیم و مشکلات آنها را از نزدیک پیگیری کردیم.  

وی درادامه با اشاره به ضرورت حضور مسئولان در میان مردم گفت: اصولا حضور در جمع مردم و با مردم بودن سیره پیامبران و معصومین (علیهم صلوات‌الله اجمعین) بوده و  فرد مسئول نمی‌تواند پشت درهای بسته بنشیند و برای برنامه ریزی فقط به آمار و اطلاعاتی که به دستش می‌رسد اکتفا کند. آمار و اطلاعاتی که گاها مشاهده می‌شود که چندان دقیق نیست.

لاجوردی با بیان اینکه «حتی اگر این آمار و اطلاعات دقیق هم باشد باید در بین مردم حضور داشت و از نزدیک مشکلات آنها را دید و نظراتشان را شنید»، تصریح کرد: برای فرد مسئول و بخصوص نمایندگانی که در مجلس حضور دارند و می‌خواهند برای مردم قانون تصویب کنند یا از نظارتها و عدم نظارت‌ها آگاه بشوند لازم است که به میان مردم بروند و مشکلات آنها را از نزدیک ببینند. ضمن اینکه حضور در بین مردم و شنیدن درد دل‌ها و مشکلاتشان موجب می‌شود که شناخت درستی از شرایط و مسائل جامعه داشته باشیم و همچنین برای اینکه مجلس نقطه امید مردم باشد باید همواره در بین آنها بود.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در ادامه به تشریح مشکلات مطرح شده از سوی مردم در این دیدارهای مردمی پرداخت و گفت: موضوعی که خیلی برای مردم  مشکل ایجاد کرده بحث تورم و گرانی‌ها و به‌خصوص بحث گرانی مسکن و افزایش اجاره بها بود که این روزها سرسام‌آور شده و  موضوع‌ اشتغال و بیکاری جوانان از جمله مهم‌ترین موضوعاتی بود که در این دیدارهای مردمی مطرح شد.

وی ادامه داد: همچنین  بحث اعتیاد که مردم  بعضی از محله‌ها از حضور معتادان و مصرف مواد به‌صورت علنی گله داشتند و می‌گفتند که هربار هم از  کلانتری محل درخواست جمع‌آوری آنها را می‌کنیم، پاسخ می‌شنویم که چون قانون مشخصی برای برخورد یا نگهداری از آنها وجود ندارد، پس از جمع‌آوری  دوباره آزاد می‌شوند و در جامعه حضور خواهند داشت.

دبیر دوم کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی همچنین افزود: موضوع دیگر نیز مربوط به مباحث فرهنگی است که مردم متدین مناطقی که با آنها دیدار داشتیم از ولنگاری‌ها در جامعه گله داشتند و درخواستشان این بود که  باید حتما برای این مسائل فکری شود، چه  موضوع رسانه‌ها، فیلم‌های سینمایی  و چه  شبکه‌های اجتماعی باید نظارت شود و نکته آخر هم مربوط به مسائل و مشکلات فرهنگیان بود که درخواست پیگیری همسان‌سازی حقوق بازنشستگان و نیز موضوع استخدام‌ها، سرباز معلم‌ها، نهضتی‌ها را داشتند که ان‌شاءلله باید در مجلس در این زمینه‌ها اقدامات موثری انجام دهیم.


منبع : کیهان
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها