به نقل از روزنامه دیلی میل، این نتیجه گیری توسط دانشمندان دانشکده پزشکی دانشگاه مریلند آمریکا انجام شده است.
آنها نقشه ارتباط کووید ـ 19 با آب و هوا در مناطق مختلف جهان را تدوین کرده و در آن شرایط آب و هوایی هشت شهر دچار شیوع گسترده کرونا ، را با 42 شهر دارای پائین ترین سطح شیوع این بیماری همه گیر مقایسه کردند.
دسته اول شامل شهرهای دائگو (کره جنوبی) ، میلان (ایتالیا) ، پاریس (فرانسه) ، مادرید (اسپانیا) ، سیاتل (ایالات متحده آمریکا) ، ووهان (چین) ، قم (ایران) و توکیو (ژاپن) بود. در این شهرها از ژانویه تا مارس شرایط آب و هوایی مشابه : درجه حرارت از 3 تا 9 درجه و رطوبت کم وجود داشته است. آنها با نقاط سیاه در روی نقشه مشخص شده و کمربند بالاترین میزان شیوع ویروس کرونا را تشکیل می دهند.
به این ترتیب آسیای میانه ، قفقاز ، بخشی از اروپا ، بریتانیا ، مناطق شمال شرقی و مرکز بخش غربی ایالات متحده آمریکا و همچنین منطقه بریتیش کلمبیا در حوزه خطرناک قرار گرفتند
دکتر محمد سجادی ، یکی از شرکت کنندگان در این تحقیقات گفت: "من انتظار نداشتم در این هشت شهر چنین تطابق دما و رطوبت را ببینم ، بسیار شگفت آور است." این نقشه نشان می دهد كه ویروس کرونا مانند ویروس فصلی معمولی رفتار کرده، به شرایط آب و هوا واکنش نشان داده و در زمستان و اوایل بهار به سرعت گسترش می یابد.
دانشمندان چینی در ماه مه به این نتیجه رسیده بودند که بیش از نیمی از موارد ابتلا به نوع جدید ویروس کرونا (کووید ـ 19) در مکان هایی رخ داده که دمای هوا به 5 تا 15 درجه سانتیگراد رسیده بود.
آنها اطلاعات دریافتی درباره 3.75 میلیون مورد تایید شده ابتلا به کروناویروس در جهان در 185 کشور از 21 ژانویه تا 6 ماه مه را تجزیه و تحلیل کردند. حدود 60 درصد موارد در دمای هوا بالای صفر اما کمتر از 20 درجه سانتیگراد گزارش شده است. علاوه بر این ، 73.8 درصد موارد ابتلا در مناطق دارای رطوبت مطلق 3 تا 10 گرم در هر متر مکعب متمرکز بوده است. نتایج این مطالعه نیز نشان می دهد که کرونا ویروس عمدتاً در عرض های جغرافیایی معتدل گسترش می یابد و شرایط آب و هوایی مستعدی وجود دارد که در آن غلظت ذرات ویروسی در محیط زیست از جمله در روی سطوح ، بطور چشمگیری افزایش می یابد.