کد خبر: ۴۷۱۸۲
زمان انتشار: ۱۰:۲۴     ۱۰ فروردين ۱۳۹۱
در شرایطی که چين از مخالفان تحت حمايت غرب دولت سوریه خواسته است که به تعهدات خود در قبال طرح صلح ارائه شده از سوي سازمان ملل و اتحاديه عرب پایبند باشند، سناتورهاي ارشد امريکايي با ارائه طرحي به مجلس سنا، خواهان تامين تسليحاتي گروه‌هاي شورشي در سوريه شده‌اند.
در شرایطی که چين از مخالفان تحت حمايت غرب دولت سوریه خواسته است که به تعهدات خود در قبال طرح صلح ارائه شده از سوي سازمان ملل و اتحاديه عرب پایبند باشند، سناتورهاي ارشد امريکايي با ارائه طرحي به مجلس سنا، خواهان تامين تسليحاتي گروه‌هاي شورشي در سوريه شده‌اند.

به گزارش سرویس بین الملل بی باک‏، هونگ لي، سخنگوي وزارت امور خارجه چين روز چهارشنبه (۹ فروردين، ۲۸ مارس) گفت: "اميدواريم که دولت سوريه و طرف‌هاي درگیر در اين کشور به تعهدات خود عمل کنند."

وي اين اظهارات را پس از آن بيان کرد که دمشق طرح صلح ارائه شده از سوي کوفي عنان، نماينده ويژه سازمان ملل و اتحاديه عرب را پذيرفت.

هدف از اين طرح شش ماده‌اي پايان دادن به ناآرامي‌هاي يک ساله در کشور سوريه است.

پکن همچنين وعده داد که به حمايت از تلاش‌هاي عنان ادامه دهد.

سخنگوي وزارت امور خارجه چين گفت: " پکن فعالانه به همکاري با تلاش‌هاي ميانجي گرانه آقاي عنان و همچنين حمايت از آن ادامه مي‌دهد و اميدوار است که جامعه بين المللي مقرراتي را براي تحقق اين امر وضع کند."



اما در این میان برخلاف سیاست صلح جویانه چین در قبال سوریه ، سناتورهاي ارشد امريکايي با ارائه طرحي به مجلس سنا، خواهان تامين تسليحاتي گروه‌هاي شورشي در سوريه شده‌اند.

جان مک کين، سناتور جمهوري‌خواه و ۴ سناتور ديگر از جمله ليندسي گراهام و جو ليبرمن روز چهارشنبه (۹ فروردين، ۲۸ مارس) اين بيانيه را به سنا ارائه کردند و از کاخ سفيد خواستند "تسليحات و ساير حمايت‌ها و کمک‌هاي مادي" را در اختيار مخالفان سوري قرار دهد.


اين سناتورها از طرح صلح ۶ ماده‌اي پيشنهاد شده از سوي کوفي عنان فرستاده سازمان ملل و اتحاديه عرب به سوريه انتقاد کردند؛ چرا که به گفته آن‌ها، اين طرح کناره گيري بشار اسد رئيس جمهوري سوريه از قدرت را خواستار نشده است.

سناتورهاي مزبور از باراک اوباما رئيس جمهوري امريکا نيز خواستند در خصوص اوضاع سوريه نقش رهبري را به عهده گيرد.

اوباما و رجب طيب اردوغان نخست وزير ترکيه روز يک‌شنبه (۶ فروردين، ۲۵ مارس) درباره نياز به ارسال کمک‌هاي "غير مرگ‌بار" از جمله تجهيزات ارتباطي به شورشيان مسلح سوريه با يکديگر توافق کردند.

دمشق روز سه شنبه (۸ فروردين) طرح صلح پيشنهادي کوفي عنان براي پايان دادن به ناآرامي در سوريه را پذيرفت.

اين طرح صلح مواردي نظير برقراري آتش بس، دسترسي به آژانس‌هاي ارائه کننده کمک‌هاي بشردوستانه و گفت‌وگوي سياسي ميان دمشق و مخالفان را شامل مي‌شود.

سوريه از اواسط ماه مارس سال ۲۰۱۱ ميلادي صحنه ناآرامي است.

بسياري از کشورهاي غربي، هم پيمانان عرب آن‌ها، رژيم اسرائيل، ترکيه و همچنين بعضي از گروه‌هاي مخالف دولت سوريه، دمشق را به کشتار معترضان و مخالفان رژيم متهم کرده‌اند.

اين در حالي است که دولت سوريه قانون شکنان، خرابکاران و گروه‌هاي تروريستي مسلح را عامل ناآرامي‌ها دانسته و تاکيد دارد که خشونت‌ها در اين کشور از خارج طراحي و هدايت مي‌شود.

رئيس جمهوري سوريه ۲۰ فوريه گفته بود، "شماري از کشورهاي خارجي" با حمايت و تامين مالي "گروه‌هاي تروريستي مسلح که در حال مبارزه با دولت (سوريه) هستند" به دامن زدن به خشونت‌ها در اين کشور مي‌پردازند.



نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها