در پی این رویداد، خبرنگار "ان بی سی" گفت که با ازدحام جمعیت مقابل کاخ سفید او برای مدتی درون اتاق خبرنگاران ماند و نتوانست بیرون بیاید.
نیروهای امنیتی به خبرنگاران گفتند به دلیل شرایط دشوار خارج از کاخ، آنها قادر به خروج از محوطه نیستند.
به گزارش یورونیوز، در همین حال مینیاپولیس در سومین شب اعتراضات به قتل جورج فلوید توسط یک مامور پلیس، ناآرامتر از همیشه بود و معترضان بسیاری از رستورانهای زنجیرهای و ساختمانهای دولتی از جمله مقر اصلی پلیس شهر را به آتش کشیدند.
در این رویدادها حفاظی که به دور پاسگاه پلیس کشیده شده بود به دست معترضان کنده شد و تظاهرکنندگان این ساختمان پلیس و دو ساختمان همجوار را به آتش کشیدند و ماموران حاضر در آن مجبور به تخلیه محل شدند.
گستردگی ناآرامیها در حدی بود که فرماندار ایالت مینهسوتا، "تیم والتز" از نیروهای گارد ملی خواست برای آرام کردن اوضاع به شهر مینیاپولیس بیایند. گارد ملی آمریکا از صبح روز جمعه نهم خرداد در این شهر مستقر شده است.
روز جمعه برخی از معترضان در مینیاپولیس در مقابل خانه جورج فلوید گردهم آمدند و چند دقیقه مانند روزی که جورج فلوید به قتل رسید، فریاد زدند: «نمیتوانم نفس بکشم.»
آخرین گزارشها حاکی است «درک چاوین» مامور پلیسی که زانو بر گردن جورج فلوید گذاشته بود، بازداشت و به قتل متهم شده است.
درخواست سازمان ملل از ایالات متحده
کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل از دولت آمریکا درخواست کرد تدابیری اتخاذ کند تا دیگر شهروندان این کشور شاهد مرگ بی دلیل آمریکاییهای آفریقایی تبار نباشند. سازمان ملل نحوه مرگ جورج فلوید را فاجعه بار خواند.
ادامه اعتراضات در شهرهای مختلف آمریکا
همچنین روز جمعه در برخی از شهرهای مهم آمریکا تظاهراتی به یاد جورج فلوید و در اعتراض به خشونت پلیس آمریکا علیه سیاهان انجام شد. نیویورک، کلمبوس، ممفیس، پورتلند، سن پل، مینیاپولیس، دنور، فونیکس و لس آنجلس، ۹ شهر مورد نظر بودند.
در شبهای گذشته شیکاگو، لسآنجلس، ممفیس و دنور کلرادو هم در اعتراض به قتل جورج فلوید ناآرام بود.
به گزارش دویچهوله تظاهرات اعتراضآمیز روزهای اخیر در مینیاپولیس پس از آن آغاز شد که ویدیویی در شبکههای اجتماعی در ارتباط با چگونگی مرگ جرج فلوید پخش شده بود.
این ویدیو تقلای مرگبار او را زیر هیکل یک مأمور پلیس نشان میدهد. او در حالی که به سختی نفس میکشد، به پلیس سفیدپوستی که بر گرده او فشار آورده، میگوید: «نمیتوانم نفس بکشم». فلوید دقایقی بعد در بیمارستانی در نزدیکی محل درگیری درگذشت.
شهردار مینیاپولیس از جامعه سیاهپوستان به خاطر رفتار خشونتآمیز پلیس عذرخواهی کرده اما این نتوانسته از خشم و اندوه شهروندان بکاهد.
چهار مأموری که در کشمکش با سیاهپوستان از جمله جورج فلوید درگیر بودند، بلافاصله پس از انتشار خبر درگیری اخراج شدند، اما معترضان این را کافی نمیدانند. بسیاری از معترضان، از جمله بریجت فلوید، خواهر مقتول، خواهان دستگیری و محاکمه عاملان قتل هستند.
مقامات دادستانی اما تصریح کردهاند که هنوز آماده اعلام جرم علیه چهار مامور پلیسی که در این پرونده درگیر هستند، نیستند، اما گفتهاند که تحقیق در مورد مرگ جورج فلوید را اولویت اصلی خود قرار دادهاند.
با توجه به تشدید وخامت اوضاع در مینیاپولیس دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا نیز واکنش نشان داده و در پیامی توییتری ضمن ابراز حس همدردری با دوستان و بستگان قربانی اطمینان داده است که "عدالت کافی اجرا خواهد شد".
قتل جورج فلوید موردی تازه از رفتار و برخورد خشونتآمیز پلیس با مظنونان و متهمان سیاهپوست است.
این مورد به یادآورنده ماجرای قتل اریک گارنر، شهروند ۴۳ ساله سیاهپوست در نیویورک توسط مأموران پلیس است.
یکی از مأموران پلیس او را به ظن خلافکاری، روی زمین انداخته و با حلقهکردن بازو به دور گردن او، باعث ایست قلبی و مرگ گارنر شده بود. اریک گارنر هم در حین این برخورد گفته بود: «نمیتوانم نفس بکشم».
مرگ گارنر که پدر شش فرزند بود، موجی گسترده علیه خشونت و بیرحمی پلیس به راه انداخت و موجی برای حمایت از حقوق شهروندی رنگین پوستان در آمریکا ایجاد کرد که شعارش این بود: «نمیتونم نفس بکشم».
پیشتر کشته شدن مایکل براون، جوان ۱۸ ساله سیاهپوست، به دست یک پلیس سفید در فرگوسن، جنبشی اجتماعی با شعار "نافرمانی مدنی" نزد سیاهپوستان به راه انداخت. مایکل براون مسلح نبود و سوءسابقه نیز نداشت.