کد خبر: ۴۷۰۸۰۳
زمان انتشار: ۱۰:۳۱     ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
به بهانه اظهارات ناامیدکننده دکتر حریرچی؛
مدیریت روانی جامعه خصوصا در مقابله با ویروس کرونا که با پیچیدگی مختلفی از لحاظ اجتماعی، اقتصادی و بهداشتی روبروست باید با حساسیت بسیاری انجام شود و به دور از سیاسی کاری به بعد روانی و انگیزشی مقابله با این ویروس توجه ویژه ای صورت گیرد.
به گزارش پایگاه 598، مدیریت بحران شیوع ویروس کرونا در کشورمان اگرچه با ناهماهنگی هایی روبرو شد اما با ایثار و از خودگذشتگی کاردهای درمانی و همچنین همراهی مردم توانسته تا حدود زیادی این بحران مدیریت شود. اگرچه هنوز نگرانی های زیادی نسبت به این موضوع وجود دارد که دوباره شیوع این ویروس شدت بگیرد. 

اما امروز که این نگرانی ها هنوز وجود دارد و برخی از مسئولان ذی ربط نسبت به شدت گرفتن شیوع ویروس کووید 19 در آینده هشدار می دهند شاهد دو نوع رویکرد در این ماجرا هستیم که هم مردم را سردرگم کرده و هم باعث می شود که مردم در این زمینه رویه نامطلوبی را پیش بگیرند.

اخیرا، «ایرج حریرچی»، معاون وزیر بهداشت در ارتباط ویدئو کنفرانسی با خبرنگاران، درباره پیش‌بینی آینده کرونا، گفت: «آنچه مسلم است این است که طی ۱۸ الی ۲۴ ماه آینده بسیاری از رفتارهایمان را باید تغییر دهیم؛ رفتارهای خانوادگی، سفر، ملاقات‌ها و … بسیار باید کاهش یابد. در عین حال در این مدت باید تلاش کنیم که هر چه که جنبه اقتصادی دارد و معیشت مردم را تحت تأثیر قرار می‌دهد به حداکثر برسانیم و هرچه که اثرات اقتصادی ندارد، اما منجر به انتشار کرونا می‌شود به حداقل برسانیم. ما دست به دست هم می‌توانیم در مقابله با این ویروس موفق باشیم.»

علی رغم زحمات فراوان مسئولان وزرات بهداشت اما به نظر می رسد این گونه سخنان بیشتر مردم را در گیر و دار مقابله با بیماری کرونا دلسرد کند و ممکن است از لحاظ روانی فضایی را در جامعه بوجود بیاورد که دلسردی موجب عدم مراقبت و رعایت نکات ایمنی و سلامتی شود و باعث از بین رفتن دستاوردهای کسب شده بشود. خصوصا آنکه در سه ماه گذشته طبق آمارهای رسمی بیش از هشتاد درصد مردم با سیاست های اعلامی برای مقابله با این ویروس، همراهی کرده اند.

درحالی که «سعید نمکی» وزیر بهداشت بیان می کند که ازمرحله کنترل ویروس گذر کرده ایم و به سمت مهار آن در حرکتیم اینگونه سخنان باعث سردرگمی مردم می شود. دوصدایی که توسط مسئولان ذی ربط وجود دارد بیشتر باعث ناامیدی و عدم یقین برای پیروزی بر این بیماری می شود. در حالی که در این حوزه بایستی مراقبت ویژه خصوصا از لحاظ روانی اجتماعی صورت گیرد تا مقابله با این بیماری کماکان ادامه یابد.

متاسفانه اخباری از برخی استان ها مانند بوشهر و لرستان شنیده می شود که این بیماری متاسفانه شدت گرفته است. 

این روزها که به ایام تعطیلات عید سعید فطر می رسیم هشدار مسئولان در حوزه ذی ربط عدم سفر مردم است. 

در همین رابطه، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: «باتوجه به تعطیلات پیش روی عید فطر، از مردم می‌خواهیم در این ایام از سفر خودداری کنند.»

همچنین، «علیرضا زالی»، فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران نیز  با اشاره به این که هنوز شرایط برای سفرهای تفننی و غیر ضروری و بین شهری ایمن نیست، از شهروندان خواست سفر خود را به زمان دیگری موکول کنند.

موضوع مدیریت روانی جامعه در خصوص مقابله با کرونا که از انگیزه ها در این زمینه نکاهد را رئیس جمهور به خوبی تبیین می کند. «حسن روحانی» روز شنبه در جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا با بیان اینکه عده‌ای ناامیدی و اضطراب و دلهره را در جامعه می‌دمند و مردم احساس می‌کنند دچار شرایط سختی‌ شده‌اند که به این زودی‌ها از آن نجات پیدا نخواهند کرد، گفت: «این وضعیت آثار روانی سختی بر جای می‌گذارد؛ مسوولان امور پزشکی، اجتماعی و اقتصادی باید برای مردم به صورت واضح و شفاف شرایط را توضیح دهند و بگویند که دوران سختی ویروس هنوز تمام نشده اما در عین حال شرایط نسبت به قبل بهتر شده است.»

روحانی با تاکید بر اینکه در مقابله با ویروس کرونا باید حد وسط را داشته باشیم به طوری که اضطراب و دلهره ایجاد نکنیم و بی تفاوت هم نباشیم، گفت: «در کشور با اقدامات انجام شده دعوای جان و دین و دعوای نان و جان نداشتیم؛ خوشبختانه در شهرهای سفید مساجد باز شده، نمازهای جمعه برگزار می‌شود و فعالیت‌های اقتصادی و کسب و کار هم از سر گرفته شده است.»

این روزها برخی با سیاسی کاری سعی دارند تا در مقابل مذهب و اعتقادات مردم نیز این موضوع را علم کند که به نوعی همان جنبه روانی سخت گیری و بی انگیزگی مردم و شکست طرح مقابله با کرونا را حادث می شود. به نظر می رسد بایستی در این زمینه با رعایت پروتکل های ایمنی و بهداشتی مردم را ترغیب کرد تا مقابله مستمری را در این حوزه با بیماری کرونا انجام دهند و نسبت به مقابله با آن دلسرد نشود.

اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۱
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها