کد خبر: ۴۶۹۸۹
زمان انتشار: ۱۱:۳۵     ۰۹ فروردين ۱۳۹۱
دانشگاه هاروارد به دنبال بهبود روابط غرب با خاورمیانه:
در 8 فوریه 2012 نشست علمی با عنوان" تحکیم تفاهم جهانی: دانشمندان به دنبال اندیشه بهبود روابط غرب با خاورمیانه " بین مدیران مراکز مطالعات اسلام و آمریکایی و شاهزاده "ولید بن طلال آل سعود" در دانشگاه هاروارد برگزار شد. شبکه­ ی بین الملل علمی که شامل دانشگاه هاروارد، دانشگاه جورج تون، دانشگاه آمریکایی قاهره، دانشگاه آمریکایی بیروت، دانشگاه کمبریج و دانشگاه ادینبرگ گردهم آمدند تا درک دو جانبه که به وسیله­ ی آموزش آگاهانه بین اسلام و آمریکا ایجاد می شود را ترویج دهند.
سرویس بین الملل پایگاه 598 - پس از سپری شدن سی وسه سال از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران،  جهان به چشم دید که چگونه روح اسلام دوباره در کالبد بی­جان کشورهای اسلامی که زیر سلطه مستکبرین جهان به خصوص آمریکا و صهیونیسم جهانی لگد کوب شده بوند دمیده شد. سران غربی در این برحه حساس انگشت به دهان نظارگر کیش و مات شدن دست نشاندگان خود در منطقه می­باشند و به دنبال چاره جویی برای ادامه ی سلطه خود بر این منطقه­ ی حساس و استراتژیک هستند. آمریکا همواره سعی در کریه النمظر نشان دادن اسلام در جهان غرب بوده است و می باشد تا جایی که در جهان غرب اسلام با واژه تروریسم عجین شده است.

جنگ­ها و خونریزی­ هایی که پس از یازده سپتامبر بر سر دو کشور مسلمان افغانستان و عراق به بهانه جنگ با تروریسم شکل گرفت از سویی چهره­ ی گرگ صفت جهان غرب به خصوص آمریکا را در بین کشور­های اسلامی دو چندان کرد. اکنون به عینه شاهدیم که ایالات متحده هراسان به دنبال جایگزینی برای مهره ­های سوخته خود در منطقه می­باشد. بت­ های ساخته شده­ ی آمریکا همچون طالبان و حسنی مبارک و دیگران خریدار ندارد و آمریکا به دنبال اصلاح چهره­ ی خون خوار خود و اسلام طالبانیسم می­باشد.

به گزارش پایگاه 598، خبرنامه دانشگاه هاروارد در 8 فوریه 2012 نشست علمی با عنوان" تحکیم تفاهم جهانی: دانشمندان به دنبال اندیشه بهبود روابط غرب با خاورمیانه " بین مدیران مراکز مطالعات اسلام و آمریکایی و شاهزاده "ولید بن طلال آل سعود" در دانشگاه هاروارد برگزار شد.




(اسامی افراد از چپ: مقدا شاهین دانشگاه آمریکایی قاهره، حق قوارد دانشگاه ادینبرگ، یاسر سلیمان دانشگاه کمبریج، شاهزاده ولید بن طلال آل سعود، علی آسانی دانشگاه هاروارد، جان ال. اسپوزتو دانشگاه جورج تون، الکساندر لوبین دانشگاه امریکایی بیروت)

شبکه­ ی بین الملل علمی که شامل دانشگاه هاروارد، دانشگاه جورج تون، دانشگاه آمریکایی قاهره، دانشگاه آمریکایی بیروت، دانشگاه کمبریج و دانشگاه ادینبرگ گردهم آمدند تا درک دو جانبه که به وسیله­ ی آموزش آگاهانه بین اسلام و آمریکا ایجاد می شود را ترویج دهند." طی ماه ­های اخیر خیزش­ های منطقه، خاورمیانه و غرب خود را بر سر چهار راه ناآشنایی یافتند. حال فرصتی برای هردو منطقه پیش آمده است تا پل­ هایی را بسازند که می تواند تفاهمات مختلف فرهنگی، دینی، و سیاسی و احترام دوطرفه را به وسیله ­ی آموزش بین آن دو ایجاد کند."

این نشست که با اجرای پروفسور ار. نیکولاس بورنز استاد دانشکده جان اف. کندی دانشگاه هاروارد برگزار شد بر سه موضوع اصلی استوار بود:

1. چگونه انقلاب­ های منطقه که به بهار عربی شهرت یافته اند بر دیگر مناطق خاورمیانه تأثیر خواهند گذاشت؟

2. چگونه غرب می­تواند با اسلام هراسی که روز به روز در حال افزایش یافتن است مقابله کند؟

3. چه اقدامی باید صورت گیرد تا آمریکا ستیزی در خاورمیانه متوقف شود؟

شاهزاده ولید بن طلال آل سعود در توصیف بهار عربی گفت:" بسیار پرواضح است آنچه که در برخی کشورهای جهان عرب در حال رخ دادن است زمین لرزه­ ای در منطقه می­باشد. ملت­ هایی که هنوز این زمین لرزه ­ها به آنها نرسیده است_ امیدوارم که پیام را دریافت کرده باشند. مهم نیست که چقدر تغییرات اجتماعی در کشور خود ایجاد کنید، مهم نیست که اوضاع مالی و اقتصادی شما چقدر برای مردمتان سود آور باشد، باید تغییرات سیاسی در کشور خود ایجاد کنید که با آن مردم احساس کنند می توانند در نظام سیاسی خود مشارکت کنند."

در بررسی پیامد این انقلاب ­ها، «جان ال. اسپوز تو» مدیر مرکز تفاهمات شاهزاده ولید بن طلال آل سعود در دانشگاه جورج تون، تأکید کرد که رهبران جدید کشورهایی همچون لیبی و مصر باید به نهاد­های دمکراتیکی به عنوان اولین قدم برای پرورش دمکراسی نوپا احترام بگذارند.

وی گفت:" اسلام گرایانی که در این بین پیروز شده اند باید نشان بدهند که گفته آنها در خصوص کثرتگرایی سیاسی، حقوق بشر و... با عملکردشان در این خصوص یکی می­باشد. چالش کنونی اتحادیه ­ی اروپا و ایالات متحده آن است که باید درک کنند روایت­ های قدیمی، روایت­ هایی شکست خورده می­باشند. چالش طرف مقابل نیز آن است کسانی که به قدرت می رسند باید بدانند که فرایند دمکراسی چیست و چگونه عمل می کند..."

«پروفسور یاسر سلیمان» مدیر مرکز مطالعات اسلامی ولید بن طلال در دانشگاه کمبریج این انقلاب­ها را فراتر از پدیدارشدن دمکراسی می داند، بلکه آن را آغاز تحول از شخص مادون به شهروند کامل می­داند.

او گفت:" هم اکنون زمان آگاه سازی استثناگرایی اعراب می باشد وگرنه آنان دمرکراسی نمی­ خواهند. آنها سخت تظاهرات کردند و بهای آن را با خون خود پرداخت کردند. آنها می­ خواهند تغییر صورت بگیرد، زمانی که به این موضوع فکر می­کنید درخواست آنها تنها برای آزادی و بزرگی نیست خواسته آنها بسیار مهمتر از این موضوع می باشد. آنها رهایی و رستگاری می­ خواهند."

در حالی که بهار عربی امید و آرزوهایی برای آینده­ ی میلیون­ها نفر در خاورمیانه به آرمغان آورده است، بسیاری از مسلمانان که در آمریکا و اروپا زندگی می­ کنند تنها به خاطر دین و عقیده خود با تبعیض مواجه می شوند. «علی آسانی» رئیس برنامه مطالعات اسلامی شاهزاده ولید بن طلال در دانشگاه هاروارد پاسخ را در آموزش بهتر دو طرف دانست.

آسانی گفت:" فکر می­کنم آنچه که ما امروزه شاهد آن هستیم ناتوانی در پذیرش تفاوت­ها می­باشد. مردم درباره برخورد تمدن­ها صحبت می­کنند اما من دوست دارم در خصوص برخورد با نادانی­ها صحبت کنم. من فکر می­کنم در قلب آمریکا­ستیزی و اسلام هراسی یک بیسوادی شدید فرهنگی و دینی وجود دارد. وی با توجه به گفتمان سیاسی موجود در آمریکا که باعث ایجاد شک و تردید در وفاداری و میهن پرسیتی در مسلمانان آمریکا شده است افزود :" ما وارد فرهنگ ترس شده ایم... و اگر از همسایگان خود که مسلمان هستند بترسیم دمکراسی هیچ گونه کارایی نخواهد داشت. بلکه ما باید در خصوص دمکراسی در سرتا سر جهان نگران باشیم، اما درخصوص دمکراسی در اینجا چه؟

پروفسور «حق قوارد» مدیر مرکزمطالعات اسلامی شاهزاده ولید بن طلال در دانشگاه ادینبرگ در تشریح این موضوع به «اندرس برینگ» عامل حمله خونین سال 1390 نروژ اشاره کرد و گفت:"اسلام هراسی تنها محدود به آمریکا نمی باشد..."

وی افزود:" یک ویژگی که باید به آن توجه شود تأثیر دسیسه آمیز اینترنت می­باشد. برینگ در بیانیه خود به تعدادی از چهره ­های آمریکایی برای مشروعیت خود اشاره کرد. در نتیجه مشخص است که این موضوع، موضوعی بین المللی می­باشد.

وی گفت با توجه به این موضوع به نظر می­رسد که آموزش کلید این مسئله می باشد، که کار اصلی این مراکز در اروپا و آمریکا است.

مدیران این مراکز گفتند که اسلام هراسی تنها نیمی از مشکل است، ملت­های عرب نیز باید با احساس آمریکا ستیزی بین شهروندان خود مقابله کنند.

«مقدا شاهین» مدیر مرکز مطالعات آمریکا در دانشگا آمریکایی قاهره گفت:" هرچند تا حدودی مشکل در بخش اقتصادی می­باشد. به نظر اینجانب مشکل آمریکا ستیزی مشکل اقتصاد و بازار است. ایالات متحد به عنوان یک ابرقدرت خواه دانسته و یا ندانسته چهره­ی خود را بازاری و اقتصادی جلوه داده است. «آژانس بین المللی توسعه­ی ایالات متحده» میلیون­ها دلار را صرف تعمیرات سیستم فاضلاب، تلفن و برق کشور مصر کرد، اما بازسازی خانه اوپرای قاهره که توسط «آژانس همکاری های بین المللی ژاپن» اجرا شد بیشتر به چشم می خورد."

«الکساندر لوبین» مدیر مرکز مطالعات و تحقیقات آمریکای شاهزاده ولید بن طلال آل سعود در دانشگاه آمریکایی بیروت افزود:" بسیاری از شهروندان طبقه ­ی متوسط در خاورمیانه تنها از طریق رستوران­های زنجیره ­ای فست فودها، یا شرکت های سرمایه گذاری و یا نیروهای نظامی با ایالات متحده برخورد می ­کنند. این برخورد ها اغلب غیر قابل تحمل، زورگویانه و در برخی اوقات ملایمت آمیز است."

وی درپایان گفت ما می­توانیم از طریق آموزش شهروندان آمریکایی و عرب با این مشکل مبارزه کنیم. باید تاریخ غنی اسلام را در امریکا بیان کنیم و از سویی دیگر نقش آمریکا را در منطقه نشان بدهیم.

مترجم : رضا حسن زاده
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:۵
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
ارسال نظرات
علی
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۵:۳۰ - ۰۹ فروردين ۱۳۹۱
۲
۱
با سلام لطفا عکس خانم را روتوش کنید برای شما زشت است این زن را با این وضع بیندازید!!!!!!!!!!
پاسخ
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۷:۱۴ - ۰۹ فروردين ۱۳۹۱
۲
۱
این چه عکسیه برش دار عزیزم
پاسخ
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۷:۵۱ - ۰۹ فروردين ۱۳۹۱
۱
۱
آل سعود عامل تمامی مشکلات مسلمانان است. این مار هفت خط در اصل همان اسرائیل و آمریکا می باشد که از خودشان هم خطر ناک تر است.
پاسخ
دانشجوی شریف
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۷:۵۱ - ۰۹ فروردين ۱۳۹۱
۱
۱
بازم تشریف ببرین حج. با پول حجاج شیعه می کشند. وای بر ما ...
پاسخ
عباس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۲۳:۵۸ - ۰۹ فروردين ۱۳۹۱
۰
۱
ننگ به پیوندتان
پاسخ
جدیدترین اخبار پربازدید ها