وی درباره آخرین آمار مبتلایان به ویروس کورنا گفت: بیش از ۱۰۰۰ مورد بررسی شده و تعداد ۱۳۹ مورد ابتلا و فقط ۱۹ مورد منجر به مرگ شده است و تعداد قابل توجهی از این بیماران بعد از بهبودی مرخص شده اند.
رئیس اداره مراقبت مرکزی بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در خصوص روند انتشار این ویروس در استانها گفت: در ستاد ملی مبارزه با کووید ۱۹ (کرونا)، استانهای کشور را به ۳ ناحیه تقسیم کردیم ناحیه سفید که در آن بیماری گزارش نشده و ناحیه زرد بیمار مراجعه کرده، ولی چرخه انتقال بین آنها برقرار نشده و ناحیه قرمز که بیماری در آن گزارش شده و چرخه انتقال هر چند بصورت محدود و هنوز گسترش حاد پیدا نکرده است.
وی اضافه کرد: برای این سه ناحیه از کشور باید تصمیمات مقتضی گرفته شود.
رئیس اداره مراقبت مرکزی بیمارهای واگیر وزارت بهداشت درباره افزایش سرعت انتشار این ویروس گفت: ویژگی این ویروس، سرعت انتشار و ماندگاری محیطی بالاست، در حال حاضر انتقال این ویروس انسان به انسان و راه انتقال آن از طریق تنفس و سطوح آلوده است.
وی اضافه کرد: همانطور که این ویروس براحتی انتشار پیدا میکند براحتی هم قابل کنترل است، اما نباید عمر ۹ روزه این ویروس را نادیده گرفت.
دکتر عرفانی افزود: نگهداری حیوانات خانگی ممکن است ارتباطی با کرونا ویروس نداشته باشد، اما درجای خود مشکلاتی به همراه خواهد داشت.
دکتر محمدرضا صالحی فوق تخصص بیماریهای عفونی و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران در سوی دیگر استودیو گفت: با حجم بالایی از سرماخوردگی مواجه شدیم و کرونا ویروس عامل اصلی سرماخوردگی است و تعداد زیادی از مراجعه کنندگان با علائم سرماخوردگی ناشی از استرس زیاد به بیمارستان مراجعه میکنند.
وی افزود: فلسفه گفتههای مردم در خصوص موثر بودن گرما در از بین بردن ویروس کرونا اینست که روی هم رفته تغییر فصل و پدید آمدن شرایط آب و هوایی گرم میتواند سبب ایمن شدن کشورمان و انتقال این ویروس به نیم کره جنوبی شود البته روی هم رفته این فقط یکی از فرضیههای مطرح شده در خصوص تاثیر گرما بر ویروس کرونا است.
دکتر صالحی گفت: پزشکانی که با علائم بالینی آشنایی کامل دارند به راحتی میتوانند ابتلا به ویروس را تشخیص دهند و در همه موارد نیازی به تست کرونا ویروس نیست.
دکتر عرفانی رئیس اداره مراقبت مرکزی بیماریهای واگیر وزارت بهداشت با
اشاره به بخشی از علائم بروز بیماری کرونا گفت: معمولا بیشتر، کسانی در
معرض ابتلا به کرونا هستند که علائم خفیفی از سرما خوردگی دارند.
وی
ادامه داد: از حدود ۱۰۰۰ مورد بررسی شده فقط ۱۳۹ نفر کرونا داشتند و با این
میزان ابتلا میتوان به درصد آسیب رسانی کرونا در کشور پی برد.
دکتر عرفانی تصریح کرد: مردم باید هر نوع عفونت تنفسی حاد و خفیف را جدی بگیرند مثلا اگر قسمت فوقانی دستگاه تنفسی درگیر باشد و ریه هنوز درگیر نشده، سینه پهلو و تنگی نفس نداشته باشند از نظر علمی و پزشکی این افراد دچار عفونت ساده ریوی هستند و نیازی به مراجعه به پزشک ندارند و بهتر است در خانه به استراحت بپردازند و مایعات فراوان استفاده کنند.
وی گفت: این افراد در صورت لزوم به خروج از منزل باید فاصله یک متر با افراد را رعایت و از ماسک استفاده کنند.
دکتر عرفانی تاکید کرد: اگر مردم چرخه توصیههای بهداشتی را رعایت نمایند جای نگرانی وجود ندارد.
دکتر مسعود یونسیان متخصص اپیدمیولوژی و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران در ارتباط زنده تصویری با این برنامه در خصوص انواع ماسک موثر و مفید برای استفاده در ایام پیش رو گفت: همه ماسکها را میتوان فیلتردار خواند و برخی به اشتباه فقط ماسکهایی که دریچه تخلیه دارند را فیلتردار میدانند و روی هم رفته کل فضای ماسک یک نوع فیلتر محسوب میشود.
وی ادامه داد: ماسکهای دارای دریچه تخلیه، به هیچ عنوان برای افراد بیمار مناسب نیست، زیرا اطرافیان بیمار دارای ماسک، وقتی در نزدیکی او قرار میگیرند به اشتباه احساس امنیت کرده و ممکن است با هر دم و بازدم بیمار و تخلیه بازدم از دریچه هوا دیگران هم به ویروس مبتلا شوند.