در پی این هشدار سازمان مدیریت بحران هم به استان های درگیر با برف و کولاک دستورالعمل و بخشنامه هایی ابلاغ کرد که آمادگی لازم را برای مدیریت بحران و اسکان اضطراری مسافران داشته باشند ولی متاسفانه علی رغم تمامی هشدارها برف مدیریت بحران کشور که زیر مجموعه آن تمامی دستگاه های خدماتی مانند هلال احمر، اورژانس و دیگر نیروهای جهادی و خدماتی است را غافلگیر کرد.
در حال حاضر بعد از گذشت 3 روز از بارش سنگین برف در استان گیلان ولی همچنان، آب، برق، گاز و راه های روستایی استان همچنان مسدود است و راه های امداد رسانی به مردم باز نشده است. بیش از 150 روستا در حال حاضر در محاصره برف قرار داردند و اقدام عاجلی برای امداد رسانی صورت نگرفته است.
نمی توانیم با خانواد ه ها ارتباط بگیریم
یکی از اهالی روستای احمد سر که در بیرون از محاصره برف بود در تماس با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری فارس، بیان داشت: همچنان آب و برق و گاز در روستا های اطراف گیلان قطع است و بار ش یبرف در بعضی از روستاها به بیش از 2 متر رسیده است.
وی ادامه داد: ما به دلیل قطعی برق نمی توانیم با خانواده های خود در روستا ارتیاط بگیرم چرا که تلفن های ثابت برق ندارند و تلفن های همراه هم شارژی ندارند. درخواست ما این است هرچه سریعتر نسبت به بازگشایی معابر و اتصال آب و برق در روستاها اقدام کنند.
براساس اخبار واصله تاکنون 7 نفر از اهالی استان گیلان به دلیل ریزش بهمن، ریزش سقف منزل و دیگر حوادث جان خود را از دست داده اند و حدود 200 نفر هم مصدوم شده اند و با بازگشایی مسیرها امکان دارد که قطعا این آمار تغییر کند.
قطع آب و برق/ امکانات برف روبی نداریم
محمدفرید لطیفی، معاون پیشگیری و مقابله سازمان مدیریت بحران کشور در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری فارس گفت: برق 165 هزار مشترک در 194 روستا در استان گیلان قطع شده است که از این تعداد 85 هزار مشترک امروز تا قبل از ظهر برقشان وصل شد.
لطیفی تأکید کرد: 1600 نفر از در راه ماندگان را اسکان اضطراری دادهایم و آب شرب 12 هزار مشترک در 50 روستا نیز قطع شده بود که هر جا برق وصل شود به تناسب آب هم وصل خواهد شد.
وی بیان داشت: 150 اکیپ نیرو در منطقه حضور دارند و از صبح امروز به دلیل محدودیت تردد، عملیات با کندی پیش میرود 300 نجاتگر از هلالاحمر خدماترسانی لازم را انجام دادند.
معاون آمادگی و مقابله سازمان مدیریت بحران کشور درخواست کرد: مردم همکاری لازم را در این خصوص داشته باشند.
وی بیان داشت: نیروهای ارتش در منطقه بسیج شدهاند و از سوی دیگر نیروهای سپاه نیز با راهاندازی آشپزخانه سیار و نانوایی سیار خدمات لازم را ارائه میدهند و استانهای قزوین، زنجان و مازندران برای برف روبی به همراه تجهیزات و امکانات مورد نیاز در منطقه حضور پیدا کردند.
لطیفی یادآور شد: ارتفاع برف در ارتفاعات به دو متر هم میرسد متأسفانه امکانات و تجهیزات لازم برای کاهش حجم برف را نداریم و با استفاده از نمکپاشی میزان حجم برف در حال کاهش است.
نبود امکانات و تجهیزات ویژه برف روبی در استان ها برف زده یکی دیگر از دلایلی است که خدمات به کندی به مردم استان گیلان ارائه می شود که موجب شد رییس سازمان مدیریت بحران کشور از استان ها همجوار درخواست وسایل خاص برف روبی را کند تا روند خدمات رسانی با سرعت بیشتری انجام شود.
اسماعیل نجار، رئیس سازمان مدیریت بحران کشور هم در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری فارس، خبر از اختصاص 20 میلیارد تومان برای اتصال برق در مناطق گیلان داد و گفت: تا فردا راه های مواصلاتی اکثر روستاها باز می شود.
بارش برف تا یک متر
در همین خصوص نیک نهاد، نماینده مردم استان گیلان در شورای عالی استان ها هم به فارس گفت: در بعضی از مناطق استان گیلان تا یک متر هم برف باریده است البته در حال حاضر بارش برف قطع شده است ولی وزش باد شدید را داریم.
وی بیان داشت: کمبود امکانات و تجهیزات در برف روبی از دلایل کندی خدمات رسانی به اهالی استان گیلان است که تلاش می شود هرچه سریعتر آن را رفع کنیم.
نیک نهاد یادآور شد: در حال حاضر هم برق و آب خیلی از مناطق وصل شده است و دستگاه ه های مختلف از جمله سپاه و ارتش هم اقدامات لازم را در جهت خدمات رسانی انجام شده است.
نماینده مردم استان گیلان در شورای عالی استان ها یاد آور شد: علی رغم پیش بینی های صورت گرفته و هشدارهای داده شده ولی متاسفانه بارش برف موجب غافلگیری مدیران در استان شد.
انفصال از خدمت مقصران
به گزارش فارس، در قانون جدید مدیریت بحران، این بند وجود دارد که با مسئولان دولتی و غیر دولتی که در مقابله با بحران کوتاهی داشته اند با شدت برخورد شود، حال باید منتظر ماند و دید که علی رغم کوتاهی های صورت گرفته مسوولی از سمتش برکنار می شود یا خیر.