کد خبر: ۴۶۵۹۵۷
زمان انتشار: ۱۲:۵۱     ۲۱ دی ۱۳۹۸
توضیحات فرمانده نیروی هوافضای سپاه درباره شلیک غیرعمد به هواپیمای اوکراینی:
فرمانده هوافضای سپاه: باتوجه با اطلاعاتی که به اپراتور داده بودند که شرایط جنگی است و موشک کروز شلیک شده، او این هواپیما را کروز تشخیص داده؛ او موظف بوده تماس بگیرد و تاییده بگیرد و خبط اپراتور هم از همین نقطه است.

به گزارش پایگاه 598، پیرو اطلاعیه ستاد کل نیروهای مسلح کشورمان درباره هدف قرار گرفتن غیرعمدی بوئینگ اوکراینی و نظر به بند آخر آن اطلاعیه که بر ارائه توضیحات توسط نهاد مربوطه در سپاه تاکید داشت، سردار حاجی زاده در جمع خبرنگاران حضور یافت.

فرمانده هوا و فضا سپاه، اعلام کرد : بعد از شنیدن این خبر در غرب کشور پس از اجرای عملیات نظامی علیه پایگاه های آمریکایی و زمانی که اطمینان پیدا کردم که این اتفاق افتاده آرزوی مرگ کردم.فرمانده هوا و فضا سپاه، اعلام کرد : بعد از شنیدن این خبر در غرب کشور پس از اجرای عملیات نظامی علیه پایگاه های آمریکایی و زمانی که اطمینان پیدا کردم که این اتفاق افتاده آرزوی مرگ کردم.

سردار امیرعلی حاجی‌زاده در نشست خبری که پیرو اعلام ستاد کل نیروهای مسلح برگزار شد، اظهار کرد: بعد از شنیدن این خبر در غرب کشور پس از اجرای عملیات نظامی علیه پایگاه های آمریکایی و زمانی که اطمینان پیدا کردم که این اتفاق افتاده آرزوی مرگ کردم.

توضیحات فرمانده نیروی هوافضای سپاه درباره شلیک غیرعمد به هواپیمای اوکراینی: بعد از شنیدن این خبر آرزوی مرگ کردم/ همه مسئولیت‌های این کار را می‌پذیریم

وی افزود: ما یک عمر خودمان را پیش مرگ مردم کردیم و امروز هم آبروی مان را با خدا معامله می‌کنیم و در شرایط سخت مقابل دوربین ها حاضر می‌شویم.

حاجی زاده تاکید کرد: ارزیابی ها و بررسی های این حادثه توسط ستادهای بالاتر و مجموعه قوه قضائیه ان‌شاءالله انجام می‌شود و اطلاعات کامل می‌شود و همین ابتدا باید بگویم که ما گردن مان را از مو باریکتر است.

فرمانده هوافضای سپاه تصریح کرد همه مسئولیت‌های این کار را می پذیریم و هرگونه تصمیمی مسیولان بگیرند ما مطیع اجرای آن هستیم.

حاجی زاده در تشریح جزئیات این حادثه گفت: بیش از یک هفته شرایط منطقه و التهابات آن خیلی بیشتر از ابتدای انقلاب تاکنون بوده است و امکان درگیری بسیار بالا بود و هیچ وقت چنین شرایطی را شاهد نبودیم. هم آمریکایی ها در آماده باش صد در صد بودند و هم ما.

وی افزود: آنان تهدید کرده بودند که ۵۲ نقطه از ما را می زنند و در همین راستا همه یگان های پدافندی و آفندی آماده باش کامل بودند و طبیعتاً سامانه‌های مستقر در تهران هم در همین شرایط به سر می‌برد. آنچه که در بررسی هایی که انجام دادیم، توضیح دادند این است که شب حادثه وضعیت آمادگی در شرایط جنگی قرار گرفته بود که بالاترین سطح آمادگی است.

فرمانده هوافضا تاکید کرد: در این شرایط تعدادی از سامانه های پدافندی به رینگ پدافند تهران اضافه شدند.

سردار حاجی‌زاده با بیان این که اولین سامانه‌ای که در محدوده غرب تهران مستقر بود و در اطراف بیدگنه این حادثه را رقم زده است اظهار کرد: در چندین مرحله این آماده باش به بالاترین سطح موجود به همه سامانه‌ها اعلام می‌شود و در مراحل مختلف چندین بار به سامانه‌های مختلف و از جمله سامانه‌ای که درگیر این حادثه شده اعلام می‌شود که موشک‌های کروزی به سمت کشور شلیک شده است.

وی ادامه داد: در یکی دو مرحله دیگر تاکید می‌شود که براساس گزارش‌های واصله سامانه‌های پدافندی باید بالاترین سطح آمادگی را داشته باشند و به آنها گفته شده که کروزها شلیک شده و در مسیر هستند.

فرمانده هوافضایی سپاه ادامه داد: این سامانه‌ای که درگیر شده است و موشک را شلیک کرده که ما پیش‌بینی کردیم مصاحبه‌ای با خود اپراتور انجام شده و آن هم پخش خواهد شد ان‌شاءالله، خود شلیک کننده اظهار کرده است که ما چندین بار درخواست کردیم که فضای کشور از پروازها خالی شود و به اصطلاح کلیر شود و این درخواست‌ها انجام شد به ملاحظه برخی مسائل عزیزان ما این موضوع را دنبال نمی‌کنند.

حاجی‌زاده افزود: پروازها در این شرایط ادامه پیدا می‌کند و در لحظه‌ای که این اتفاق رخ می‌دهد این سامانه در فاصله‌ای 19 کیلومتری با یک هدفی که کروز تشخیص داده می‌شود و بر روی نقشه محل استقرار سامانه درگیر شونده با فرودگاه امام خمینی (ره) مشخص است.

وی در ادامه با تشریح نقطه پرواز جایگاه فرودگاه و محل استقرار سامانه پدافندی بر روی نقشه تاکید کرد: این هواپیما از جایی که بلند می‌شود با توجه به اطلاعاتی که به اپراتور داده می‌شود و گفته می‌شود وضعیت جنگی است و موشک کروز شلیک شده است، این بنده خدا (شلیک کننده)هواپیما را کروز تشخیص می‌دهد و موظف بوده است در چنین شرایطی تماس بگیرد و تاییدیه را بگیرد،‌خبط اپراتور هم همین است اما ظاهرا سیستم ارتباطی‌اش با اختلال روبه‌رو بوده است و نمی‌تواند تماس بگیرد که شاید به دلیل شلوغ بودن شبکه یا سامانه‌های جنبی بوده است که در نهایت او 10 ثانیه فرصت داشته است که تصمیم بگیرد.

حاجی‌زاده تصریح کرد: او در این شرایط این تصمیم بد را می‌گیرد و موشک را شلیک می‌کند و هواپیما مورد اصابت قرار می‌گیرد و در نقطه مشخص شده بر زمین سقوط می‌کند.

در پی وقوع حادثه دلخراش سقوط یک فروند هواپیمای مسافربری بوئینگ ۷۳۷ خطوط هوایی کشور اوکراین در اولین ساعات صبح چهارشنبه۹۸/۱۰/۱۸ و در بحبوحه تهاجم موشکی به پایگاه آمریکای جنایتکار و احتمال تاثیر اقدامات نظامی در این حادثه، ستاد کل نیرو‌های مسلح بلافاصله به منظور بررسی این احتمال اقدام به تشکیل هیات بازرسی متشکل از کارشناسان فنی و عملیاتی، مستقل از سازمان هواپیمایی کشوری نمود و در نهایت امروز نتایج بررسی شبانه‌روزی و دقیق این هیات طی 5 بند به استحضار ملت شریف ایران رسید.

ستاد کل نیروهای مسلح تائید کرده است که «بر اثر بروز خطای انسانی و به صورت غیر عمد، هواپیمای مسافربری اوکراینی مورد اصابت قرار گرفته که متاسفانه موجب به شهادت رسیدن جمعی از هموطنان عزیز و جان باختن تعدادی از اتباع خارجی شد».

به دنبال این حادثه، رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی با ابراز همدردی عمیق و مجدد با خانواده‌های داغدار، ستاد کل نیروهای مسلح را مأمور پیگیری کوتاهی‌ها یا تقصیرهای احتمالی در این حادثه و مراقبت برای عدم امکان تکرار چنین سانحه‌ای کردند. همچنین روسای قوای مجریه و قضائیه ضمن اظهار تاسف و تاثر از این حادثه دستورات لازم را برای پیگیری موضوع ارائه کردند و مسئولان ذیربط هم از انجام پیگیری ها و اقدامات لازم در این خصوص خبر دادند.

لینک دانلود


اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:۳
در انتظار بررسی: ۲
* نظر:
ارسال نظرات
احمدی
Iran, Islamic Republic of
۱۵:۳۴ - ۲۱ دی ۱۳۹۸
۰
۰
اینکه مسئولین باید همان روز اول علت سقوط هواپیما را اعلام می کردند شکی نیست.ولی ابعاد این اتفاق شبیه یه ماجراجویی و به شکلی شبیه فتنه است،آیا بین اظهارات دقیق مسئولین آمریکایی در روزهای گذشته پیرامون همین موضوع و حمله موشکی سپاه به مواضع آمریکاییها و افتضاحات آنها و پرواز هواپیمای مسافری کشور اکراین و مواضع و حرکت مشکوک خلبان هواپیمای مربوطه و نهایتاً تشخیص غیر عادی بودن موضع هواپیما توسط رادار و عملکرد پدافند ارتباطی وجود دارد!؟ آیا این پروژه توسط عوامل نفوذی آمریکاه جهت ایجاد فتنه در کشور و تحت الشعاع قراردادن شکست بزرگ آمریکا در افکار عمومی،طراحی و اجرا شد!؟....ضمناً جناب آقای رییس جمهور سامانه های پدافندی کشور دچار ضعف و ایراد نبوده که از آب گل آلود می خواهید ماهی خود را صید کنید.مشکل و ریشه حوادث تلخ و سخت را باید در جاهای دیگری جستجو کرد که ظاهراً مغفول مانده است.و رهبری انقلاب از سال 1392 به بعداز آن به عنوان جریان نفوذ یاد کردند.
پاسخ
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۰۱:۱۲ - ۲۲ دی ۱۳۹۸
۰
۰
اون کسی که قبول نکرده آسمان تخلیه بشه باید به مردم معرفی بشه
در چنین موقعیت هایی چنین اتفاقاتی اجتناب ناپذیر است
و اگر بین ایران و آمریکا درگیری میشد قطعا تعداد هواپیماهایی که سقوط می کرد بیشتر میشد
مسئولیت این اتفاق با کسی که تخلیه آسمان رو قبول نکرده و اجازه نداده
پاسخ
احمدی
-
۰۹:۰۸ - ۲۲ دی ۱۳۹۸
۰
۰
در مجموع باید گفت نوع عملکرد مشکوک هواپیما در آن ساعات بسیار حساس و ابهامات این حادثه، یک سناریو از پیش طراحی شده جهت اختلاف و فتنه دیگر در بین مردم و کشور بوده و قطعاٌ یک طرف آن در خارج و در راس آن آمریکاییها و طرف ضعیف تر دیگر آن در داخل است. آمریکا بعد از اینکه موفق نشد برجام های منطقه ای و موشکی را در قبال ایران پیاده کند علناً و عملاً اگر بتواند به ترور فیزیکی و اگر نتواند به ترور شخصیتی افرادی روی آورده که نقاط قوت و اقتدار کشور و مردم هستند پس بنابراین مردم و مسئولان باید هوشیارانه در قبال این توطئه ها بایستند و از اظهارات احساسی صرف و جنجال های سیاسی تفرقه افکنانه بپرهیزند و این موضوع در فضای منطقی و هیاهو های رسانه ای و مداخله جویانه کشور های دیگر برسی و پیگیری شود و اجازه ندهیم دشمنان مردم و کشور به هدف خود برسند
پاسخ
جدیدترین اخبار پربازدید ها