وی ادامه داد: شرایط اقلیمی برای تولید گوجهفرنگی در فصل پاییز خصوصا در آبان و آذر، در سختترین شرایط خود قرار میگیرد و به همین علت سطح زیر کشت این محصول در کشور در این دو ماه نسبت به ماههای دیگر، کمتر و به تبع آن تولید هم کمتر میشود.
مدیرکل دفتر امور محصولات علوفهای و جالیزی وزارت جهاد کشاورزی افزود: تولید گوجهفرنگی در پاییز در چهار استان بوشهر، خوزستان، سیستان و بلوچستان و هرمزگان در سطح ۳۲۵۰ هکتار با تولید ۱۳۵ هزار تن برنامهریزی شده که مطابق برنامه نیز عمل شده است. به عبارت دیگر امکان تولید بیش از این مقدار هم وجود ندارد، زیرا سرما به ما اجازه کشت و کار نمیدهد. از طرفی تولید زمستانه نیز از چند روز آینده شروع خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: در فصل زمستان در استانهای بوشهر، جنوب کرمان، سیستان و بلوچستان، فارس و هرمزگان در سطح ۲۱ هزار و ۷۰۰ هکتار، یک میلیون و ۲۰ هزار تن گوجهفرنگی تولید خواهد شد و این در حالی است که متوسط ۱۸۰ هزار تن مصرف ماهیانه تازهخوری آن وجود دارد، اما یک میلیون تن گوجهفرنگی در این سه ماه تولید خواهد شد که در حد قابل توجهی بیشتر از مصرف آن است.
کاهش ۱۲.۵ درصدی قیمت گوجهفرنگی
اصغری با تاکید بر اینکه با افزایش تولید در زمستان با کاهش قیمت گوجهفرنگی مواجه خواهیم شد، گفت: روز دوشنبه ۱۸ آذر ماه نسبت به روز یکشنبه، گوجهفرنگی سر زمین ۸ درصد و در میدان میوه و ترهبار ۱۲.۵ درصد کاهش قیمت داشته است. باید در نظر داشت، چون افزایش قیمت به تدریج اتفاق افتاده است، کاهش قیمت نیز به تدریج رخ میدهد. البته مبنای صحبت ما میدان میوهوترهبار مرکزی تهران و غرفههای تحت نظارت شهرداری است؛ زیرا آنها از قیمت محصولات از جمله گوجهفرنگی گزارش رسمی میدهند.
مدیرکل دفتر امور محصولات علوفهای و جالیزی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: موضوع بعدی حائز اهمیت در خصوص بازار گوجهفرنگی، تفاوت قیمت سر زمین و خردهفروشیها است که مسئولیت قیمتگذاری آنها زیر نظر صنفهای مربوط به خود و وزارت بازرگانی است. روز دوشنبه ۱۸ آذر ماه قیمت گوجهفرنگی سر زمین در استانهای فارس، خوزستان و بوشهر، متوسط ۶۰۰۰ تومان بوده است که ۷.۷ درصد نسبت به روز یکشنبه ۱۷ آذر ارزانتر شده است. همچنین گوجهفرنگی در میدان میوه و ترهبار مرکزی تهران متوسط به قیمت ۷۰۰۰ تومان فروخته میشود. در میدان قزلقلعه و میادین شهرداری هم این محصول ۸۰۰۰ تومان قیمتگذاری شده است. این تفاوت قیمت سر زمین و آن چیزی که به دست مصرفکننده میرسد، گاهی بیش از ۲.۵ برابر است.
وی در پایان با بیان اینکه براساس متوسط مصرف کشور، صادرات محصولات و مصرف صنایع تبدیلی رب و سس و درصدی از ضایعات؛ سالیانه شش میلیون تن گوجهفرنگی در کشور تولید میشود، خاطرنشان کرد: ۱۴۰۰ هکتار از گوجهفرنگی آماده عرضه در استان بوشهر را هفته گذشته تگرگ از بین برد و مدت زمانی طول خواهد کشید تا آن زمینهای کشاورزی دوباره محصول دهند.