کد خبر: ۴۶۱۲۱
زمان انتشار: ۱۶:۳۲     ۲۷ اسفند ۱۳۹۰
اردوهای جهادی روایتی است از سفری تلخ و شیرین به قلب محرومیت هایی که در جای جای استان زیبای لرستان وجود دارد تا دانشجویان، جهادی دیگر را در عرصه خدمت رسانی رقم بزنند.

به گزارش خبرنگار مهر، ساعات و دقایق پایانی سال 90 به سرعت سپری می شود و اینجا شوری به پاست. تب و تابی که دانشجویان جهادی برای رفتن تا دل محرومیت دارند و عزم خود را جزم کرده اند تا کاری کنند جهادی.

اردوهای جهادی جایی برای تمرین است، تمرین بودن و ماندن پای همه مشکلاتی که باید رفع شود و دردهایی که دنبال درمان می گردند. اینجا تبدیل به آوردگاهی برای سنجیدن عیار جوانان این مرزو بوم شده است تا این بار شاهد خلق اسطوره هایی در عرصه خدمت رسانی به محرومترین روستاهای کشورمان باشیم.

کاری که برای رضای خداست که چرا و اما و اگر ندارد!

دانشجویان جهادی استان لرستان نیز از ماهها قبل در تدارک حضور بوده اند، حضوری که قرار است تجلیگاه یک احساس بزرگ و خالصانه باشد. از هر کدام از دانشجویان داوطلب که می پرسی کجا و چرا؟ سرشان را پایین می اندازند و می گویند کاری که برای رضای خداست که چرا و اما و اگر ندارد.

در عمق باورشان را که می گردی جز یک احساس قشنگ و یک عالمه امید چیز دیگری را پیدا نمی کنی، انگار اینان در این روزهای عید بی اندازه هوس رفتن دارند، بی صبرانه مشتاق برداشتن گامی هستند تا کربلا نرفته، کربلایی شوند.

مثل همان روزهایی که راه جبهه ها را همین جوانها همواره می کردند امروز هم عزم جزم کرده اند تا در نبردی دیگر پیروزمندانه برگردند و نامشان را در جهادی بزرگ به ثبت برسانند.

یکی از همین جوانها می گوید که عملیات شناسایی توسطه زبده ترین دانشجویان جهادی در روستاهای بخش پاپی انجام گرفته است و هراطلاعاتی را که برای انجام عملیات خدمت رسانی در منطقه لازم بوده برای تصمیم گیری و سیاست گذاری در اختیار فرماندهان قرار داده شده است و اینک شمارش معکوس برای عزیمت نیروهای جهادی استان لرستان از قرارگاه دانشگاه به سمت مناطق محروم شروع شده است.

شناسایی 23 روستای محروم بخش پاپی برای خدمت رسانی

قرار است که در این عملیات خدمت رسانی 200 نفر از دانشجویان جهادی استان لرستان عزم روستاهای محروم لرستان را کنند، جایی که برای حضور آنها بی تاب است و لحظه شماری می کند.

جانشین اکیپ شناسایی اردوهای جهادی سازمان بسیج دانشجویی لرستان در گفتگو با خبرنگار مهر از برنامه ریزی صورت گرفته می گوید و ادامه می دهد: از 2 سال قبل بخش پاپی خرم آباد به دنبال 2 عملیات شناسایی یک روزه به عنوان یک بخش محروم شناسایی و در لیست گروههای جهادی استان برای خدمت رسانی قرار گرفت.

جعفر بارانی بیرانوند می گوید: از سه ماه پیش با نظر مسئولان برگزاری اردوهای جهادی استان لرستان تصمیم بر آن شد که اردوی جهادی نوروز سال 91 دانشجویان جهادی در بخش پاپی شهرستان خرم آباد برگزار شود؛ از این رو برای اینکه عملیات خدمت رسانی به محرومان این بخش بر اساس یک برنامه ریزی دقیق صورت گیرد طی 8 عملیات شناسایی 3 روزه 23 روستای محروم در بخش پاپی شناسایی شدند.

روستاهایی که حتی در نقشه هم وجود ندارند!

وی ادامه می دهد: با وجود اینکه بخش پاپی شهرستان خرم آباد به عنوان یکی از مناطق مستعد گردشگری، دامپروری و کشاورزی محسوب می شود اما متاسفانه مستندات موجود حکایت از یک محرومیت فاحش در منطقه دارد به طوریکه بخش قابل توجهی از اهالی از ابتدایی ترین نیازهای زندگی نظیر آب آشامیدنی، برق، تلفن، سوخت مناسب، جاده های دسترسی، پل های ارتباطی، مدارس استاندارد و... محروم هستند.

بارانی می گوید: از مجموع 23 روستای محروم شناسایی شده بخش محروم پاپی یک سوم این روستاها همچون روستای "دفکندر"، "باغ ناب"، "سورتکه"، "پاپا دیندار"،"هیون" و ...در نقشه جغرافیایی استان لرستان حتی وجود ندارند و به همین دلیل از خدمات دستگاههای دولتی و سایر نهادهای خدمت رسان نظیر خدمات بهداشتی و درمانی، دامپزشکی، کشاورزی، راه، سوخت رسانی، خدمات کمیته امداد امام خمینی (ره)، امور عشایری و... محروم مانده اند.

روستاهای محروم بخش پاپی و تقدیم 700 شهید به انقلاب

جانشین اکیپ شناسایی اردوهای جهادی سازمان بسیج دانشجویی لرستان تقدیم بیش از 700 شهید از بهترین فرزندان این بخش را یکی از مهمترین برجستگی های مردم این دیار در پایبندی به ارزش های اسلام و انقلاب می داند و می گوید: یکی از معضلات لرستان این است که دوربین های صدا و سیما برای به تصویر کشاندن محرومیت ها و عقب ماندگی های استان راهی مناطق محروم نمی شوند؛ چه بسا که یک بار پخش شدن یک محرومیت از طریق رسانه ملی بتواند عزم مسئولان استانی و کشوری را برای رفع آن محرومیت برانگیزد اما افسوس که استان ما از این فرصت خود را محروم کرده است.

وی می گوید که تمام محرومیت های بخش پاپی به وسیله دوربین فیلمبرداری ثبت و ضبط شده اند و برای اتخاذ تصمیمات لازم در اختیار مسئولان اردو قرار گرفته اند.

بارانی از برنامه های دانشجویان جهادی برای خدمات رسانی در این مناطق می گوید و ادامه می دهد: یکی از معضلات این بخش نبود پل های ارتباطی است که بنابر بررسی های صورت گرفته ضرورت احداث چهار پل بین روستاهای تازان 2و1، پیله گاه 2و1، و بردگر 2و1 برای تردد اهالی و ایجاد پل تردد دام در روستای سنگ تراشان و روستای بردگر2و1 احساس می شود.

جانشین اکیپ شناسایی اردوهای جهادی سازمان بسیج دانشجویی لرستان ادامه می دهد: همچنین مردم این روستاها در هنگام بارندگیهای شدید برای تردد با مشکلات اساسی نظیر قطع ارتباط به مدت چندین روز مواجه می شوند به طوریکه به گفته اهالی تاکنون دو نفر به دلیل غرق شدن در سیلاب جان خود را از دست داده اند.

زیباترین بخش خرم آباد زیر غبار محرومیت

بارانی بیرانوند از ضرورت ایجاد راههای دسترسی مناسب در بخش پاپی شهرستان خرم آباد سخن می گوید و یادآور می شود: وجود راههای دسترسی خاکی تردد در این منطقه را در روزهای بارندگی با مشکل مواجه می کند به طوریکه با یک بارندگی به دلیل گل اندود شدن مسیر، تردد تا چندین روز به سختی صورت می گیرد و از طرفی به دلیل صعب العبور بودن برخی از مسیرها تردد تنها با خودروهای شاسی بلند امکان پذیر است.

بارانی بیرانوند می گوید: با وجود اینکه بخش قابل توجهی از مردم این منطقه به دلیل وجود زمین های حاصلخیز و آب فراوان به کار کشاورزی مشغول هستند اما به دلیل اینکه کشاورزی سنتی بازدهی لازم را ندارد بسیاری از کشاورزان در تامین هزینه های امرار معاش خود با مشکل مواجه هستند.

جانشین اکیپ شناسایی اردوهای جهادی سازمان بسیج دانشجویی لرستان بر ضرورت احداث خانه های بهداشت، مدرسه و مسجد در روستاهای بخش محروم پاپی تاکید می کند و می گوید: تحصیل دانش آموزان این بخش در حال حاضر در کانکس صورت می گیرد که باید برای این امر چاره اندیشی شود.

وی از بخش پاپی به عنوان یکی از ظرفیت هایی گردشگری استان لرستان و کشور یاد می کند و ادامه می دهد: با وجود اینکه این منطقه از وجود دو آبشار زیبای "وارک" و "نوژیان" بهره مند است اما متاسفانه زیرساخت های لازم برای جذب گردشگر ایجاد نشده و جنگل های این منطقه نیز به دلیل نبود سوخت جایگزین در حال تخریب هستند.

اردوهایی توام با خاطرات تلخ و شیرین

از جانشین اکیپ شناسایی اردوهای جهادی سازمان بسیج دانشجویی لرستان راجع به اردوهای جهادی می پرسیم و بارانی می گوید: اردوهای جهادی توام با خاطرات تلخ و شیرین زیادی برای دانشجویان جهادی است.

وی ادامه می دهد: متاسفانه آن چیزی که به عنوان یک خاطره تلخ در ذهن دانشجویان ثبت می شود وجود محرومیت هایی است که با وجود تمام زمینه های لازم برای دستیابی به یک رفاه نسبی، گریبان ساکنان مناطق محروم کشور و استان لرستان را گرفته است.

بارانی معتقد است که لرستان با این همه ظرفیت در بخشهای مختلف مستعد و شایسته تبدیل شدن به قطب کشاورزی و گردشگری کشور است ولی همچنان برخی از روستاهای این شهرستان از کمترین امکانات محروم هستند.

وی از عزم دانشجویان جهادی می گوید و اینکه اگر مسئولان و همه مردم با همین عزم و احساس مسئولیت قدم به عرصه خدمتگزاری بگذارند رفع این محرومیت ها کار نشدنی نیست.

و به راستی اردوهای جهادی محل تمرین است، تمرین دیدن و عبور نکردن، دیدن محرومیت هایی که برایمان خوشایند نیست ولی برای رفع آن باید عزممان را جزم کنیم و به جای عبور کردن از کنار این محرومیت ها قدم هایمان را استوارتر سازیم تا ایران و ایرانی را از دغدغه محرومیت برهانیم.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها