کد خبر: ۴۶۰۳۶۵
زمان انتشار: ۱۵:۱۴     ۲۷ مرداد ۱۳۹۸
حجاریان امروز بازهم به سنت همیشگی خود و با در نظر گرفتن فضای وخیمی که در افکار عمومی نسبت به عملکرد دولت و حامیان اصلاح طلبش وجود دارد وارد میدان شده و در مطلبی در نشریه مشق با بیان تئوری " جبهه رقیق، فرماندهی واحد" شورش خیابانی را گزینه برون رفت از این بحران دانسته است!
به گزارش سرویس سیاسی پایگاه 598-رضا احمدزاده؛ بازهم سعید حجاریان پا به میدان گذاشت. او را به درستی می توان دیده بان اصلاح طلبان در فضای افکار عمومی دانست که هر از چند گاهی تئوری های سیاه و سفیدی از حرکت های سیاسی جریانات سیاسی کشور را بر زبان جاری می کند اما در هر حالتی شاخص دموکراسی خواهی و دمکرات منشی را به سمت جریان مورد علاقه فکری خود که اصلاح طلبان عموما و جریان مشارکت و احزاب همفکری و متولد شده بعد از فتنه 88 هستند خصوصا قرار می دهد. امروز او بازهم به سنت همیشگی خود و با در نظر گرفتن فضای وخیمی که در افکار عمومی نسبت به عملکرد دولت و حامیان اصلاح طلبش وجود دارد وارد میدان شد و در مطلبی در نشریه مشق با بیان تئوری " جبهه رقیق، فرماندهی واحد" چنین می گوید:


«معتقدم به تدریج باید موازنه‌ای میان نیروهای اقتدارگرا و نیروهای طالب دموکراسی صورت پذیرد و همانطور که بارها توضیح داده‌ام در این میان باد به بادبان نیروهای طالب دموکراسی می‌وزد و آنها لاجرم تقویت می‌شوند. اما قائل به موازنه وحشت نیستم چون در موازنه وحشت هر آن امکان دارد تصادم پیش آید و نیروهای دموکراسی خواه که حربه‌ای جز مبارزه قانونی و مدنی ندارند، ضربه بخورند.

لکن، از آن سو موازنه صلح‌آمیز نیز مضراتی برای نیروهای دموکرات دارد، چون باعث فرسایش آنها شده و طرف‌های مقابل را جری می‌کند، یعنی باید عملا نیروهای اقتدارگرا را در حالت خوف و رجا نگه داشت. به این معنا که با سازماندهی وسیع اجتماعی چه از طرف شبکه‌های اجتماعی و چه شبکه‌های حقیقی اجتماعی آگاه شوند پایگاه اجتماعی طرف مقابل قوی است و حذف و نمد مال کردن آنها هزینه بر است. تقریبا حالتی مانند هند دوره گاندی. در عین حال امیدوار شوند که می‌توانند با مصالحه و به گونه‌ای با حقوق برابر و به رسمیت شناختن رقیب با وی وارد مذاکره شوند.

او می‌افزاید: طبعا در این حالت نظامیان به پادگان‌ها بازخواهند گشت و البته مردم نیز به خیابان‌ها نمی‌آیند و فضا برای چانه‌زنی میان نمایندگان گروه‌ها آماده می‌شود. هدف نهایی این استراتژی تبدیل دولت مطلقه به دولت مشروطه است.» (1)

* در رابطه با این سخنان نکاتی را بشرح ذیل می توان بیان داشت:

1- درباره استراتژی فشاراز پایین چانه زنی از بالا اینبار با نام جبهه رقیق فرماندهی واحد به میدان آمد. نوعی به روز رسانی در واژه اما در باطن همان روش قدیم استحاله و براندازی متفکران امنیتی غرب در دوران اصلاحات.

2- القاء گسترش حدود و شمول اصلاحات. وقتی وی می گوید جبهه رقیق یعنی کنار گذاردن برخی مرزبندهای سیاسی و عقیدتی/ به این معنی که در این استراتژی به روز شده از همه اقشار سیاسی حتی اپوزیسیون و اقشار خاکستری و معاند و برانداز می تواند مورد استفاده و همپوشانی قرار داد.

3- سعید حجاریان بازهم از دیکتاتوری سیاسی و علیرغم شعارهای دمکراسی خواهی نمی تواند دست بردارد. فراخوان عمومی می دهد اما با فرماندهی واحد و بلاشک این فرمانده واحد هم اصلاح طلبان خواهند بود و این مشکل و شاید نوعی زیرکی اقایان باشد که تاکنون علیرغم تمام تاکیدات برای بازتعریف اصلاح طلبی و تعیین حدود و ثغور ان امنتاع کرده اند از این رو شاید بتوان به جرات ادعا کرد که عدم تعریف جریان اصلاحات نوعی باز گذاردن راه برای پیدا کردن زبان و هدف مشترک با همه مخالفان نظام اسلامی بوده است تا در بزنگاه های سیاسی بتوانند بهره برداریهای لازم را بعمل آورند.

4- تهدید نظام به شورش های خیابانی: او راه حل می دهد که اگر بتوان بین نیروهای دمکراسی خواه! وحدت ایجاد کند و در آن حال "شمشیر داموکلس شورش و تخریب" را بالای سر نظام نگه دارد وقدرت چالش افزایی با نظام را نیز در اختیار داشته باشد همیشه می تواند نوعی شمشیر داموکلس اغتشاش و چالش خیابانی را بالای سر نظام نگه داشت و در عین حال نیروهای امنیتی و نظامی را به داخل پادگان فرستاد و ایشان را تحت نظر داشت!!

5- وجود موازنه صلح آمیز بین نیروهای دمکراسی خواه! و اقتدارگرا! را پیشنهاد می دهد و گویی بعدا پشیمان شده و می فهمد که اصلاح طلبان بدون شورش های خیابانی نمی توانند ادامه حیات دهند با عجله می گوید: از آن سو موازنه صلح‌آمیز نیز مضراتی برای نیروهای دموکرات دارد، چون باعث فرسایش آنها شده و طرف‌های مقابل را جری می‌کند، یعنی باید عملا نیروهای اقتدارگرا را در حالت خوف و رجا نگه داشت. به این معنا که با سازماندهی وسیع اجتماعی چه از طرف شبکه‌های اجتماعی و چه شبکه‌های حقیقی اجتماعی - شما بخوانید براندازان و استحاله طلبان و غرب گرایان افراطی و اپوزیسیون - آگاه شوند پایگاه اجتماعی طرف مقابل قوی است. پس چالش دائمی خواسته همیشگی ایشان و همفکران ایشان بوده و خواهد بود.

6- بالاخره آخرین و مهمترین مولفه سخنان حجاریان را باید واژه دولت مطلقه و دولت مشروطه دید. در جایی که دولت اصلاح طلبان قدرت را در اختیار دارد و بیشتر مراکز تاثیر گذار نیز، بکار بردن این واژه را باید مرتبط با موضوع دیگری دانست که حجاریان حداقل در این مرحله جرات ورود به آن را ندارد. بنظر این راقم وی در نهان خود "واژه ولایت مطلقه و مشروطه فقیه" را هدف گذاری کرده است. ولایتی که سد راه حرکات براندازانه در طول این سالها بوده است که باید تحت نظر گرفته شود!!

در مجموع حجاریان را باید تدارکاتچی فکری اصلاح طلبان دانست که برای توجیه رفتارها و عملکردهای خود نیاز به چنین افرادی دارند. استراتژی به روز شده یاد شده تا زمان باقی مانده انتخابات دوره سیزدهم ریاست جمهوری را باید تنها راهکار ایشان برای باقی ماندن در افق قدرت دانست که اصلی ترین سلاحش بی شک فتنه اقتصادی با فشار حداکثری به مردم در زمینه های معیشتی و سرباز گیری از تمام اقشار مخالف و معاند انقلاب اسلامی خواهد بود و سکوت اصلاح طلبان در این بستر قابل توجیه است.


منبع : 1- شرط حجاریان برای آرام ماندن خیابانها / مشرق / 12 مردادماه 1398 / کد خبری : 980638
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها