خبرمحرومیت امیرمهدی
زاده در جاکارتا بلافاصله بازتابی زیادی در رسانهها داشت و گمانه زنیها
برای بخشش محرومیت و ... مطرح شد. محسن آشوری دبیر وقت فدراسیون کاراته در
همان مقطع برای پایان دادن به تمام حواشی، اظهار داشت: با رایزنیهایی که
صورت گرفت و اقدامات به موقع رئیس فدراسیون، فرجی ۲ جلسه در جاکارتا با
رئیس جهانی فدراسیون کاراته داشت و این مشکل برطرف شد.
آشوری در پاسخ به اینکه چرا در مقابل ناداوریها جواد سلیمی عضو کمیته داوران فدراسیون جهانی و رییس تاتامی مسابقات در بازیهای آسیایی حمایتی از کاراته کاهای ایرانی در جاکارتا نداشت، گفت: وجود سلیمی در کمیته داوران فدراسیون جهانی فرصت بسیار خوبی برای کاراته است تا مسیرمان برای موفقیت بیشتر هموار شود. از طرفی محدودیتهایی هم دارد و باید توجه داشت، چون قوانینی هم رعایت نشده و اگر از آن تبعیت نشود، این جایگاه به خطر خواهد افتاد. البته فدراسیون برای سلیمی هزینه کرده و او باید انتظارات جامعه کاراته ایران و شرایط و قوانین فدراسیون جهانی را مدیریت کند.
البته در آن مقطع امیر مهدی زاده پس از کسب مدال نقره بازیهای آسیایی انتقاد زیادی کرد که در بخشی از صحبتهای خود انتقادی را هم به جواد سلیمی وارد دانست، وی در صحبتهای خود گفت: حضور رییس جمهور اندونزی در سالن تاثیر خود را گذاشت و من هر تکنیکی اجرا می کردم، امتیازی داده نمی شد و برخلاف آن به کوچکترین تحرک حریف امتیاز دادند. شرمنده مردم٬ خانواده و همسرم شدم. می خواستم مدال طلا را بر گردن پسر کوچکم بیندازم که دیگر زورم به این شرایط نابرابر نرسید. کاش جواد سلیمی به عنوان عضو شورای داوران جهان و رییس تاتامی بازی های آسیایی در این مورد صحبت کند!
حالا پس از گذشت ماهها از محرومیت امیر مهدی زاده، روز پنج شنبه مراسم قرعه کشی شانزدهمین دوره مسابقات قهرمانی آسیا برگزار شد، اما در اوج ناباوری، پس از مراسم قرعهکشی شانزدهمین دوره مسابقات کاراته قهرمانی آسیا که در یکی از هتلهای شهر تاشکند ازبکستان برگزار شد، نام امیر مهدیزاده نماینده وزن منهای ۶۷ کیلوگرم تیم ملی کاراته کشورمان از لیست مسابقات قهرمانی آسیا خارج شد!
پس از تماسهای مکرر خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس با مسئولان فدراسیون مشخص شد به دلیل اینکه امیر مهدیزاده در بازیهای آسیایی ۲۰۱۸ جاکارتا به دلیل نحوه قضاوت داوریها که در آن رقابتها مدال خود را روی سکوی قهرمانی از دور گردن خود خارج کرده بود، به همین دلیل در همان مقطع اتحادیه آسیا یک سال برای وی محرومیت در نظر گرفته بوده و گویا این محرومیت هنوز به پایان نرسیده است! اتفاقی که شاید در ورزش ایران نادر باشد، اینکه چرا در آن مقطع مسئولان فدراسیون این مشکل را حل نکردهاند و سرپوش روی این موضوع گذاشتهاند از نکات عجیب این اتفاق است!
به هر حال سیدحسن طباطبایی رئیس فعلی فدراسیون کاراته کشورمان که در آن مقطع مسئولیتی در فدراسیون کاراته نداشته و از این ماجرا هیچ اطلاعی هم نداشته است و مسئولان سابق فدراسیون و رئیس کمیته داوران از این موضوع مطلع بودند و باید برای رفع مشکل مهدی زاده اقدام میکردند و نامه بخشش و یا محرومیت قهرمان کاراته ایران را به صورت کتبی از مسئولان اتحادیه آسیا دریافت میکردند. به هر حال محرومیت امیر مهدی زاده در آسیا اتفاق افتاده و موضوع بسیار جدی بود که مسئولان وقت فدراسیون به راحتی از کنار این موضوع عبور کردند و حالا آن محرومیت در مسیر المپیک کار دست قهرمان کاراته ایران داده است. البته این محرومیت گویا هیچ ارتباطی به مسابقات جهانی نداشته و ندارد، چرا که وی در مسابقات جهانی و لیگ های جهانی برای چندین بار حضور پیدا کرده و اگر محرومیت او در سطح جهانی بود، قطعا در آن رقابتها نیز نمیتوانست حضور پیدا کند.
اما با تمام این اوصاف مهدی زاده فعلا محروم است و این محرومیت ربطی به مدیریت سیدحسن طباطبایی رئیس فدراسیون کاراته کشورمان ندارد، چرا که او در آن مقطع مسئولیتی در فدراسیون کاراته نداشته اما حال که سکان هدایت فدراسیون را برعهده دارد باید پیگیر این ماجرا باشد تا با مسببان این موضوع برخورد جدی کند! البته وی که در ازبکستان حضور دارد برای رفع این مشکل تلاشهای زیاد را انجام داده اما گویا تصمیم محرومیت برای مهدی زاده از ماه ها قبل گرفته شده و رای هم قابل بازگشت نبوده است. پس از قطعی بودن محرومیت مهدی زاده طباطبایی در صحبتهای خود اظهار داشت: تلاش زیادی برای مشکل محرومیت مهدیزاده داشتیم و با وجود رایزنی با رئیس فدراسیون جهانی این مشکل رفع نشد. برای خیلیها این پرسش بوجود آمده که چرا در تمام این یک سال مشکل مهدی زاده پیگیری و مرتفع نشد که در پاسخ باید گفت بعد از تغییر و تحولات فدراسیون بر اساس گزارشهایی که به من داده شد، عنوان کردند که مشکل مهدی زاده در همان جاکارتا مرتفع شده اما اینطور نبود و تنها وعده و وعیدهای شفاهی داده شده بود.
در هر صورت، محرومیت امیر مهدی زاده اتفاق
عجیبی در ورزش ایران بود که باید مسئولان سابق فدراسیون و رئیس کمیته
داوران که عضو کمیته فنی فدراسیون جهانی نیز است پاسخگوی این اتفاق تلخ
باشند، البته امیر مهدی زاده، کاراته کای شایسته کشورمان بعد از اینکه در تاشکند متوجه شد بدلیل ماجرای بازیهای آسیایی
(شهریور ۹۷) قادر به همراهی تیم ملی کاراته در مسابقات قهرمانی آسیا در
سال 2019 نیست، پست بلند بالایی را به رشته تحریر درآورد که بخش های پایانی
آن قابل تامل است:
"اکنون سوال های زیادی در ذهن و فکر و قلب من همچون شما وجود داردکه
اگر من محروم بودم چرا ثبت نام شدم و چرا وزن کشی انجام دادم اگر محروم
بودم ابلاغیه یا ایمیلی که در آن محرومیت من وجود دارد کجاست و اگر محروم
هستم چرا در ایران من انتخابی شرکت کردم و انتخاب شدم برای این مسابقات و
این موضوعات کاملا برای من مشهود میکند که این قضیه چیزی جز تسویه حساب
نیست حالا چرا من باید قربانی جنگ های نیابتی در کاراته بشوم برای خودم هم
جای سوال دارد مگر نه این
که تا به امروز من جز تلاش و زحمت برای کشور از هیچ تلاشی دریغ نکردم یا
مگر من برای چه کسی بد خواستم و یا در حق چه کسی بدی کردم؛ به نظر شما این
نهایت بی اخلاقی و ... نیست که این گونه با نماینده یک کشور اصلا نمی گویم
نماینده ایران این طور رفتار شود.
امروز خیلی ها سودای المپیک در سر دارند
در تمام جبهه ها چه مربیگری چه ورزشکار و غیره من فقط یک سوال دارم آیا
برای رسیدن به این هدف باید هر عملی رو انجام داد؟ آیا باید برای حذف و
ضربه زدن به یکدیگر به هر کاری متوسل شد؟ من مسابقات آسیایی را از دست دادم
الان شما خوشحال هستید؟الان احساس میکنید به هدفتان نزدیک شدید؟
به خود خدا قسم این گونه نیست. خدا در دو جا به بندگانش میخندد ! یکی
زمانی که همه دست به دست هم میدهند تا یکی را ذلیل کنند و خدا نمیخواهد و زمانی که همه دست به دست هم میدهند کسی را عزیز کنند و خدا نمیخواهد، حرف بسیار است".
باید دید منظور مهدی زاده از جنگ نیابتی در کاراته چیست و چه کسی یا کسانی از مبارزه نکردن امیر در تاتامی قاره ای که حکم انتخابی المپیک توکیو را دارد، سود می برند؟ نگاهی به حریفان مهدی زاده در وزن ۶۷ کیلو گرم و دست های پشت پرده ای که معمولا نقش مهمی در رقابتها دارند، می تواند روشنگر زوایای پنهان این ماجرا باشد!