کد خبر: ۴۵۹۰۲۳
زمان انتشار: ۰۹:۵۰     ۲۶ تير ۱۳۹۸
در شرایطی که تبلیغات منفی علیه ارزش‌های اسلامی از سوی رسانه‌های غربی روز به روز بیشتر می‌شود دختران جوانی در گوشه‌ای از تهران، دست در دست هم داده‌اند تا با کمترین امکانات، به عشق ائمه ثابت کنند که در دین اسلام، شادی و نشاط نیز جایگاه ویژه‌ای دارد.
به گزارش پایگاه 598، این روزها در هیاهوی پایتخت یک گروه از دختران جوان با هدف معرفی درست اسلام و شکستن باورهای غلط درباره اسلام همزمان با اعیاد مذهبی و با هزینه شخصی خود اقدام به پخش شیرینی در خیابان‌های تهران می‌کنند تا ثابت کنند که دین اسلام دین شادی و سرور و نشاط است.

به بهانه ولادت امام رضا (ع) با این دختران همراه شدیم تا واکنش مردم را به این حرکت خودجوش و جالب، از نزدیک ببینیم.

«اول باید حجابم رو رعایت کنم تا بتونم شیرینی بردارم؟!»

مقابل یکی از مراکز خرید در شمال پایتخت توقف می‌کنند و جعبه‌های شیرینی را یکی یکی از ماشین بیرون می‌آوردند، شیرینی‌هایی که روی آنها کاغذی پرچمی شکل با نام «ربیع‌الاَنام» و به رنگ سبز در یک طرف و تبریک ولادت در طرف دیگر آن خونمایی می‌کند.

با یک لبخند درست و حسابی جعبه‌های شیرینی را به دست می‌گیرند و به افرادی که وارد مرکز خرید می‌شود یا در حال خروج هستند شیرینی تعارف می‌کنند.هرکسی که رد می‌شود تعجب می‌کند. در این مرکز خرید که در یکی از خیابان‌های خاص تهران است تیپ‌ها متفاوت است اما خیلی‌ها حجاب مناسبی ندارند و اتفاقاً هدف این گروه هم آشنایی این افراد با میلاد ائمه است، یکی از دخترها به خانوم و آقای جوانی که در حال خروج از مرکز خرید هستند شیرینی تعارف می‌کند، دختر جوان لبخند می‌زند و می‌گوید: «اول باید حجابم رو رعایت کنم تا بتوانم شیرینی بردارم؟» اما در پاسخ تنها یک لبخند می‌بیند و یک «عیدت مبارک» می‌شنود شیرینی را بر می‌دارد و همینطور که می‌رود به آقایی که همراهش است می‌گوید: «چقدر با حال بودن اینا».

این شیرینی‌ها سَمّی نیست!

چند نفری در پاسخ به لبخند دختران ربیع‌الانام، لبخند می‌زنند و متقابلاً عید را تبریک می‌گویند اما آن طرف تر آقایی به همسرش می‌گوید: «از این شیرینی‌ها بر ندار شاید سمی باشه!»

خانمی که حجاب چندان مناسبی ندارد به همراه فرزندش وارد مرکز خرید می‌شود، کودک اصرار می‌کند که شیرینی برداریم، مادرش همانطور که به سمت دختران شیرینی به دست می‌آید موهایش را داخل روسری می‌کند و بعد شیرینی را برمی‌دارد.

کمی آن طرف‌تر خانم سن و سال دار و شیک پوشی یک شیرینی برمی‌دارد و رو  به یکی از دختران ربیع الانام می‌گوید: «من دخترم هم باردار است می توانم برای او هم شیرینی بردارم؟» وقتی پاسخ مثبت می‌شنود از داخل کیفش یک کیسه پلاستیکی بیرون می‌آورد و چند شیرینی برمی‌دارد و شروع به گریه می‌کند: «همش برایش دعا می‌کنم و می خواستم به یک امام متوسل شوم با این شیرینی که دادید دلم می‌خواهد به امام رضا (ع) متوسل شوم.»

امام رضا (ع ) برای همه است

 پسری با دو تا از دوستانش در حال عبور هستند، پسر اول شیرینی را برمی‌دارد و دوستانش هم به سمت جعبه شیرینی می‌آیند: «ما هم اجازه داریم شیرینی برداریم؟» یکی از دختران ربیعی الانام می‌گوید که شیرینی برای همه است، یکی از پسرها گفت: «آخه ما اهل سنت هستیم» اما دختر شیرینی به دست در پاسخ گفت که امام‌ها متعلق به همه هستند.

اگر کودکی به سمت جعبه های شیرینی می‌آمد دخترها جعبه را پایین می‌گرفتند و برایش توضیح می‌دادند که ولادت امام رضا (ع) است و از کودک می‌پرسیدند که می دانی امام رضا امام چندم است؟ و به این صورت تلاش می کردند به کودکان آشنایی سطحی بدهند و با دادن شکلات و بادکنک تلاش می‌کردند تا این عید بیشتر در ذهن بچه‌ها ماندگار شود.

بعضی از مردم هم فکر می‌کردند این کار تبلیغ یک شیرینی فروشی است و مدام اسم شیرینی فروشی را می‌پرسیدند اما وقتی این موضوع را برایشان توضیح می‌دادند آن‌ها می‌گفتند مگر ولادت امام‌ها مشخص است؟ عده‌ای هم فکر می‌کردند باید حتماً بعد از برداشتن شیرینی صلوات بفرستند و یا مثل خیریه‌ها پولی پرداخت کنند.

چندنفری هم اصلاً روی خوش نشان نمی‌دهند و با نگاه‌های معناداری از کنار دختران شیرینی به دست عبور می‌کنند.

دختر جوانی که با دوستانش در حال رفتن به مرکز خرید است وقتی تعارف شیرینی را می‌بیند می‌گوید: «شماها مگه فقط تو شهادت و عزا هیأت نمی‌گیرید؟ عیدم دارید؟» و دسته جمعی می‌خندند.

چند نفری هم کنار دختران شیرینی به دست می‌ایستند و علت پخش شیرینی را جویا می‌شوند و وقتی متوجه می‌شوند که ولادت است ماجرا برایشان جالب می‌شود، انگار که خیلی‌هایشان از زمان اعیاد مذهبی بی‌خبرند.

اما دخترهای ربیع‌الانام بسیاری از برخورد‌ها و کنایه‌ها را به جان خریده‌اند تا به هدف خود برسند و نشان دهند که در دین اسلام، شادی و نشاط جایگاه ویژه‌ای دارد.

همیشه پای عشق در میان است

الناز سادات رجبی یکی از دختران گروه «ربیع‌الاَنام» است که به عنوان یکی از مسئولان گروه و ایده‌پردازان این طرح به همراه سایر دوستانش کار تبلیغی خیابانی خود را از میلاد حضرت رسول اکرم (ص) و امام صادق (ع) آغاز کردند. او می‌گوید: روایات اسلامی همگان را به دوستی اهل بیت (ع) دعوت کرده و حتی این دوستی را حق آن‌ها دانسته است، امام علی (ع) فرمودند: «علیکم بحب آل نبیّکم فانّه حق اللّه علیکم» بر شما باد محبت دودمان پیامبرتان، چرا که آن، حق خدا بر شما است.

شهید مطهری (ره) هم معتقد است که از بزرگ‌ترین امتیاز شیعه بر سایر مذاهب این است که پایه و زیربنای اصلی آن، محبت است. از زمان شخص حضرت آدم (ص) که این مذهب پایه گذاری شده، زمزمه محبت و دوستی اهل بیت نیز بوده و وجود داشته است. شیعه مذهب عشق و شیفتگی است و بر شیعیان واجب است که دوستی و محبت خود را نسبت به معصومین علیهم السلام هرچند با قدمی کوچک ابراز کنند.

 من به همراه تعدادی از دوستانم تصمیم گرفتیم با توجه به فرمایش امیرالمومنین علی (ع) مبنی بر اینکه «شیعیان ما کسانی هستند که از شادی ما شاد می‌شوند و با حزن ما اندوهگین می‌شوند: یَفْرَحُونَ لِفَرَحِنَا وَ یَحْزَنُونَ لِحُزْنِنَا» به نوعی محبت خودمان را به اهل بیت به شیوه‌ای عملی ابراز و این محبت را در جامعه اطراف خودمان منتشر کنیم تا با انتشار محبت و عشق به اهل‌بیت در جامعه به گونه‌ای آن را رواج بدهیم که مردم نیز ذره‌ای از طعم آن را بچشند و این عشق را مزمزه کنند.

از آنجایی که هیشه و هرگاه صحبت از شادی و سرور به میان آمده، حرف شیرینی و نقل و نبات هم به دنبالش بوده و انگار جشن و شادی و شیرینی لازم و ملزوم هم هستند، نمی‌توانیم بگوییم ما در شادی اهل بیت خوشحال و شاد هستیم اما این شادی فقط در دل‌مان است و بروز و نماد بیرونی ندارد. یکی از ابزارهای ابراز شادی در جشن‌ها هم پخش کردن شیرینی و نقل و نبات میان مردم کوچه و بازار و خیابان است.

همین شد که ما با خودمان در گروه ربیع‌الانام گفتیم، حالا که قرار است جشن و سرور آل الله به پا شود چه کاری بهتر از پخش شیرینی در میان شهروندان!

تصمیم خودمان را گرفتیم و به خدا توکل کردیم و با همین نیت شادی‌سازی جامعه در اولین قدم و همزمان با میلاد حضرت رسول اکرم (ص) و امام صادق (ع ) در سه منطقه شهر شیرینی پخش کردیم. تا امروز هم در این اعیاد مبارک، در مرکز خرید میلاد نور، تیراژه، لیدوما، پلاتین، بیمارستان لاله، میدان ولیعصر، مرکز خرید اکباتان و کرج پخش شیرینی داشتیم.

ما هم بعد از توضیح دادن به مردم درباره مناسبت‌ها، در بیشتر موارد با لبخند و تبریک متقابل و گاهی با یک مکث و منقلب شدن از شنیدن نام آن امام مواجه شدیم. ما هم مناطق خاص را برای پخش شیرینی انتخاب کردیم تا بیشتر بتوانیم آنها را با اعیاد و جشن‌های شیعیان آشنا کنیم.ما تصمیم گرفتیم در هر میلاد به اندازه توان‌مان و آنچه که می‌توانیم هزینه کنیم در یک محله یا خیابان که شاید اهالی آنجا اطلاع کمتری از تقویم قمری داشته باشند و یا در گیر و دار مشغله‌ها از میلادها مطلع نمی‌شوند را مهمان شیرینی جشن آل‌الله کنیم تا به این ترتیب نام و یاد آن بزرگواران را بیش از پیش زنده بداریم.

ما روی هر شیرینی کارت کوچکی قرار می‌دهیم که به نام همان میلاد است و لوگو آدرس اینستاگرام ما هم روی آن چاپ شده، مردم معمولاً توجه‌شان به کارت‌ روی شیرینی‌ها جلب می‌شود و به همین دلیل بازخوردهای متفاوتی تا الان داشتیم و غالبا با پرسش «به چه مناسبت هست؟» زیاد مواجه شدیم.

ما یک گروه ۱۵ نفره هستیم که در جشن‌ها با یکدیگر همفکری می‌کنیم. در هر میلاد بین ۵ تا ۶ نفرمان کارهای اجرایی را انجام‌ می‌دهند. رابطه ما از همکلاسی بودن به دوستی مبدل شد و از دغدغه‌ مشترک‌مان را به یک کار بزرگ تبدیل کردیم. ما معتقدیم باید همپای اهمیت عزاداری بر خاندان عصمت و طهارت، در خوشی آنها هم شاد بود.

هدف اصلی ما با توجه به فضیلت محبت اهل بیت (ع) و تأثیر ارتباط با این سرچشمه‌های نور، ایجاد محبت در دل مردم است. این اولین قدم ما در این مسیر است و تلاش داریم به  زودی تا طرح خود را در تمامی محله‌ها و خیابان‌های شهر اجرایی کنیم.


نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۱
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها