به گزارش سرویس فرهنگی پایگاه 598-دکتر امیر حمزه مهرابی؛ دولت فخیمه روحانی بهموازات توجه و حمایت روزافزون از عرصههای اشرافی گری، اباحه گری و امور تشریفاتی، روزبهروز بر بیمهری و کملطفی خود نسبت زمینههای فرهنگی – مذهبی میافزاید که آخرین نمونه این نامهربانیها، جفا در حق حج گذاران سال 98 است.
دولت برای حج تمتع سال 98، در اولین اقدام خود حدود 10 میلیون تومان به هزینه حج اضافه کرد. سال گذشته هزینه حج تمتع، بین 15 تا 18 میلیون تومان بوده است ولی هزینه حج امسال به 25 تا 28 میلیون تومان افزایشیافته است.
در دومین اقدام، دولت برای مبلغ یکمیلیون تومانی ثبتنام اولیه (پس از 13 سال توقف در بانک)، فقط سه میلیون تومان سود سپرده در نظر گرفت. درحالیکه قیمت سکه در آن زمان (سال 85) بین 120 تا 150 هزار تومان بوده است. به تعبیر دیگر ارزش پول ثبتنام کنندگان در آن زمان معادل،7 عدد سکه بهار آزادی بوده است (بیش از 30 میلیون تومان) ولی الآن با اصل پول و سود آن (4 میلیون) نمیشود حتی یک سکه خرید.
دولت روحانی در ادامه سنگاندازی جلو اقدامات مذهبی و فرهنگی، در اقدامی عجیب و سؤالبرانگیز، امسال ارز را به نرخ بازار آزاد (و بعضاً گرانتر) در اختیار حجاج قرار میدهد!!
درحالیکه سال قبل با ارز 4200 تومانی حجاج به مکه رفتند و گفته میشد امسال دولت قصد دارد ارز را با نرخ حداکثر هر دلار 7000 تومان در اختیار حجاج قرار دهد ولی باکمال ناباروری چند روز پیش که زائرین خانه خدا به بانک مراجعه کردند، ارز مسافرتی به نرخ 12800 تومانی در اختیار آنان قرار گرفت. بهطوریکه اغلب آنها (ازجمله خود بنده) از گرفتن ارز از بانک خودداری کرده و از صرافیها به نرخ 12750 (یعنی 50 هزار تومان ارزانتر از ارز دولتی!) خریداری کردند.
این نوع برخوردهای عجیبوغریب دولت با مناسک و آیینهای مذهبی، مسبوق به سابقه است که نمونه عینی و روشن آن را در زمان مراسم پیادهروی اربعین، همگان شاهد آن بودند.
مثل: چند برابر کردن نرخ کرایه اتوبوس، گرفتن هزینه سرسامآور پارکینگ از زوار به خاطر پارک در بیابانهای اطراف، گران کردن نرخ دلار، گرفتن مالیات زیاد برای عبور و مرور از مرز، دریافت هزینه کمکرسانی هلالاحمر (که در همه دنیا مجانی است) و اخلال در فرایند شرکت مردم ایران و کشورهای همسایه که بعضاً بابی احترامی و تحقیر همراه بود.
این بیمهرها در حالی است که مردم ما شاهدند که دولت محترم، دلار را به نرخ 4200 تومان برای اقلام تشریفاتی مثل لوازمآرایشی، غذای سگ خانگی، گوشی موبایل، ورود ماشینهای لاکچری و...در اختیار سود جویان و بعضاً نزدیکان قرار میدهد.
جالب است بدانید یکی از افراد خوشسفر و پر سفر تعریف میکرد که من چندین بار به ترکیه، ارمنستان و تایلند سفرکردهام و نهتنها هیچ هزینهای را پرداخت نکردهام بلکه با فروش ارز دریافتی در بازار آزاد، حدود 200 تا 300 هزار تومان آورده داشتهام.
همین امروز هزینه رفتن به ارمنستان زیر یکمیلیون تومان است ولی هزینه زیارت کربلا سه برابر آن است. چرا؟
این وضعیت در شرایطی است که حتی حوزه چاپ و نشر، فرهنگ، دارو و درمان و نیازهای ضروری مردم، با تنگناهایی بیسابقهای مواجه است.
مردم قسم حضرت عباس را باور کنند یا دم خروس را؟!