به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبری فارس «توانا»، نزدیکیهای پایان هر سال که میشود، اخبار تولید و توزیع پیکهای نوروزی در رسانهها و مدارس منتشر میشود اما چند سالی است که تولید پیکهای نوروزی و توزیع آن بین تمام دانشآموزان از رونق افتاده است و "تکالیف سنگین" جایگزین آن در برخی مدارس شده است.
این روزها بیشتر دانشآموزان دبستانی پیک دریافت میکنند و دانشآموزان مقاطع بالاتر به مشقهای سنگینی که دبیران هر درس به طور جداگانه تعیین میکنند، محکوم هستند.
* حاجیبابایی: قصد نداریم در ایام نوروز برنامههای خستهکننده به دانشآموزان ارائه دهیم
حمیدرضا حاجیبابایی، وزیر آموزش و پرورش اسفند 90 در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی باشگاه خبری فارس «توانا» درباره برنامه ایام نوروز دانشآموزان اظهار داشت: اعتقاد ندارم تعطیلات نوروز برای تربیت تعطیل است بلکه تربیت هیچگاه تعطیل نیست.
وی با بیان اینکه قصد نداریم در ایام تعطیلات نوروز برنامههای خستهکننده به دانشآموزان ارائه دهیم، گفت: به عنوان مثال ورزشکاری که برای یکهفته به تعطیلات میرود، برای آنکه روی فرم باقی بماند، یکسری نرمش و ورزش را در روز انجام میدهد اما تمام وقتش به ورزش کردن نمیگذرد.
حاجیبابایی با تأکید بر اینکه در طول ایام نوروز نیز برای دانشآموزان برنامههای ارائه میشود که ایام درس و مدرسه یادآوری شود، ادامه داد: بهترین نوع تربیت، زمانی است که خانوادهها با هم هستند و اقوام همدیگر را میبینند؛ حضور دانشآموزان در کنار والدین بهترین نوع تربیت محسوب میشود.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا این وعده را میدهید که در طول ایام نوروز تکلیف اضافی و سنگین به دانشآموزان داده نشود، بیان کرد: بنده در تحول بنیادین از کتاب سنگین، از ساعات سنگین، از روزهای سنگین و برنامههای سنگین عبور کردهام؛ در تحول بنیادین به طور مستقیم به «متناسبسازی حجم و محتوای کتب درسی و ساعات و روزهای آموزشی با توانمندیها و ویژگیهای دانشآموزان» اشاره شده است.
وزیر آموزش و پرورش اضافه کرد: لذا بنده اعتقاد به برنامه زیاد ندارم بلکه دانشآموز باید از حفظ محوری به سمت فکر و اندیشه برود.
* مدارس درباره تکالیف نوروزی سلیقهای عمل میکنند
مادر یک دانشآموز دوره متوسطه گفت: مدرسه به فرزندم پیک نوروزی نداده است اما هر معلم، تکالیف زیادی را برای انجام در ایام عید به دانشآموزان داده است.
وی ادامه داد: فرزندم تمام کتابهایش را برداشته است تا در ایام عید با خود به شهرستانمان بیاورد؛ با این حساب باید در ایام عید فقط کارهای مدرسه را انجام دهد.
این مادر که کارمند نیز هست، اضافه کرد: سال گذشته نیز فرزندم در طول عید تنها در حال نوشتن بود و این تکالیف تمام نمیشدند.
وی اظهار داشت: برخی مدارس به دانشآموزان پیک نوروزی میدهند و برخی تکالیف کمتر یا بیشتر؛ به نظر میآید این سلیقهای کار کردن به ضرر دانشآموزان است.
* خانوادهها به ادارات آموزش و پرورش مراجعه کنند
علی فرهادی، رئیس مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش در این خصوص به خبرنگار اجتماعی باشگاه خبری فارس «توانا» بیان کرد: ما اعلام کردیم که تولید و توزیع پیک نوروزی در اختیار ادارات کل آموزش و پرورش استانهاست ضمن اینکه تهیه پیک نوروزی اجباری نیست.
وی ادامه داد: استانها میتوانند به دانشآموزان پیک نوروزی دهند اما نباید به جای پیک نوروزی، به آنها تکالیفی دهند چرا که صله رحم در کنار خانواده، امر "تربیتی" بسیار مهمی است.
فرهای با بیان اینکه دانشآموزان در کنار خانواده مفاهیم تربیتی بسیاری از جمله تکریم میهمان، احترام به بزرگتر و صله رحم را میآموزند، گفت: در صورتی که برخی مدارس به دانشآموزان تکالیف سنگین دهند، خانوادهها میتوانند به ادارات آموزش و پرورش مناطق و شهر مراجعه کنند که به سرعت به این موارد رسیدگی خواهد شد.