به گزارش پایگاه 598 به نقل از خبرگزاری صدا و سیما؛ معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی در بخش خبری ۲۱ شبکه یک سیما با اشاره به اینکه مردم برای اخذ رمز دوم یکبار مصرف، دغدغه نداشته باشند،گفت: زمان بندی پایان اردیبهشت برای بانک هاست تا تمهیدات فنی لازم را برای ارائه رمز یک بار مصرف، عملیاتی کنند و اگر بانکی از اول خرداد آماده نباشد و این خدمت را به مردم ارائه نکند، باید همه خسارت های ناشی از سوء استفاده از حساب ها را پرداخت کند.
حکیمی افزود: ارائه رمز دوم یکبار مصرف، فرآیند طولانی است که از ابتدای خرداد آغاز و به تدریج انجام میشود.
وی ادامه داد: این موضوع برای همه تراکنشها نیست و قرار نیست اتفاق عجیب و غریبی بیفتد و مردم نباید نگران باشند.
حکیمی با بیان اینکه جایگزینی رمزهای دوم پویا (رمزهای دوم یکبار مصرف) بجای رمزهای دوم ایستا در جهت افزایش سطح امنیتی نظام بانکی است، افزود: بانک با مشتریها تماس میگیرد و زمان و نحوه فعال سازی رمز دوم را به اطلاع مشتری میرساند.
وی اضافه کرد: این فرآیند تغییر رمز دوم هیچ هزینهای برای مردم ندارد.
معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی با اشاره به اینکه برخی از برنامه پیاده سازی رمز دوم یکبار مصرف بر اساس برنامه گوشیهای هوشمند بوده است، گفت: بر اساس بخشنامه بانک مرکزی این موضوع فقط نباید مربوط به برنامه کاربردی باشد، زیرا در برخی از گوشیهای هوشمند محدودیت نصب برنامه وجود دارد و بسیاری هم گوشی هوشمند ندارند، بنابراین باید تمهیدات لازم اندیشیده شود.
حکیمی افزود: تراکنش شارژ و قبض؛ بدون سقف از طریق تلفنبانک و اینترنت بانک و مانند آن مشمول رمز یکبار مصرف نمیشود و برای کسب و کارهای نوپا هم تا سقف ۵۰۰ هزار تومان در روز میتوان از رمز عادی استفاده کرد، اما بالاتر از این مبلغ را بانک به مشتری اعلام میکند تا رمز دوم یکبار مصرف بگیرد.
وی اضافه کرد: زمان اعتبار رمز دوم یکبار مصرف لزوما ۶۰ ثانیه نیست و این زمان میتواند افزایش یابد و یا روش استفاده از آن میتواند تغییر کند. از ابتدای خرداد به تدریج در این زمینه اطلاع رسانی میشود.