بولتن نیوز: رسانههای انگلیسی به ویژه بیبیسی فارسی همواره نشان داده اند كه استراتژی آنها مقابله با حكومت جمهوري اسلامي بوده است و در اين خصوص از هيچ ترفندي واهمه نداشته اند. بررسي فرايند عمليات تخريبي اين گروه از رسانه ها همانگونه كه در انتخابات دهمين دوره رياست جمهوري و پس از آن در فتنه 88 و اخیرا هم در انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی ديده شد نشان مي دهد كه فعالیتهای این پایگاه خبرسازی در ابتدای هر پروژه ای که برای آن تعریف می شود، جهت فضاسازی متناسب با تحولات صحنه شکل گرفته، اما هدف اصلی همانا سوق دادن مردم به سمت بیتفاوتسازی و بي اهميت جلوه دادن برگزاری انتخابات است. روندي كه در راستای سرد كردن تنور انتخاباتي سرعت گرفته و در صورت گرم شدن فضای انتخاباتی به ناچار تغییر رویکرد داده و به تلاش برای مصادره فضای سیاسی کشور در جهت اهداف خود چرخش 180 درجه می دهد.روشی که بعد از فتنه 88 دیگر در ایران کارساز نشد! چرا که مردم ما از سیاستگذاران و برنامه نویسان و استراتژیست های بی بی سی باهوش ترند و این بار بی بی سی بود که بازی خورد!.
به گزارش بولتن نیوز شبکه بیبیسی همانگونه که در انتخابات دهمين دوره رياست جمهوري با هدف به چالش كشيدن نتایج انتخابات و ضربه به مشروعیت نظام و انتخابات وارد عمل شد و زمام انتشار اخبار کذب و تحریککننده را در دست گرفت. در روزهای نزدیک به انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی در 12 اسفند ماه هم با همان رویه قبلي كه در دوره هاي گذشته انتخابات در پيش گرفته بود وارد دور جدید جنگ روانی سیاسی شد و سعی کرد تا با بهره گرفتن از چهرههاي طرد شده از نظام به عنوان اعضای اتاق فکر خود در روند رأیگیری و شرکت حداکثری مردم در انتخابات مجلس خلل ايجاد کند .حرکتی که با هوشیاری پایگاه های خبری جمهوری اسلامی و دقت عمل مرم انقلاب این مرزو بوم با شکست مواجه شد و این بار مردم ما با آگاهی کامل و با حضور 64 درصدی و در آرامش وصف ناپذیر برنامه های بی بی سی و خبرسازان مشابه آن را ناکام گذاشته و به تعبیر دیگر آنها را در آخر به بازی گرفتند .
در راستای تحرکات ایزایی بنگاه سخن پراکنی بی بی سی، حسین فردوست در کتاب ظهور و سقوط سلطنت پهلوی (جلد ۱ صفحه ۳۲۹) در بحث جنگ روانی به بنگاه بیبیسی اشاره میکند و مینویسد:«بیبیسی یک سازمان تخصصی است که توسط یک کمیسیون عالی اداره میشود. در این کمیسیون برجستهترین کارشناسان سیاست خارجی انگلیس عضویت دارند. ولی طبعاً این به معنای استقلال ارگان فوق نیست؛ بلکه بیبیسی خود یک ارگان مهم سیاستگذار در مجموعه نهادهای سیاسی انگلیس است و مسلماً در هماهنگی با MI-6 عمل میکندو در کمیسیون عالی آن یک یا دو نماینده MI-6 حضور دارند. در رابطه با هر کشوری که برنامه پخش میشود نیز بیبیسی دارای یک کمیسیون تخصصی است. . . . نکته قابل توجه دیگر که در چارچوب آیین نامه جنگ روانی قرار دارد این است که مسلما در شرایط خاص و در موارد مهم کمیسیون عالی بیبیسی اجازه پخش اخبار ساختگی را میدهد».
در واقع اینکه بی بیسی همانگونه که همگان شاهدند، در طول دوره فعالیت خود همواره از تنظیم و پخش خبر به شیوه شبه خبر (فیجرنیوز) و تلفیق سخت خبر (هارد نیوز) و نرم خبر (سافتنیوز) پیروی کرده است و در آستانه تمامی انتخابات ایران و پس از آن دائماً با سوئیچ کردن شیوههای خبری فوق به یکدیگر، سعی بر آن داشته تا اهدافی شامل شبهه سازی، بحرانافکنی و هدایت افکار عمومی به برانگیختگی و نضج آشوب را دنبال کند.
شیوه بارز بازی
رسانه ای بیبیسی که همواره برای تاثیر گذاری بر افکار عمومی به کار برده به این
شکل است که کلیت مباحث طرح شده را در یک
دایره از قبل طرح ریزی شده و با روش قورباغه پخته، سناریو سازی کرده و
آماده
خوراندن می کند. بدین صورت که مثلاً کارشناسان استودیو دلایلی را درقالب
تحلیل
مطرح میکنند و سپس ارتباط مستقیم با برخی آدمهای معمولی تحت عنوان
مخاطبان بیبیسی
انجام می شود و بعد از این ارتباط با به اصطلاح کارشناسان خارج نشین در
جستجوی
کرسی و مقام و سهم صورت گرفته و… مجدداً کارشناسان داخل استودیو وارد صحنه
می
شوند. . . که در نهایت مجری برنامه و جملگی افراد حاضر در میزگرد و یا بحث
مطرح
شده صحبتهای یکدیگر را کپی کرده و با کمی شاخ و برگ اضافه و با گیج کردن
بیننده
برنامه به خورد بینندگان شبکه میدهند.روشی نخ نما شده که دیگر به درد
کشورهایی مثل آنگولا و اتیوپی می خورد و قبلا در ایران نتایج خود را برای
عموم به عرضه گذاشته است.
چنان
که در این
دوره از انتخابات مجلس هم دیدیم این شبکه متعلق به استعمارگر پیر همراه با
معاندین
نظام و طرد شده ها سعی کردند تا پیشاپیش در اخبار و تحلیلهای به اصطلاح
کارشناسان سیاسی مسائل
ایران، بحث تقلب را تئوریزه کرده و قاطعانه بر آن پافشاری کنند که اگر
اصولگرایان
رای بیاورند به معنی آن است که در شمارش آرا دستکاری شده یا همه را رد
صلاحیت کرده
اند تا اصولگراها مجلس را در دست بگیرند!. کاری بس عبث که در پایان کار و
با توجه به خروجی انتخابات مجلس نهم و تعداد احزاب شرکت کننده مهر تایید
دیگری شد برای شناخت بیشتر مردم از آنچه می شنوند و آنچه می بینند و به آن
عمل شده است.
در ادامه این گزارش بخشی از خبرسازی ها و اخباری که در اول بهمن ماه 1390 تا 12 اسفند ماه و انتخابات نهمین دوره مجلس اسلامی از سوی بولتن نیوز برای تنویر افکار عمومی منتشر و به تحلیل گذاشته شد را به ترتیب شروع و از ابتدای بهمن ماه می آوریم تا به روش تدریجی و مهندسی اخبار از سوی بی بی سی آگاهی بیشتری پیدا کنیم. حرکتی نرم در جهت پیاده کردن اهداف ناتوی فرهنگی غرب علیه کشورهایی که می خواهند استقلال داشته باشند و حکومت خود را خود تعریف نمایند. حرکتی در راستای حذف نظام های مردم سالار و جایگزینی رژیم های متملق و دست نشانده! روشی که نشان دادیم در صورت روشن کردن دست های پشت پرده آن برای مردم و بر ملا کردن استراتژی های به کار رفته در آن، می تواند به سادگی شکست خورده و به سخره گرفته شود:
1-جمشيد برزگر در گفتوگو با شبكه تلويزيوني بيبيسي فارسي اظهارات آقاي مصلحي مبني بر تلاش دشمنان براي برهم زمدن انتخابات را نوعي توجيه وزارت اطلاعات براي برخورد با معترضين دانست.
2-شبكه تلويزيوني بيبيسي فارسي بازداشت برخی اغتشاش گران را مرتبط با انتخابات مجلس دانسته و مدعي است كه اين بازداشتها در هفتههاي آينده زيادتر خواهد شد. اعمال فشار بر منتقدين و مخالفان اين انتخابات در راستاي برگزاري انتخاباتي بسيار نمايشي و حداقل آرام و بدون حضور مردم از مدعيات اين شبكه در واكنش به اين دستگيريها است!.
3-برخي ديگر از تحليلگران شبكه تلويزيوني بيبيسي فارسي مدعياند كه حاكميت در حال حاضر يك مولفه را براي تشويق مردم به حضور در انتخابات در نظر دارد؛ بحران خارجي و بحران جنگي مولفهاي است كه به باور اين تحليلگران، تا برگزاري انتخابات ادامه خواهد داشت.
4-علي مزروعي نيز در گفتوگو با شبكه
تلويزيوني بيبيسي فارسي، مدعي است كه معيار مشخصي براي رد يا تاييد صلاحيتها
وجود ندارد. وي مدعي است كه خود شوراي نگهبان است كه نمايندهها را تعيين ميكند و
به همين دليل انتخابات را آزاد و منصفانه نميداند. وي همچنين معتقد به سيستم دفع
حداكثري به جاي جذب حداكثري در بررسي صلاحيتها است.
5-حس عمومي عدم اعتماد به سلامت انتخابات از نگاه ميردامادي باعث شده كه حاكميت از سلامت انتخابات صحبت كند.
6-شبكه تلويزيوني بيبيسي فارسي، ردصلاحيتهاي صورتگرفته را ناشي از اختلافنظر هياتهاي اجرايي وزارت كشور و يا جريان آقاي احمدينژاد و مشايي با نيروهاي مقابل با اصولگرايان سنتي يا به تعبير دقيقتر محافظهكاران ميانهرو يا راستهاي راديكال دانسته و اين اختلافها را ناشي از نگاه اقتدارگرايانه و نه دموكراتيك حاكميت نسبت به انتخابات ارزيابي ميكند.
7-علي مزورعي در گفتوگو با شبكه بيبيسي فارسي، رد صلاحيتها را ناشي از رقابت بين جناحهاي حاكم و نوعي صفبندي سياسي در درون جناح اصولگرا ارزيابي كرد.
8-مرتضي كاظميان در گفتوگو با شبكه تلويزيوني بيبيسي فارسي نيز نگاه اقتدارگرايانه و تلاش براي سهمخواهي از قدرت را عامل مهم در ردصلاحيتها عنوان ميكند.
مرتضي كاظميان در گفتوگو با شبكه تلويزيوني بيبيسي فارسي به بررسي اظهارات مهدي طائب، رئيسقرارگاه عمار مبني بر عدم حمايت قرارگاه عمار از هيچ جبهه سياسي، پرداخت. وي معتقد است كه اين جريان و برخي از اصولگرايان تا حدي تلاش دارند كه بر سرنوشت انتخابات اثر بگذارند و از ورود جريان فتنه يا حاميان جنبش سبز يا اصلاحطلبان به مجلس جلوگيري كنند. از نگاه كاظميان اين اظهارات حاكي از آن است كه جريان حاكم در جمهوری اسلامي براي افزايش سهم خود در انتخابات به رقابت با هم برميخيزند.اين در حالي است كه اساسا كاركرد قرارگاه عمار كه هنوز كارهاي ابتدايي و اوليه خود را انجام مي دهد كاركرد فرهنگي است نه سياسي و اعضاء اصلي آن بارها اعلام كرده اند كه هدف از راه اندازي اين قرارگاه، ورود به عرصه هاي فرهنگي و ديني است.
9-شبكه تلويزيوني بيبيسي فارسي در برنامهاي ديگر، مشاركت بالاي مردم در انتخابات را يك بحث جديد دانسته و علت آن را توجيه حاكميت براي برخورد با بحث انتخابات عنوان كرد
10-مجتبي واحدي نيز با طرح اين ادعا كه جمهوري اسلامي تنها به دنيال كسب مشروعيت است و مجلس نهم نيز عملا در جمهوري اسلامي جایگاهي نخواهد داشت، به تحريم انتخابات پرداخت و مدعي شد: «به اعتقاد من در حال حاضر كه تمام علايم در داخل حاكميت نشاندهنده ضعف حاكميت است بايد بر تحريم پافشاري كرد.»
11-عليرضا نوريزاده اظهارات خاتمي را سندي بر تحريم انتخابات دانست و مدعي شد كه حضور افرادي از اصلاحطلبان مانند كواكبيان در انتخابات مجلس، نوعي حقهبازي است. از نگاه نوريزاده اين افراد هيچگونه ارتباطي با انديشه اصلاحات ندارند و افرادي همچون كواكبيان و تابش را رقاص پاي نقاره نام نهاد كه به هيچ انديشهاي پايبند نيستند و تنها ميخواهند به مجلس راه پيدا كنند.
12-هشدار به سايتهاي اينترنتي در مورد پوشش انتخابات ايران از محورهاي مورد بررسي شبكه تلويزيوني بيبيسي فارسي است. تحليلگران اين شبكه، اين هشدار را به علت حساسيت بالاي حكومت نسبت به انتخابات اعلام کرده اند و دو دليل رابراي اين هشدار عنوان كردند: • عدم حضور منتقدين و تحريم تلويحي انتخابات توسط اصلاحطلبان • نفوذ بالاي فضاي مجازي و سايتهاي اينترنتي و هراس حكومت از تحريم انتخابات در فضاي مجازي
13-شبكه تلويزيوني بيبيسي فارسي در ميزگردي به بررسي انتخابات مجلس ومواضع جريان فتنه پرداخت. در اين ميزگرد مطرح شد كه اگر چه جريان مخالف انتخابات را تحريم كرده است، اما از لفظ تحريم براي آن استفاده نميكند.
اردشير اميرارجمند در اين گفتوگو از مردم خواست كه به صورت فعال باانتخابات برخورد كنند. وي هدف خود و همراهانش را استيفاي حقوق دانست ومدعي شد كه مردم بايد نسبت به اصلاحطلباني كه به كف مطالبات اصلاحطلبي پايبند نيستند واكنش سردي نشان دهند.
14-رضا عليجاني عدم به كار گيري كلمه تحريم را بار امنيتي و سياسي آن دانست و آن را نوعي تشويق ديگران به عدم شركت تعبير كرد.
15-اكبر گنجي تحريم را نافرماني مدني ندانست و آن را نه تنها در راستاي اصلاحطلبي، بلكه عدم نقض قوانين تعبير كرد. گنجي همچنين معتقد است كه اصلاحطلبان همگي اجماع دارند كه در انتخابات شركت نكنند. مشروعيتزدايي از حاكميت روشي است كه گنجي آن را پيشنهاد ميدهد.
16-جمشيد برزگر دو نوع گرايش را در ميان مخالفان و به نوعي اصلاحطلبان برميشمرد:1. تحريم فعالانه انتخابات2. شركت در انتخابات با ملاحظه شروط. برزگر بر اين نظر است كه در حال حاضر گرايش دوم به گرايش اول نزديكترشده است. برزگر خود نيز معتقد است كه مشاركت در انتخاباتي كه حداقل شروط لازم آن محقق نشده است، نوعي مشروعيت بخشيدن به سازوكارهاي غيرعادلانه، غيرقانوني و غيررقابتي است. برزگر تحريم انتخابات را نه به عنوان يك حركت انفعالي بلكه، نوعي تحريم فعالانه و آگاهيبخش ميداند. وي معتقد است كه روز رايگيري صندوقها بايد خالي از افراد باشد و فضا براي حركتهاي بعدي نيز فراهم شود
17-تحليلگران شبكه تلويزيوني بيبيسي فارسي، انتخابات مجلس نهم با توجه به تحولات منطقه بسيار مهم ارزيابي كرده و معتقدند كه اين انتخابات رقابت بين دو طيف اصولگرا است:جبهه متحد اصولگرايان به رهبري آيتالله محمدرضا مهدوي كني جبهه پايداري به رهبري فكري آيتالله مصباح يزدي تبعيت از مقام معظم رهبري و انتقاد از آقاي احمدينژاد نقطه اشتراك دو طيف است.
18-تحليلگران بيبيسي فارسي معتقدند كه آقاي احمدينژاد و هوادارانش به دنبال يارگيري از افرادي هستند كه در ميانه بوده به نوعي ميخواهند آراي خود را از ميان اين قشر كه به قشر خاكستري معروفند، جذب كنند.احمد سلامتيان نيز انتخابات مجلس نهم را انتخاباتي امنيتي و نظامي دانسته و بر همين اساس معقتد است كه مشاركت در آن پايين خواهد بود.
19-مجتبي واحدي در گفتوگو با شبكه تلويزيوني بيبيسي فارسي معتقد است كه اگر جريان سبز از نگاه حاكميت مرده است، پس چرا در اظهارات برخي از مقامات از اتحاد اين جريان در انتخابات سخن به ميان ميآيد.
20-جمشيد برزگر در گفتوگو با شبكه تلويزيوني بيبيسي فارسي مدعي است كه شرايط فعلي نشان از فاصله گرفتن هر چه بيشتر اصلاحطلبان از حاكميت است و به همين دليل اين مواضع بيان ميشود.
21-حسين باستاني نيز از عدم شركت گروههاي اصلي اصلاحطلبان در انتخابات مجلس خبر ميدهد و علت آن را عدم زمينه و شرايط لازم براي حضور در انتخابات ميداند.
22-باستاني همچنين معتقد است كه اصلاحطلبان بايد از فرصت پيش آمده براي فعاليت سياسي به معناي عام آن، يعني برگزاري گردهماييها و انجام فعاليت حزبي استفاده كنند. تشكيل شبكههاي اجتماعي، سنجش ميزان پذيرش اجتماع نسبت به خودشان و تلاش براي نزديك كردن هواداران، از راهكارهايي است كه حسين باستاني به اصلاحطلبان توصيه ميكند.
23-اردشير اميرارجمند که خود را مشاور میرحسین موسوی می داند معتقد است كه چون حاكميت هيچگونه تغييري را در روند اداره كشور از خود نشان نداده است، اصلاحطلبان نيز نمي توانند در انتخابات شركت كنند. ارجمند همچنين مدعي شدكه اجماع اصلاحطلبان و دموكراسيخواهان و آنهايي كه خواهان بازگشت كشور به حالت پيشرفت و توسعه هستند؛ عدم شركت در انتخابات است.
24-شبكه تلويزيوني بيبيسي فارسي در اين خصوص گفتوگويي را با اردشير اميرارجمند انجام داده است. اميرارجمند، عدم وجود شرايط مانند بسته بودن احزاب، عدم آزادي رسانهها، حبس رهبران مخالف و عدم تغييرات مورد انتظار مخالفين را از دلايل عدم مشاركت اصلاحطلبان و جريان مخالف عنوان كرد. وي در انتها يادآور شد كه هر چند اجماع براي عدم شركت در انتخابات حاصل شده است، اما برخي افراد مانند كواكبيان و پزشكيان بر اساس منافع شخصي خود مختارند كه در انتخابات حضور داشته باشند.
25-حسين باستاني اظهارات خاتمي و عدم توصيه وي به تحريم انتخابات را در راستاي عدم تعيين تكليف براي مردم از جانب خاتمي دانست. در اين انتخابات حاضر نشوند. براي آنها تعيين تكليف نميكنند ولي خودشان در آن حاضر نخواهند بود. باستاني معتقد است كه مواضع خاتمي و شوراي هماهنگي اصلاحطلبان اين است كه اگر كساني از ميان اصلاحطلبها بخواهند در اين انتخابات كانديدا شوند بايد به عنوان كانديداي منفرد اين كار را انجام دهند و نخواهند توانست تحت عنوان جبهه اصلاحات يا بخشي از اين جبهه خودشان را به راي دهندگان عرضه كنند.
26-نگاه به انتخابات به عنوان فرصتي براي بازسازي اصلاحطلبان از اهداف خاتمي و ساير مخالفين حضور در انتخابات در نگاه باستاني است.
27-برخي از تحليلگران بيبيسي فارسي بر اين اعتقادند كه انتخابات قرار است بدون شركت اصلاحطلبان برگزار شود، از نگاه اين تحليلگران، مانند جمشيد برزگر عدم حضور اصلاحطلبان موجب ميشود كه ميان اصولگرايان رقابت بالاتري صورت گيرد.
تحليلگران مذكور در ادامه از ايجاد اختلاف ميان اصولگرايان سخن گفته و مدعياند كه جريان انحرافي براي اينكه از اين اختلافها به نفع خود بهره ببرد، از آقاي هاشميرفسنجاني هزينه ميكند. طرح مواردي همچون ابداع اصطلاح جريان انحرافي توسط آقاي هاشميرفسنجاني و .. در راستاي اين است كه اصولگرايان دربرابر آقاي هاشميرفسنجاني از آقاي احمدينژاد طرفداري كنند.
جمشيد برزگر همچنين معتقد به اختلاف ميان شوراي هماهنگي اصلاح طلبان داخل و خارج از كشور درخصوص استفاده از كلمه تحريم است. به باور اين تحليلگر، بار سياسي تحريم و رودرروييهاي جدي با حكومت باعث ميشود كه اصلاحطلبان داخل از اين واژه استفاده نكنند.