به گزارش پایگاه 598، زهرا عبداللهی رئیس دفتر بهبود تغذیه و سلامت وزارت بهداشت در گفتوگویی،
اظهار کرد: در ایام تعطیلات عید نوروز به دلیل افزایش تعداد مهمانی و دید و
بازدید مردم، افراد باید با رعایت الگوی غذایی سالم از مصرف غذاهای چرب،
شور جداً بپرهیزند.
وی ادامه داد: در ایام تعطیلات عید نوروز افراد باید به شدت مراقب نوع
موادغذایی مصرفی خود باشند تا دچار بیماریهای غیرواگیر مانند افزایش وزن،
چاقی، دیابت، فشار خون و قلبی و عروقی پس از پایان تعطیلات نشوند.
عبداللهی افزود: مصرف آجیل شور به دلیل اینکه حاوی میزان زیادی نمک است
برای بدن به شدت ضرر دارد و در افراد مستعد و حتی مردم عادی باعث بروز
بیماری فشار خون و در نهایت مشکلات قلبی – عروقی میشود و من به همه توصیه
میکنم در ایام تعطیلات نوروز از آجیلهای کم نمک و مغزهای طبیعی مانند برگ
انجیر، کنجد و دیگر تنقلات سالم استفاده کنند.
رئیس دفتر بهبود تغذیه و سلامت وزارت بهداشت بیان کرد: مصرف بیش از حد
شیرینی به دلیل قند و چربی بالا باعث افزایش وزن و گرفتگی رگهای قلب
میشود و از این رو باید مصرف شیرینی و شکلات را از برنامه غذایی خود کم
کرده و به جای آن از میوه و سبزی استفاده کرد.
وی تأکید کرد: متأسفانه به دلیل شرایط اقتصادی موجود برخی از میوهها گران
قیمت است، اما میوه ریز و درشت دارای ارزش غذایی یکسان است و افراد برای
تأمین ویتامین و املاح مورد نیا بدن خود لازم نیست حتما میوه درشت را جهت
مصرف خریداری کنند.
عبداللهی گفت: به جای مصرف آجیلهای شور و چرب میتوان از گندم، کشمش،
شاهدانه، عدس و ماش بو داده و دیگر تنقلات سالم مصرف کنند، زیرا این مواد
دارای ارزش غذایی بالا بوده و جایگزین خوبی برای آجیل محسوب میشود.
منبع: بهداشت