کد خبر: ۴۵۳۱۰۱
زمان انتشار: ۱۳:۰۲     ۰۲ اسفند ۱۳۹۷
در شرایطی که بازار مسکن از اوایل دهه ۹۰ در رکود به سر می‌برد، شاهد پمپاژ تورم در این حوزه هستیم، به‌طوری که امروز شاهد میانگین قیمت‌هایی در حدود ۱۰ میلیون تومان در هر متر مربع در این حوزه هستیم
به گزارش پایگاه 598، در شرایطی که بازار مسکن از اوایل دهه ۹۰ در رکود به سر می‌برد، شاهد پمپاژ تورم در این حوزه هستیم، به‌طوری که امروز شاهد میانگین قیمت‌هایی در حدود ۱۰ میلیون تومان در هر متر مربع در این حوزه هستیم و جالب‌تر آنکه معاملات مشکوک مکرر در برخی از مناطق شهرهایی، چون تهران در بخش مسکن انجام گرفته‌است و جا دارد نهاد‌های نظارتی ریشه ذی‌نفعان این دست معاملات را شناسایی و برخورد ش. کنند.

بخش زمین و ساختمان در کشور متولی خاصی ندارد و عوامل اثر‌گذار بر قیمت زمین و ساختمان در کشور بخش‌های مختلفی هستند، اما به نظر می‌رسد مصرف‌کنندگان در حوزه مسکن با تورم بسیار قابل‌ملاحظه‌ای روبه‌رو هستند و باید دید دارندگان نقدینگی‌های کلان در اقتصاد چه نقش و نفعی از جهش قیمت در بازار مسکن می‌برند به ویژه آنکه امروز هر یک از بانک‌ها به دلیل ضبط و تملک وثایق بانکی مرتبط با زمین و ساختمان انبوهی ملک دارند و برای فروش این دارایی‌ها برای خود شرکت‌های مزایده‌ای این دست از دارایی‌ها را تشکیل داده‌اند.

خروج بخش زمین و ساختمان با انواع کاربری از حوزه مصرفی دودش به چشم مصرف‌کننده می‌رود، زیرا چندسالی است که تولید کاهش یافته‌است و عوامل افزایش قیمت موجودی مسکن و زمین را عده‌ای فراهم آورده‌اند که نتیجه آن را در رشد قیمت در بازار می‌بینیم.

بر اساس اعلام دفتر برنامه‌ریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی میانگین قیمت هر متر مربع واحد مسکونی در معاملات بهمن ماه تهران ۱۰ میلیون و ۶۶ هزار تومان برآورد شده‌است.

گزارش دفتر برنامه‌ریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی از وضعیت بازار مسکن در بهمن ماه سال جاری در شهر تهران نشان می‌دهد در بهمن ماه امسال ۹۵۳۱ فقره معامله مسکن به امضا رسید که نسبت به ماه گذشته (دی ماه ۹۷) که تعداد معاملات مسکن ۶۸۶۵ فقره بود ۸/ ۳۸ درصد افزایش داشته‌است و نسبت به بهمن ماه سال گذشته که تعداد معاملات۱۸‌هزار و۶۹۲ فقره بود ۴۹ درصد کاهش یافته‌است.

همچنین میانگین قیمت هر متر مربع آپارتمان در تهران در بهمن ماه امسال ۱۰ میلیون و ۶۶ هزار تومان بود که نسبت به دی ماه امسال که قیمت هر متر آپارتمان ۹ میلیون و ۷۷۸ هزار تومان تخمین زده‌شد ۹/ ۲ درصد افزایش و نسبت به بهمن ماه سال گذشته که میانگین قیمت هر متر مربع آپارتمان ۵ میلیون و ۴۰۶ هزار تومان برآورد شده بود ۸۶ درصد افزایش داشته‌است.

بیشترین تعداد معاملات انجام شده در منطقه ۵ با هزار و ۱۷۹ فقره معامله اختصاص داشته و پس از آن مناطق ۴ و ۲ با به ترتیب ۷۵۶ و ۶۴۹ فقره معامله مسکن در رتبه‌های بعدی قرار گرفته‌اند. کمترین تعداد معامله نیز به منطقه ۱۹ تهران با ۶۰ فقره اختصاص دارد و پس از آن مناطق ۲۲ و ۹ به ترتیب ۹۲ و ۱۲۰ فقره معامله در رده‌های بعدی قرار گرفته‌اند.

گران‌ترین منطقه پایتخت در معاملات بهمن ماه مانند ماه‌های گذشته به منطقه یک با میانگین هر متر ۲۱ میلیون و ۶۲۴ هزار تومان اختصاص یافته‌است. این در حالی است که این منطقه در ماه گذشته (دی ماه ۹۷) میانگین قیمت هر متر ۲۲ میلیون و ۹۷۴ هزار تومان برآورد شده بود که نشان دهنده کاهش ۵/۱ میلیون تومانی میانگین قیمت در منطقه یک تهران است.

پس از منطقه یک نیز، منطقه ۳ پایتخت با میانگین قیمت هر متر ۱۷ میلیون و ۷۵۱ هزار تومان قرار دارد و در رتبه ۳ نیز منطقه ۲ تهران با متوسط هر متر ۱۵ میلیون و ۳۷۹ هزار تومان قرار گرفته‌است.

ارزان‌ترین منطقه تهران در معاملات بهمن ماه بازار مسکن پایتخت به منطقه ۱۸ با متوسط هر متر مربع ۴ میلیون و ۵۶۵ هزار تومان اختصاص دارد. پس از منطقه ۱۸، منطقه ۲۰ با متوسط هر متر مربع ۴ میلیون و ۹۲۷ هزار تومان و منطقه ۱۷ با متوسط قیمت هر متر ۵ میلیون و ۹۹ هزار تومان قرار دارد.

کاهش حدود ۵ /۱ میلیون تومانی متوسط قیمت هر متر مربع واحد مسکونی در منطقه یک تهران در حالی است که در سایر ۲۱ منطقه پایتخت، متوسط قیمت مسکن افزایش داشته‌است، اما شتاب رشد قیمت مسکن در این مناطق نسبت به ماه‌های گذشته با کاهش بسیار شدیدی مواجه شده‌است.

مرکز آمار ایران: ۷/ ۳۰ درصد مردم  مستأجر هستند
بر اساس اعلام مرکز آمار ایران، ۵/ ۶۰ درصد از خانوار‌های عادی و گروهی مالک و ۷/ ۳۰ درصد از خانوار‌ها مستأجر هستند.  

مرکز آمار ایران گزارشی از خانوار‌های معمولی ساکن و گروهی در واحد‌های مسکونی معمولی در سال ۹۵ منتشر کرد. بر این اساس، ۵۶ درصد از حجم خانوار‌های معمولی ساکن و گروهی در خانه‌هایی با متراژ ٥١ تا ١٠٠ مترمربع ساکن هستند. همچنین سهم مستأجرین در واحد‌های مسکونی با متراژ‌های بالاتر به تدریج کاهش می‌یابد و خانوار‌ها با نحوه تصرف مستأجر بیشتر در متراژ‌های پایین سکونت دارند. ۵/ ۶۰ درصد از خانوار‌های عادی و گروهی مالک و ۷/ ۳۰ در صد از خانوار‌ها مستأجر هستند.

منبع: جوان
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها