کد خبر: ۴۵۱۱۶۷
زمان انتشار: ۰۹:۳۷     ۱۹ دی ۱۳۹۷
قیمت محصولات گوشت، مرغ و ماهی همچنان می‌تازند اگرچه کاهش محسوسی در مرغ دیده شده اما نسبت به مصوبه ستاد تنظیم بازاربسیار بالاتر است، آیا واقعا راهی برای کاهش قیمت وجود ندارد؟
به گزارش پایگاه 598 به نقل از فارس، طی ماه‌های گذشته قیمت محصولات پروتئینی به ویژه مرغ و تخم‌مرغ افزایش بیش از اندازه یافت. در حالی که ستاد تنظیم بازار قیمت مرغ را کیلویی 9800 تومان تصویب کرده بود قیمت در بازار به بیش از 14 هزار تومان رسید. 

اما «امروز در بازار تهران مرغ با عقب‌نشینی از قیمتها قبلی کیلویی 12500 تومان عرضه می‌شود.»

وزیر جهاد کشاورزی بارها اعلام کرد که قیمت در بازار منطقی نیست و قیمت 10 هزار تومان را می‌توان برای مرغ عادلانه دانست اما در دیگر سو تولیدکنندگان معتقد بودند که قیمت تمام شده تولید مرغ بالاست. آنها بالا رفتن قیمت نهاده‌ها را دلیلی بر بالا رفتن قیمت تولید مطرح می‌کردند و با گرفتن حاشیه سود منطقی برای خودشان قیمت را هر روز بالا می‌بردند.

اگر چه قیمت مرغ امروز در بازار تهران به کیلویی 12 هزار و 500 تومان رسیده اما همچنان از قیمت مصوب ستاد تنظیم بازار حدود 2700 تومان بیشتر است. تولید نهاده‌های موردنیاز برای پرورش مرغ نظیر خوراک وارداتی است و برای تأمین آن 70 درصد وابسته به واردات هستیم، بنابراین با افزایش قیمت ارز در چند ماه اخیر قیمت این نهاده‌ها بیشتر شده است. 

کارشناسان معتقدند راهکار کاهش قیمت در بازار پایین آوردن قیمت تمام شده تولید است و تولیدکنندگان به جای اینکه با افزایش قیمت تمام شده فشار را روی مصرف‌کنندگان بیاورند باید طوری مدیریت کنند که قیمت تمام شده تولید کاهش یابد. 

راهکارهایی نظیر کاهش ضریب تبدیل دان، افزایش بهره‌وری تولید، افزایش بهره‌وری کارگران، جلوگیری از هدررفت انرژی در مرغداری‌ها و کاهش مصرف سوخت، استفاده از تکنولوژی‌های مدرن امروزی در مرغداری‌ها همه می‌تواند منجر به کاهش قیمت تمام شده تولید شود اما ظاهراً تولیدکنندگان و در کنار آن مسئولانی که قیمت را برای محصولات تصویب می‌کنند سهل‌ترین و در دسترس‌ترین کار را افزایش قیمت تولید می‌دانند که از جیب مردم و مصرف‌کننده برداشت می‌شود و در حقیقت کار خاصی از سوی تولیدکنندگان دولت برای جلوگیری از افزایش قیمت  انجام نمی‌شود.

مردم امیدوارند با کوچک شدن سفره‌شان در چند ماه گذشته اقدامات انجام یافته از سوی دولت در راستای کاهش قیمت باشد و دیگر فشار قیمتها سفره‌شان را بیش از این کوچک تر نکند.

*افزایش 10 هزار تومانی ماهی تیلاپیا

قیمت ماهی تیلاپیا که سه هفته پیش به قیمت 38 هزار تومان بود به کیلویی 49 هزار و 500 تومان رسیده است. همچنین ماهی قزل‌آلا 26 هزار تومان و ماهی آزاد 14 هزار و 800 تومان به فروش می‌رود.

*قیمت گوشت 67 هزار تومان

قیمت گوشت هم پرچمدار گرانی‌هاست، بانک مرکزی در گزارش هفته اخیر خود اعلام کرد که قیمت گوشت 56 درصد رشد داشته است، قیمت گوشت قرمز در بازار تهران به کیلویی 80 هزار تومان هم رسیده بود اما گزارش میدانی خبرنگار فارس حاکی است که قیمت این محصول در جنوبی‌ترین منطقه تهران به کیلویی 67 هزار تومان به فروش می‌رود.

*دلایل بالا رفتن قیمت گوشت قرمز

کاهش تولید دام به دلیل بالا رفتن قیمت نهاده‌های دامی از یک سو و همچنین حجم زیاد قاچاق دام سبک از کشور باعث شده قیمت گوشت در داخل افزایش یابد به طوری که دولت تصمیم گرفته است که دام سبک وارد کند. 

حمید ورناصری مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام امروز اعلام کرد با واردات دام زنده قیمت محصولات پروتئینی مانند گوشت را پایین می‌آوریم اما راهکار بهتر آن است که به جای واردات گوشت و التماس به دیگر کشورها جلوی قاچاق دام از کشور گرفته شود و با حمایت از تولید داخل نیازی به واردات نخواهد بود. سالانه حدود 870 هزار تا 900 هزار تن گوشت قرمز تولید می‌شود و نیاز سالانه 100 تا 120 هزار تن است. این شکاف را می‌توان با حمایت از بخش تولید به ویژه جامعه عشایری که ظرفیت تولید گوشت را دارند پر کرد.


نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۱
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها