کد خبر: ۴۵۰۱۲۶
زمان انتشار: ۱۰:۰۷     ۲۶ آذر ۱۳۹۷
جانشین رئیس سازمان نظام وظیفه گفت: مشمولان فراری که بیش از هشت سال از فرار آن‌ها گذشته باشد، جزو غایبان به شمار می‌روند؛ بر این اساس این افراد می‌توانند تا پایان امسال جریمه غیبت خود را پرداخت و کارت معافیت دریافت کنند.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از خبرگزاری دانشجو، جانشین رئیس سازمان نظام وظیفه نیروی انتظامی، گفت: مشمولان فراری که بیش از هشت سال از فرار آن‌ها گذشته باشد، جزو غایبان به شمار می‌روند؛ بر این اساس این افراد می‌توانند تا پایان امسال جریمه غیبت خود را پرداخت و کارت معافیت دریافت کنند.

سردار ابراهیم کریمی در این خصوص توضیح داد: به عنوان مثال اگر فردی ۲ سال غیبت داشته و خودش را برای خدمت سربازی معرفی کرده، اما ۶ ماه بعد از خدمت فرار کرده باشد و در مجموع غیبت و فرار وی، هشت سال شود، می‌تواند از قانون پرداخت جریمه غیبت سربازی استفاده کند.

وی گفت: پیگیری موضوع فراری ها، در قالب پروسه جداگانه از سوی نیرو‌های مسلح پیگیری می‌شود تا برای خدمت اعزام شوند، اما از آن جایی که قانون پرداخت جریمه غیبت سربازی تا پایان امسال اجرا می‌شود، مشمولان این طرح اعم از غایبان و فراری‌ها که هشت سال غیبت داشته اند، می‌توانند از مزایای این قانون بهره‌مند شوند.
جانشین رئیس سازمان نظام وظیفه نیروی انتظامی ادامه داد: سال آینده فراخوان‌ها برای دعوت مشمولان غایب برای انجام دوره سربازی انجام می‌شود و با توجه به اطلاعاتی که از این افراد داریم، در بازه‌های زمانی مختلف فراخوان داده می‌شود. با توجه به اجرا شدن قانون پرداخت جریمه غیبت سربازی، هیچ بهانه‌ای وجود ندارد چرا که قانونگذار به اندازه کافی ظرف مدت چهار سال فرصت داده است تا این افراد وضعیت سربازی خود را تعیین تکلیف کنند.

سردار کریمی افزود: در صورتی که این افراد تا پایان امسال وضعیت خود را تعیین تکلیف نکنند، مواد قانونی ۱۰، ۵۸ و ۶۳ نظام وظیفه در مورد آن‌ها اعمال می‌شود.
جانشین رئیس سازمان وظیفه عمومی نیروی انتظامی گفت: طرح پرداخت جریمه غیبت سربازی به صورت قطعی سال آینده تمدید نمی‌شود.

سردار کریمی افزود: تاکنون بیش از ۵۰۰ هزار نفر در اجرای این قانون نام نویسی کرده اند، اما از ابتدای اجرای این طرح از سال ۹۴ تاکنون ۴۵۰ هزار نفر ضمن ثبت نام نسبت به پرداخت کامل یا اقساطی جریمه خود اقدام کرده اند.

وی تاکید کرد: غیبت از سربازی خط قرمز ناجا است و غایبان و فراری‌ها نمی‌توانند از مزایای طرح‌هایی که برای سربازان اجرا می‌شود مانند بهره مندی از امریه دستگاه‌ها یا شرکت در دوره‌های مهارت آموزی برای اشتغال پس از سربازی استفاده کنند.

بر اساس بند (ط) تبصره ۱۶ ماده واحده قانون بودجه سال ۱۳۹۳ مجلس شورای اسلامی افرادی که بیش از هشت سال غیبت داشته اند، مشمول پرداخت جریمه خدمت سربازی می‌شوند.

میزان جریمه مشمولان غایب برای معافیت از خدمت وظیفه عمومی بر اساس مدرک تحصیلی است و افراد دارای مدرک زیر دیپلم ۱۰ میلیون تومان، دیپلم ۱۵ میلیون تومان، فوق دیپلم ۲۰ میلیون تومان، کارشناسی ۲۵ میلیون تومان، کارشناسی ارشد ۳۰ میلیون تومان، دکترای غیرپزشکی ۳۵ میلیون تومان، دکترای پزشکی ۴۰ میلیون تومان و پزشکان متخصص و بالاتر ۵۰ میلیون تومان، جریمه می‌شوند.

همچنین به ازای هر سال غیبت مازاد بر هشت سال، ۱۰ درصد به مبالغ جریمه پایه اضافه می‌شود و مدت غیبت بیش از ۶ ماه، یک سال محسوب می‌شود.مشمولان غایب متاهل بر اساس این قانون از پنج درصد و دارای فرزند به ازای هر فرزند از پنج درصد تخفیف کل مبلغ جریمه برخوردار می‌شوند.

برابر ماده ۶۳ مکرر قانون خدمت وظیفه عمومی، کسانی که به نحوی مشمولان غایب را در موسسات دولتی و غیردولتی از قبیل: کارخانه‌ها، شرکت‌ها، آموزشگاه‌ها، کارگاه‌ها، بنگاه‌ها، مغازه‌ها و تعمیرگاه‌ها، بکارگیری کنند، توسط نیروی انتظامی، وزارتخانه‌های «تعاون، کار و رفاه اجتماعی» و «صنعت، معدن و تجارت» شناسایی و به محاکم صالحه قضایی معرفی می‌شوند. مجازات این گونه افراد برای بار اول هزینه سالانه یک سرباز و برای بار دوم و بیشتر هزینه سالانه سه سرباز است.

برابر ماده ۱۰ قانون خدمت وظیفه عمومی، انجام امور زیر در مورد مشمولان وظیفه عمومی مستلزم ارایه مدرک دال بر رسیدگی به وضع مشمولیت آنان است:

الف: دریافت هرگونه وام و کمک‌های کشاورزی و صنعتی و دامداری و مسکن از طریق بانک‌ها و وزارتخانه‌ها و موسسات دولتی و وابسته به دولت و نهاد‌های قانونی.

ب: کاندید شدن برای انتخابات مجلس شورای اسلامی و سایر شورا‌ها و انجمن‌های قانونی.

پ: تحویل اصل گواهینامه یا پایان نامه دوره‌های تحصیلی دیپلم و بالاتر از وزارتخانه مربوطه.

ت: صدور پروانه کسب و اجازه اشتغال و عضویت در شرکت‌های تعاونی.
ث: دریافت مستمری از سازمان‌های دولتی و وابسته و نهاد‌های قانونی.
ج: استخدام به هر صورت (رسمی، پیمانی، روزمزد و خرید خدمت) در وزارتخانه‌ها و موسسات دولتی و وابسته به دولت و نهاد‌های قانونی و شرکت‌های دولتی.

برابر ماده ۵۸ قانون خدمت وظیفه عمومی، مشمولان غایبی که مدت غیبت اولیه آنان در زمان صلح تا سه ماه باشد، به سه ماه اضافه خدمت و چنانچه مدت غیبت آنان از سه ماه تا یک سال باشد، به ۶ ماه اضافه خدمت تنبیه می‌شوند و مشمولانی که مدت غیبت اولیه آنان در زمان صلح از یک سال تجاوز کند علاوه بر ۶ ماه اضافه خدمت، فراری محسوب می‌شوند و به مراجع قضایی معرفی خواهند شد.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها