مشکل اینجا است که قطر نمی تواند خاطره تلخ تحریم توسط آل سعود و متحدانش را فراموش کند و در فرصتهای مناسب و در حد بضاعت سیاسی و اقتصادی و البته ورزشی خود سعی در مبارزه و مقابله با عربستان دارد. فارغ از اتفاقات قابل تامل در حوزه سیاسی و اقتصادی و ماجراهای خروج قطر از اوپک در این فرصت نگارشی به برگ برنده های ورزشی قطر نسبت به عربستان سعودی می پردازیم، برگ برنده هایی که قطر بوسیله آنها هم سازمانهای جهانی را نگران بالا گرفتن تنش میان دو طرف می کند و هم با لجبازی خود به مقامات سعودی کنایه می زند و در نبرد رسانه ای هم سود می کند.
بسیاری از ثروتمندان قطری در ده سال گذشته اقدام به خرید باشگاه های بزرگ و کوچک فوتبال در کشورهای اروپای غربی کرده و شعبه یا نمایندگی خیلی از باشگاههای بزرگ جهان را در خاک قطر به نام زده اند. به عنوان مثال باشگاه های رئال مادرید، بارسلونا، اینترمیلان، پاری سن ژرمن و اتلتیکومادرید در دوحه شعبه، نمایندگی و فروشگاه رسمی دارند و حتی در شدیدترین تحریمها از سوی عربستان این باشگاه ها بدون توجه به سخت گیری های آل سعود در پروازهای مستقل و اروپایی کالای خود را وارد خاک قطر می کردند.
قطر از ۸ ماه پیش اقدام به تاسیس ستاد خبری جام جهانی ۲۰۲۲ کرده و از سراسر جهان خبرنگاران معتبر و مستقل پس از ثبت نام برای حضور در مرکز خبری و آشنایی با کشور قطر اعلام آمادگی می کنند اما در فهرست کشورهایی که باید در مراحل ثبت نام انتخاب شود، اثری از عربستان نیست و این موضوع خشم مقامات فدراسیون فوتبال عربستان را در پی داشته است. فیفا نیز توانایی کامل برای حل این معضل را ندارد و اگر قرار بر قضاوت باشد، قطر نیز درد دل اساسی با فیفا خواهد داشت.
لجبازی قطری ها با عربستان سعودی تا حدی بالا گرفته که زمزمه سختگیری قطر در ارایه ویزا به کاروان فوتبال عربستان نیز به گوش می رسد و قرار نیست همه اعضای کاروان عربستان به راحتی وارد خاک قطر شوند.
البته همه این ها در حالی است که تیم ملی فوتبال عربستان به جام جهانی ۲۰۲۲ صعود کند و اگر این اتفاق رخ ندهد خود به خود نیمی از فرایند حل شده و فیفا هم نفس راحتی خواهد کشید اما حتی شهروندان سعودی نیز به راحتی توان سفر به قطر و تماشای بازیهای جام جهانی را نخواهند داشت.