کد خبر: ۴۴۹۶۴۱
زمان انتشار: ۱۰:۵۷     ۱۲ آذر ۱۳۹۷
این گزارش با هدف ارائه سند پولشویی در حالی ارائه شده است که شخص محمدجواد ظریف در پاسخ به نامه قضایی دادستان کل کشور تأکید کرده است که هیچ سند و حتی دلیلی برای اظهارات خود درباره پولشویی ندارد.
به گزارش پایگاه 598، خبرگزاری دولتی ایرنا در گزارشی با عنوان «80 هزار میلیارد تومان، پول کثیف مواد مخدر در بازار» تلاش کرده است تا سندی برای اظهارات ظریف درباره پولشویی مهیا کند.

فردی به نام س.ص که عنوان شده کارشناس حوزه اعتیاد و مدیرعامل یک موسسه دانش اعتیاد است در این گزارش اظهار می‌کند:  اقتصاد مواد مخدر، ستون اصلی پولشویی است و سالانه حدود 80هزار میلیارد تومان پولشویی مواد مخدر در ایران رخ می دهد که عدد بسیار بالایی است و شاید به اندازه بودجه چند وزارتخانه باشد.

او در ادامه به بیان اینکه عدد 80 هزار از کجا آمده، می‌پردازد و می‌گوید: در ایران، طبق جدیدترین اعلام ستاد مبارزه با مواد مخدر، مواد مخدر سالانه نزدیک به 200 هزار میلیارد تومان، به اقتصاد کشور ضرر می زند، البته این هزینه تحمیلی به در سال 81 و 82 حدود 10 هزار میلیارد تومان در سال بود...از میزان 200 هزار میلیارد تومان هزینه تحمیلی مواد مخدر در سال به اقتصاد کشور، حدود 40 درصد، معادل 80 هزار میلیارد تومان توسط افراد مصرف کننده مواد، به قاچاقچیان پرداخت می شود که این رقم نیز بسیار بزرگ است.

این فرد همچنین می‌افزاید: راحت ترین کار این است که آنها پول های خود را به نام اشخاص مختلف در بانک قرار می دهند یا به صورت نقدی و چمدانی در مبادلات به کار می گیرند همچنین این افراد در حجم بالا وسایل می خرند یا به ملک تبدیل می‌کنند.

*این گزارش با هدف ارائه سند پولشویی در حالی ارائه شده است که شخص محمدجواد ظریف در پاسخ به نامه قضایی دادستان کل کشور تأکید کرده است که هیچ سند و حتی دلیلی برای اظهارات خود درباره پولشویی ندارد.

به سخن دیگر اینکه محتوای گزارش خبرگزاری دولت، ولو در حالت صحّت و مصاحبه با مقامات رسمی کشور نیز به لحاظ فلسفی غلط است و تردیدهای جدی درباره آن به چشم می‌خورد.

و اما اطلاعاتی که توسط این فرد ناشناس نیز ارائه شده‌اند به لحاظ تحلیل آماری و به لحاظ ارزیابی امنیتی صحیح نیستند.

چه اینکه اول ضربه زدن مواد مخدر به اقتصاد کشور به معنای پولشویی سران باندهای مواد مخدر در داخل کشور نیست بلکه به معنای همه هزینه‌هایی است که در مباحثی مثل مبارزه، کشف، پیگیری، درمان، اقدام قضایی و غیره ایجاد می‌شود.
ادعای پرداخت 80 هزار میلیارد توسط مصرف کنندگان مواد مخدر نیز در هیچ دایرة‌المعارفی به معنای پولشویی نیست. ضمن اینکه این پول نیز به خرده فروشان مواد و شبکه‌های خرد توزیع می‌رسد و طی یک فرایند پردامنه به خارج از کشور منتقل می‌شود. که این هم به معنای پولشویی نیست.

در واقع متأسفانه گوینده این صحبت‌ها اساساً به هیچ وجه اطلاع درستی از مفهوم پولشویی نداشته است.

چه اینکه پولشویی به این معنی است که رئیس یک باند بزرگ مواد مخدر و...، پس از کسب درآمد نامشروع خود، آنرا به طریقی دیگر وارد کشور کند و سپس به فعالیت‌های قانونی و کسب درآمد از راه پول‌هایی بپردازد که به طریق غیر قانونی بدست آورده است.

اتفاقی که در بحث مواد مخدر و در ایران، بصورت کلان ممکن نیست.

همچنین گفتنیست که اساساً سران باندهای مواد مخدر که تقریباً همگی در خارج از کشور سکونت دارند؛ از ترس کشف رابطین، لو رفتن محموله‌های قاچاق و زیر ضربه رفتن، هرگز اقدام به ایجاد شبکه‌های مالی در داخل کشور ایران نمی‌کنند.
لازم به توضیح است که جمعی از نمایندگان مجلس قصد دارند محمدجواد ظریف را به دلیل اظهارات ناصحیحش در بحث پولشویی استیضاح کنند.

برخی محافل تحلیلی معتقدند اظهارات ظریف درباره پولشویی می‌تواند منجر به تحریم شدن بیشتر ایران از سوی غرب شود و ابزارهای جدیدی را برای بهانه‌جویی به دست دشمن داده است.

مسئول دایره پولشویی وزارت اقتصاد که ظریف چندی قبل مدعی شده بود صاحب اسناد پولشویی در کشور است نیز به تازگی و به دلیل درخواست اقامت از آمریکا تحت پیگرد امنیتی قرار گرفته و از کشور ممنوع‌الخروج شده است.

منبع: مشرق


اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها