بر این اساس در ماه مورد اشاره متوسط قیمت هر مترمربع واحد مسکونی با رشد 6.39 درصدی به 9 میلیون و 185 هزار تومان افزایش یافت که در مقایسه با متوسط قیمت 8 میلیون و 122 هزار تومانی ماه قبل 6.39 درصد افزایش یافته است. متوسط قیمت هر مترمربع واحد مسکونی در منطقه یک با حدود 6.1 درصد به 19 میلیون و 806 هزار تومان رسیده است. متوسط قیمت هر مترمربع واحد مسکونی طی مهرماه امسال در این منطقه با افزایش 4.2 درصدی نسبت به شهریور 97 به 18 میلیون و 532 هزار تومان رسیده بود.
کمترین متوسط قیمت مسکن پایتخت در آبان ماه امسال با 4 میلیون و 61 هزار تومان مربوط به منطقه 19 بود. تا پیش از این همواره کمترین متوسط قیمت مسکن متعلق به 18 بود. متوسط قیمت مسکن در این منطقه طی آبان امسال به 4 میلیون و 79 هزار تومان رسید که نسبت به ماه پیشی از آن یعنی مهر 97 بالغ بر 12.2 درصد افزایش یافته است. همچنین در ماه گذشته 1017 فقره مبایعهنامه در مناطق 22 گانه تهران ثبت شد که نسبت به ماه پیش از آن (مهر 97) بالغ بر 26.6 درصد کاهش یافته است. در مهرماه امسال تعداد مبایعهنامهها 9561 فقره بود.
تمام شاخصهای بازار مسکن حکایت از ورود زودهنگام به دوره رکود دارد. معاملات به شدت کاهش یافته و رشد شدید قیمتها نیز متوقف شده است. در این وضعیت اتفاق عجیبی در فضای مجازی در حال شکلگیری است که سرمناشا آنها برخی سایتهای خرید و فروش اینترنتی از جمله دیوار و شیپور هستند.
بهعنوان مثال در منطقه 14 (حوالی میدان خراسان) میانگین قیمت هر مترمربع واحد مسکونی 6.6 میلیون تومان است که با توجه به برخی پارامترها از جمله عمر بنا، امکانات آپارتمان، دسترسیها و... کمی از قیمت ذکر بالاتر یا پایینتر است. این در حالی است که سایتهای به اصطلاح بدون واسطه برای خرید و فروش بعضا آگهیهایی را بارگذاری میکنند که در واقع باعث بروز التهاب در بازار مسکن شده است. در نمونه که در ادامه میآید هر مترمربع واحد مسکونی با عمر 4 سال در افسریه با قیمت حدود 8 میلیون و 700 هزار تومان برای فروش در سایت دیوار بارگذاری شده، این در حالی است که متوسط قیمت در این منطقه بر اساس آمار رسمی وزارت راه و شهرسازی برای هر مترمربع 4.9 میلیون تومان است. یعنی تقریبا 4 میلیون گرانتر.
البته در این بین نباید از اقدامات برخی مشاوران املاک چشمپوشی کرد. عدهای از فعالان این صنف از وظیفه ذاتی خود عدول کرده و به سمت و سوی خرید و فروش خانه روی آوردهاند. این گروه برای کسب سود بالا قیمتهای عجیب و غریبی را در اگهیهای خود درج میکنند که نمونه آن در تصویر زیر قابل مشاهده است.
به گزارش تسنیم، نمونههای متعددی را از این دست آگهیها میتوان در سایتهای آنلاین خرید و فروش رویت کرد؛ به نظر میرسد مدیران این قبیل سایتها خواسته یا ناخواسته با برخی مشاوران املاک سودجو و سوداگر و همچنین فروشندگان همکاری میکنند. مشارکتی که در نهایت به بر هم زدن بازار مسکن و گرفتار شدن بیش از پیش مردم منجر خواهد شد. از این رو کارشناسان این سایتهای بایستی با دقت بیشتری نسبت به تایید آگهیهای مشکوک اقدام کنند، موضوع مهمی که قطعا به ارام شدن جو بازار و کمک به متقاضیان این بخش برای خرید کمک شایانی خواهد کرد.