وی با بیان اینکه مسئولیت اقدامات انجام شده را میپذیرم، تصریح کرد: آنچه انجام شد قابل نقد و با کاستیهایی مواجه بوده است.
وی با اشاره به نگاهش در حکمرانی افزود: در رابطه با حکمرانی و مسئله ایران، درکم این است که مشخصاً پس از مرداد 32 مفهوم ایران در ایران غریب است و هنوز مسئله ایران بهعنوان یک موضوع در کانون سیاست در نهاد حکمرانی قرار نگرفته است.
آخوندی در ادامه با بیان اینکه تمام تلاش بنده در این دوره در این وزارتخانه پروژه محور این بود که مفهوم انسانمحوری بر مبنای پذیرش قانون اساسی باشد، گفت: برای من توجه به حکمرانی و حفظ تعلق هویتی به تمدن شهری، تحت حکمت ایرانی بسیار مهم بود.
آخوندی با اشاره به پروژههای بیحاصل عمرانی افزود: توسعه به مفهوم ادراک عدالت، امکان دسترسی آزادانه به فرصتها، حاکمیت قانون، نبود فساد، ایجاد ثروت عمومی و... است؛ البته بهعنوان عضوی از دولت از عدم کفایت آنچه بود تصمیم به کنارگیری گرفتم.
وی با اشاره به ابهام پایان کار خود اظهار کرد: حضرات چنان تبلیغ کردند که وزارت راه در پایان 62 ماه، فاقد هرگونه دستاوردی است و مدیران آن به خوشگذرانی مشغول بودهاند.
وی بخش مسکن را در دوره پیش از خود، بسیار نامتعادل دانست و گفت: به جهت تعهدی که به مردم دارم گزارشی از رویکردهای بنیادی تهیه کردهام که ارائه خواهم داد.
وزیر مستعفی با اشاره به 2.5 واحد مسکن خالی از سکنه و 2.2 واحد خانه تفریحی، گفت: بازار مسکن علیرغم سادگی فناوریها، برای اولینبار در تاریخ ایران با اجرای مسکن مهر بهطور مستقیم و گسترده مورد مداخله دولت قرار گرفته و این مداخله تبدیل به فضیلت شده بود.
آخوندی مسکن مهر را از عوامل افزایش تورم دانست و افزود: برای ساماندهی بازار مسکن و خارج کردن سوداگری به چند سیاست از جمله توقف توسعه مسکن مهر و تکمیل واحدهای نیمهتمام، اتکا به سیاست پسانداز و فعالسازی انواع ابزارهای مالی و پولی مانند انتشار اوراق رهنی، افزایش قدرت خرید متقاضیان مسکن، اتخاذ سیاست انضباط شهری، اجرای سیاست بازآفرینی محله محور و... روی آوردم.
وی یادآور شد: سیاستهای من با تکیه بر معیارهای ایرانشهری، مشارکت و.. طراحی و پیگیری می شد.
وزیر سابق راه و شهرسازی اظهار کرد: پیشنهاد دادم با منابع مسکن مهر بانک مسکن به یک بانک توسعهای تبدیل شود. در شرایط تنگنای مالی وجود یک بانک بزرگ و سالم برای حل و فصل وضعیت لازم و ضروری است.
آخوندی بیان کرد: شوربختانه درک درستی در این باره در دولت وجود نداشت. 56 درصد مسکن مهر و 50 درصد پروژه های زیرساختی را با پیگیری و سماجت تمام به پایان رساندم. حجم تمام شده کار در این دولت بیش از 1.5 برابر کار دولت قبل بود. می توانستم هر هفته یک پروژه را افتتاح کنم و یکی از محبوبترین وزار شوم؛ اما ضمن وقت گذاشتن زیاد و پیگیری کردن کار، بخش زیادی از کار مسکن مهر را انجام دادم. یک مورد مسکن مهر را هم افتتاح نکردم، حتی یک مورد را افتتاح نکردم. ضد رسانه از من چهره ضدمتقاضیان مسکن مهر ترسیم کرد. هنوز فکر میکنم کار درستی انجام دادهام که یک سیاست سراسر اشتباه را تبلیغ نکردم.
وی با یادآوری اینکه توانستیم بخش اعظم سیاستهای مسکن را در خلال برنامه ششم به تصویب مجلس و دولت برسانیم، گفت: طرح سالانه بازآفرینی 270 محله را آغاز کردیم.
وی با بیان این که دلخوش بودیم که ناگاه با ایده جدیدی تحت عنوان بکوبیم و بسازیم مواجه شدیم، اظهار کرد: هر چه توضیح دادیم که این طرح غیراجرایی است و چند نمونه بسیار محدود مانند طرح نواب و توسعه اطراف حرم مطهر امام رضا(ع) دارد که هر دو علیرغم صرف هزینههای گزاف شکست خوردهاند و مگر میتوان املاک و خانه های تحت تملک مردم را کوبید و ساخت، مؤثر نیفتاد.
وزیر مستعفی راه و شهرسازی با یادآوری این که برای خروج از بن بست درخواست کردم کارگروه بازآفرینی شهری با ریاست معاون اقتصادی روحانی و و زیر امور اقتصادی و... این موضوع را بدون حضور بنده هماهنگ کنند، اظهار کرد: این کار را کردم تا شاید این تعارض مدیریت شود، پرواضح بود که این ایده با شکست مواجه میشد و اینک پس از گذشت 25 جلسه و پیگیریهای مستمر کل زمینهای تملک شده متعلق به سازمانهای دیگر به جز وزارت راه و شهرسازی برای این طرح 36 مترمربع است.
آخوندی ادامه داد: لیکن تعارض ما مدیریت نشد و یکی از دلایلی که من تصمیم به کنارهگیری از دولت گرفتم همین موضوع بود.
وی با اشاره به طرح مسکن اجتماعی نیز گفت: حضرات هر روز تبلیغ میکنند که این دولت حتی یک مسکن هم نساخته است، این افتخار دولت است که حتی یک واحد مسکونی را نساخت. از ابتدا قرار نبود دولت خانه ای بسازد. حتی در پیام مرحوم امام برای تاسیس حساب 100 امام ساخت خانه توسط دولت پیشبینی نشده بود.
وی همچنین در این مراسم گزارشی از عملکرد خود در حوزه حمل ونقل طی 5 سال اخیر ارائه کرد.