کد خبر: ۴۴۷۱۹۴
زمان انتشار: ۱۴:۴۵     ۰۷ مهر ۱۳۹۷
نتیجه رقیب هراسی اصلاح‌طلبان و ونزوئلاسازی از ایران
اصلاح طلبان که بیان می داشتند ایران با حضور اصولگرایان در قوه مجریه به ونزوئلا تبدیل می‌شوند این روزها خود پیش بینی می کنند که اقتصاد ایران به این سمت می رود.
به گزارش پایگاه 598 - امیر حمزه نژاد: رقیب هراسی از جمله تاکتیک‌های انتخاباتی اصلاح طلبان از ابتدای امر بوده است. در زمان انتخابات سال 1376 ناطق نوری که رقیب رئیس دولت اصلاحات بود و امروز به عنوان «شیخ نور» و همپیمان ائتلافی اصلاح طلبان به شمار می رود، گرفتار همین تاکتیک شد.

وی در بخشی از کتاب خاطرات خود در این باره می نویسد: « جنگ روانی علیه من بسیار شدید بود و متاسفانه کسی هم این ها را پیگری نکرد. بیش ترین تهمت ها به من زده شد و انعکاس آن به این صورت بود که دیگران خیلی مظلوم واقع شدند. مثلا اینکه اگر فلانی بیاید، مثل طالبان عمل می کند. آنها با تبلیغات خود فرصت فکر کردن و اندیشیدن را از مردم گرفتند که این از مصادیق استثمار فکری است. این را اختناق می گویند این ضد آزادی است که با بمباران تبلیغاتی جلوی فکر مردم را بگیرند، اصلا از آنها آزادی فکر را گرفتند و افکار مردم را به یک سو کانالیزه کردند.»

این تاکتیک انتخاباتی در دوران انتخاب‌های دیگر هم مورد استفاده قرار گرفت. تقریبا در اکثر انتخابات‌ها اصلاح طلبان علیه رقیب بیان کردند که اگر کاندیدای مقابل پیروز شود مثلا پیاده روها را دیوارکشی و مردان و زنان را از هم جدا می کند. در انتخابات سال 84 و در انتخابات 92 و 96 تقریبا این جمله از سوی طرفداران کاندیداهای اصلاح طلب مطرح شد.

يکي از حربه هاي تبليغاتي رسانه هاي زنجيره اي اين جريان در انتخابات سال 96 قيمت دلار بود و رسانه هاي زنجيره اي اصلاح طلبان در ايام تبليغات انتخاباتي مردم را از اوج گرفتن دلار در صورت شکست روحاني و پيروزي رئيسي يا قاليباف مي ترساندند.

 به عنوان نمونه روزنامه اصلاح طلب تعادل اوايل ارديبهشت ماه 96 در گزارشي با عنوان «عواقب خطرناک وعده رئيسي و قاليباف؛دلار 6000 هزار توماني در انتظار يارانه 250 هزار توماني» به بهانه وعده افزايش يارانه نيازمندان از سوي کانديدهاي رقيب روحاني نوشته بود : «اظهارات برخي کانديداها در مورد افزايش يارانه نقدي در حالي اتفاق مي افتد که با کاهش درآمدهاي نفتي در سال اخير دولت در پرداخت هزينه هاي جاري خود هم با مشکلات متعددي مواجه بود. همين امر سبب شده تا با طرح موضوع افزايش يارانه ها تا 3 برابر از سوي برخي کانديداها ، مسئولان مختلف به اين وعده واکنش نشان دهند.»
  

اين روزنامه در ادامه اينگونه تحليل مي کند که «براي پوشش دادن هزينه هاي افزايش يارانه نقدي دولت بايد نرخ ارز را 2400 تومان افزايش دهد يعني از 3300 تومان به 5700 تومان برساند که در اين صورت بايد شاهد جهش تورم و کاهش قدرت خريد مردم به ويژه سه دهک پايين درآمدي باشيم »!  

حجت‌الاسلام محسن غرویان روحانی حامی دولت در اظهاراتی عجیب مدعی شد: «اگر نامزد رقیب امروز رئیس‌جمهور بود می‌توان احتمال داد که قیمت دلار به دو تا سه برابر قیمت کنونی یعنی حدود ۴۰ هزار تومان افزایش پیدا می‌کرد».
 

از سوي ديگر افکار عمومي هنوز اسم رمز پرتکرار «ونزوئلاهراسي» در آن ايام را فراموش نکرده است. «کافي است همين آقاي جليلي بيايد تا ايران در عرض 4 سال ونزوئلا شود... يعني دوباره وضعيت معيشتي کشور بهم مي ريزد.» اين جملات را حميدرضا جلايي پور، جامعه شناس و فعال سياسي اصلاح طلب يک ماه قبل از انتخابات رياست جمهوري سال 92 و در حمايت از روحاني گفته بود.
 
 
همچنين«عبدالله رمضان زاده» سخنگوي دولت اصلاحات- دي ۹۶- در مصاحبه با روزنامه آفتاب يزد گفت: «ما همين که کشورمان در دولت آقاي روحاني مثل ونزوئلا نشده بايد خوشحال باشيم. در حالي که وقتي آقاي روحاني روي کار آمد مثل ونزوئلا بوديم»

«موسي غني نژاد» از کارشناسان اقتصادي حامي دولت نيز در جريان رقابت هاي رياست جمهوري سال ۹۶ مدعي شده بود: «مردم بايد انتخاب کنند؛ يا ادامه سياست هاي روحاني و اصلاحات اقتصادي تدريجي يا افتادن در تله پوپوليزم و تبديل به ونزوئلا».

«سید مصطفی تاج‌زاده»، معاون سیاسی وزیر کشور دولت اصلاحات نیز با بیان اینکه وجود افرادی چون رئیس دولت اصلاحات، نگرانی از بابت برخی مدعیان دروغین این جبهه وجود ندارد، معتقد است ائتلاف مابین اعتدالیون و اصلاح طلبان موفق بوده و اگر پیروزی در سال ۹۲ نبود ایران امروز حال و روز کره شمالی یا ونزوئلا را داشت.


این درحالی است که امروز با وضعیت اقتصادی که در کشور حاکم شده و دلار به طور ثانیه‌ای و سرسام آور گران می شود و بازار را با اختلال جدی روبرو ساخته است، خود اصلاح طلبان هم معترف هستند که ایران به سمت ونزوئلا شدن در پیش است.

در همین رابطه، روزنامه شرق در گفتگو با «ایوب فرامرزی»، معاون پژوهشی پژوهشکده مرکز آمار در مردادماه سال جاری پیش بینی کرد: « پيش‌بيني نرخ تورم براي امسال و سال آينده مبتني بر چند عامل است اما اگر فرض را بر ادامه همين روند فعلي در اقتصاد ايران بگيريم، امسال به نرخي حدود 15 درصد مي‌رسيم و سال آينده نرخ تورم بالاي 20 درصد خواهد بود. با توجه به شرايط ديگر متغيرهاي اقتصادي مانند حجم نقدينگي، آينده‌اي شبيه کشور ونزوئلا به هيچ عنوان احتمال دور و ناممکني نيست. »

کاربران شبکه اجتماعی که به دولت روحانی رای داده‌اند پس از اختلالات اقتصادی و بالارفتن جهشی نرخ دلار و متعاقب آن سقوط ارزش ریال به حافظه تاریخی خود در یک یا 5 سال پیش رجوع و بیان می کنند که جریانی که خود ادعا می کرد با حضور رقیب در جایگاه قوه مجریه اقتصاد ایران مانند اقتصاد آشفته ونزوئلا می شود و به مردم این بیم و هشدار را می داد کشور را به سمت ونزوئلا شدن پیش برده است.

در همین رابطه حتی برخی از جمله «نادر فتوره چی» روزنامه نگار اصلاح طلب با آمار و ارقام های جالبی بیان می کنند که با کاهش ارزش پول ملی کشورمان دستمزد کارگر و نیروی کار ایرانی همپایه سیرالئون شده است.

این روزها سناریو سیاسی که اصلاح طلبان برای ترساندن مردم از رقیب تدارک و همواره در هر انتخاباتی اجرا کرده اند، بر سر خودشان آوار شده است و متاسفانه کشور را با مشکلات زیادی روبرو کرده است.

منبع : جهان
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها