به گزارش سرویس اجتماعی پایگاه 598، عضو انجمن صنفی دفاتر خدمات
مسافرتی تهران از هزینه های اربعین امسال
انتقاد کرد و هشدار داد: قیمتهای تعیین شده برای ویزا و حمل و نقل، سفر
اربعین امسال را گران خواهد کرد و این یعنی مردم کمتری در این مراسم شرکت
میکنند.
اکبر غمخوار در انتقاد به عدم تخصیص ارز دولتی برای ویزا به زائران اربعین به ایسنا گفت: هزینه ریالی که به ازای ویزای مراسم اربعین گرفته میشود، در شرایطی گرانتر از نرخ ارز دولتی محاسبه شده که تا چند ماه پیش هر مسافری که به خارج از کشور سفر میکرد، سهمیه ارز مسافرتی به نرخ دولتی داشت، اما حالا این زائران از سهمیه ارز دولتی محروم شدهاند؛ در حالی که بیشترین شرکتکنندگان در مراسم اربعین از قشر کمدرآمد جامعه هستند که درآمد دلاری ندارند.
ماجرای پرداخت ارز مسافرتی برای سفرهای خارج از کشور
٧ تیر ۹٧ | چگونه سفر خارجی مجانی برویم؟!
ماجرای پرداخت ارز مسافرتی برای سفرهای خارج از کشور به یکی از پرمناقشهترین مسایل حوزه بانکی کشور طی ماههای اخیر تبدیل شده است و بسیاری از کارشناسان نسبت به ضرورت حذف این یارانه برای سفرهای غیر ضروری هشدار دادهاند. عمده دلیل اصلی که مخالفان پرداخت این ارز به مسافران مطرح میکنند، سواستفاده برخی شرکتهای مسافرتی از این یارانه است.
در سیاست ارزی دولت روحانی، برای مسافرتهای دور و نزدیک ۵۰۰ و ۱۰۰۰ دلار به قیمت ۴۲۰۰ تومان داده میشود؛ این یعنی اگر خانواده ای سه نفره بخواهند به پاتایا بروند ۳،۰۰۰ دلار به آنها ارز ۴۲۰۰ تومانی می دهیم، آنهم وقتی قیمت دلار در بازار سیاه ۸۲۰۰ تومان است؛ یعنی این خانواده برای رفتن به پاتایا ۱۲ میلیون تومان یارانه می گیرند! کار و کاسبی آژانس های مسافرتی در این فضا جالب است؛ برخی از آژانس ها جدیدا می گویند به شما بلیط مجانی میدهند به شرطی که حواله ارز را به آژانس تحویل دهید!
سود آژانس همین اختلاف ارز است، خصوصا وقتی آژانس بلیط ها را بصورت چارتر خریده باشد! همین است که می بینیم مسافرت های خارجی در ۳ ماه گذشته رشد بالایی داشته است.
طبق اماری که مدتی قبل منتشر شده است، بانک
مرکزی از ۲۱ فروردین ماه امسال تا 21 تیرماه و در مدت سه ماهه، در مجموع
معادل ۳۱۲ میلیون دلار ارز بابت سفرهای خارجی هموطنان پرداخت کرده است. که با این وجود میتوان گفت سهم سفرهای زیارتی از این یارانه پرداختی صفر بوده است.