توفیقی با بیان اینکه مطابق این محاسبات هزینه اقلام خوراکی سبد معیشت حدود 212 هزار و 600 تومان و کل هزینه سبد معیشت جامعه کارگری نیز در این بازه زمانی 6 ماهه حدود 800 هزار تومان افزایش داشته است، ادامه داد: نظر جامعه کارگری این است که به دلیل آثار تورمی افزایش حداقل مزد، قدرت خرید کارگران از محل تامین سبد کالاهای اساسی و به صورت غیرنقدی افزایش یابد.
این فعال کارگری ادامه داد: با توجه به پیش بینی ارز 3500 تومانی در بودجه 97درآمد ارزی دولت به ازای هر دلار 700 تومان ناشی از مابه التفاوت نرخ ارز 3500 تا 4200 تومان افزایش یافته است بنابراین دولت می تواند از محل این منابع کالاهای اساسی سبد معیشت جامعه کارگری را تامین کند.
اما جزئیات این سبد که به تأیید کمیته مزد رسیده است به شرح زیر است. این آمارها بررسی تغییرات اقلام خوراکی یک خانوار کارگری 6ماه گذشته است. بررسی نشان دهنده این است که «حداقل هزینه» سرانه «مصرف روزانه» اقلام خوراکی 9 هزار و 183 تومان است؛ این هزینه استخراج شده، مجموع مبلغ مصرف اقلام خوراکی «برای یک نفر در روز» است، به نحوی که صرفا از حداقل مصرف مواد غذایی برخوردار باشد.
با توجه به این جدول «حداقل هزینه مصرف ماهیانه مواد غذایی» یک خانوار 3.3 نفره با توجه به آمار مرکز آمار هزینه مصرف روزانه یک نفر در ماه حدود 910 هزار تومان است که هزینه یک خانوار 3.3 نفره این هزینه حدود 3میلیون و 450 هزار تومان برآورد می شود.
هزینه معیشت خانوارکارگری اسفند ماه سال گذشته 2میلیون و670 هزار تومان محاسبه شده بود که این رقم در حال حاضر به 3میلیون و 450 هزار تومان رسیده است.
خلاصه اینکه چند روز گذشته جلسه کمیته مزد با دستور کار ترمیم مزد 97 برگزار شد و سه گروه کارگری و کارفرمایی و دولت بر سر افزایش800 هزار تومانی و تورم 31 درصدی هزینه های معیشت کارگران توافق کرده اند.
علی خدایی، نماینده کارگران در شورای عالی کار گفت:با توجه به اینکه نماینده وزارت اقتصاد و سازمان برنامه و بودجه در نشست به کمیته مزد حضور نداشتند ، تعیین تکلیف نهایی احیای ستاد بن در شورای عالی کار انجام خواهد شد. وزارت کار زمان برگزاری نشست را مشخص میکند اما آنها به ما وعده داده اند که جلسه ابتدای هفته آینده برگزار میشود.