در حالی که مرد 40 ساله شعلهور بود، چند نفر از عابران سعی کردند او را خاموش کنند. حتی یکی از آنها لباس خود را بیرون آورد و دور این مرد پیچید تا آتش را خاموش کند. در ادامه کارمندان شهرداری با کپسول خاموشکننده خود را به محل رساندند و آتش خاموش شد.
علت خودسوزی چه بود؟
افرادی که در محل خودسوزی حضور داشتند، مدعی بودند مشکلات ملکی و اختلاف 400میلیونی با شهرداری علت این اقدام مرد جوان بوده است. حتی به گفته آنها، مردی حدوداً 40ساله قبل از خودسوزی با شهرداری منطقه 2 تماس گرفته و اعلام کرده بود اگر مشکلش حل نشود، خودسوزی میکند اما کسی به حرفهایش توجه نکرده بود.
شهردار منطقه 2 تهران درباره موضوع اختلاف ملکی و طلب 400 میلیونی میگوید: پس از بررسیهای به عمل آمده روشن شد ملک مورد مناقشه یک خانه ویلایی دو طبقه است که فرد خودسوزی کرده مالک طبقه همکف این خانه بوده است.
رسول کشتپور به جام گفت: این فرد نسبت به تغییر کاربری و ساخت دو باب مغازه تجاری در پارکینگ این ملک در سالهای گذشته اقدام کرده بود. شهرداری منطقه 2 هم 30دیماه سال95 نسبت به تنظیم صورتجلسه شورای معماری درخصوص تثبیت دو واحد تجاری در همکف مشروط به اخذ تعهد محضری از مالکان مشاعی و پاسخگویی به شاکیان احتمالی و تعهد تامین پارکینگ اقدام کرده بود.
وی ادامه داد: هیچ گونه اقدامی درخصوص پلمپ یا جلوگیری از فعالیت ملک موردنظر صورت نپذیرفته و صرفا اخطار قانونی به فرد موردنظر ابلاغ شده است.
یک مقام آگاه در شهرداری نیز تماس این مرد با شهرداری قبل از خودسوزی را رد کرد.
پس از این ماجرا خبرگزاری ایلنا اعلام کرد: بر اساس اظهارات شهروندان همزمان با خروج شهردار تهران از شورای شهر این اتفاق افتاده است و شهردار پس از مکثی کوتاه صحنه را ترک کرده است. با این حال شهرداری تهران در بیانیهای حضور افشانی در محل حادثه و ترک محل توسط وی را بشدت تکذیب کرده است.
شهردار تهران با ابراز تاسف از خودسوزی یک شهروند در مقابل ساختمان شهرداری تهران، دستور رسیدگی سریع به این حادثه را صادر کرد.
به گزارش ایسنا، محمدعلی کریمی، رئیس مرکز ارتباطات و امور بینالملل شهرداری تهران با اعلام این خبر افزود: مخاطبان دستور سید محمدعلی افشانی، شهردار تهران، معاونت امور هماهنگی و مناطق، سازمان بازرسی و شهردار منطقه 2 هستند.
واکنش شورا
احمد مسجدجامعی، عضو شورای شهر تهران هم دیروز در واکنش به این ماجرا گفت: پیشتر هم خودسوزیهایی در شورا و شهرداری داشتهایم. پیشنهاد میشود کمیتهای توسط کمیسیون نظارت شورای اسلامی شهر تهران تشکیل شود که ابعاد این حادثه را بررسی کنند. افشین حبیبزاده، رئیس کمیسیون نظارت شورا هم اعلام کرد کمیتهای برای بررسی دو حادثه اخیر یعنی «بریده شدن گوش کودک کار» و «خودسوزی شهروندی مقابل شهرداری تهران» تشکیل شود.
در همین زمینه ناهید خداکرمی، عضو دیگر شورای شهر گفت: در برخی کشورهای جهان نشر اخبار خودسوزی و انتشار فیلمهای اقدام به خودکشی ممنوع است، چون اشاعه این فیلمها ممکن است همانند دومینو عمل کند و باعث اشاعه این عمل در بین مردم شود.
روایت یک شاهد
یکی از شاهدان ماجرا هم به جامجم گفت: مرد 40ساله همراه خانوادهاش مقابل ساختمان شهرداری آمده بود. او را در حالی که عصبانی بود و داد میزد در حال خارج شدن از ساختمان دیدم. به خیابان آمد و گفت میخواهد خودش را آتش بزند. بنزین روی خودش ریخت. چند نفر که شاهد ماجرا بودند به سمت او رفتند تا مانع این کارش شوند، اما او سریع فندک زد و خودش را به آتش کشید. او را روی زمین انداخته و سعی کردیم آتش را خاموش کنیم. حتی دست یکی از عابران سوخت. سرانجام با کمک کارکنان شهرداری، آتش خاموش شد و با آمدن آمبولانس او را به بیمارستان رساندند. وی ادامه داد: این مرد خیلی عصبانی بود و حتی میخواست اعضای خانوادهاش را آتش بزند که مردم این اجازه را به او ندادند.