در نزدیکی کانون زلزله، رانش زمین خانه های شهر 'آتسوما' را با خود برده است 10 نفر تا کنون به کمک بالگرد نجات یافته اند اما امدادگران بیم آن دارند که مردم در اثر رانش در خانه هایشان گیر افتاده باشند. شدت خسارت هنوز در حال بررسی است اما ساختمان هایی در سراسر استان کج شده اند و جاده ها ترک خورده و تخریب شده اند.
'شینزو آبه' نخست وزیر ژاپن می گوید دولت او یک کارگروه اضطراری تشکیل داده و اولویت خود را روی جستجو و نجات افراد قرار داده است به گفته او 25 هزار نیروی دفاع از خود به این استان اعزام می شوند.
در بسیاری از شهرهای کوچک و بزرگ، مکان هایی به عنوان سرپناه های موقتی شروع به کار کرده اند آب در برخی مناطق قطع شده و خدمات تلفن موبایل هم دچار اختلال شده است. در حالی که کارشناسان در حال تلاش برای وصل کردن برق سه میلیون ساختمان در جزیره هستند، بیمارستان ها با برق اضطراری کار می کنند شش بیمارستان هم به دلیل قطعی برق مجبور به رد کردن بیماران اورژانسی شده اند.
سازمان تنظیم مقررات هسته ای ژاپن می گوید نیروگاه برق هسته ای 'توماری' در این جزیره در حال استفاده از ژنراتورهای اضطراری است اما هیچ مورد غیرطبیعی در این نیروگاه گزارش نشده است مقامات می گویند این برق اضطراری تا یک هفته دوام خواهد آورد.
ژاپن تابستان امسال یکی از سخت ترین تابستان های خود را سپری کرد تابستان در ژاپن ابتدا با سیل و توفان شروع شد که بیش از 300 کشته برجا گذاشت، به دنبال آن موج گرما بخش های زیادی از این کشور را فرا گرفت که شماری را به کام مرگ برد در روزهای گذشته نیز سیل و توفان 'جبی' و امروز نیز زلزله بخش های از این کشور را لرزانده است.
ژاپن روی «حلقه آتش» در اقیانوس آرام قرار دار. این حلقه همواره محل بروز زلزله و فوران آتشفشان ها است حدود 20 درصد از زلزله های بیشتر از 6 ریشتر در این منطقه رخ می دهد.
در ماه مارس 2011 زلزله ای به قدرت 9 ریشتر در ژاپن رخ داد که باعث بروز سونامی های گسترده و کشته شدن حدود 20 هزار نفر شد.