بنا بر این گزارش، در ابتدا قرار بود این برنامه ساعت ۱۶ روی آنتن برود،
اما با تاخیر، ساعت ۱۷:۴۰ دقیقه پخش شد. ابتدا رشیدپور راجع به این تاخیر
از قطعی برق گلایه کرد و در ادامه به موضوع مجوزهایی که به مؤسسات مالی و
اعتباری داده میشود، اشاره و تاکید کرد که چه لزومی دارد نام مؤسسات مالی و
اعتباری برگرفته از نام مبارک ائمه اطهار (س) باشد؟ این موضوع فقط به دین و
مذهب مردم لطمه میزند.
وی در ادامه توضیح داد: این موسسه سال ۸۰ با ۶ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان سرمایه تاسیس میشود و از ۸۶ با ۸۷ میلیارد تومان سپرده به کار خود شتاب میبخشد و به ۱۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان میرسد. چگونه است که یک تعاونی در یک شهر تاسیس میشود و چگونه تبدیل به بانک با ۵۰۰ شعبه در سراسر ایران میشود؟ در ادامه هم نام چند سلبریتی میآید که نام آنها باعث میشود نام دیگران زیر سایه نام اینها قرار گیرد.
وی افزود: ارائه وام و تسهیلات و خرید اموال غیرمنقول برای بسیاری در این موسسه صورت میگیرد. آیا وزارت تعاون پیگیری نکرده که در این سالها چه بر این موسسه گذشته است؟ منوچهر متکی حاضر به گفتوگو نشده و آقای مدیری نیز که صبح ثبت شکایت کرده، ولی احسان علیخانی اینجا حضور دارد.
در این برنامه علیخانی نیز عنوان داشت: هیچ وقت فکر نمیکردم لابه لای زندگی عادی خود نام خود را پیدا کنی که بشود «الف ـ ع» و چشمانت بیرون بزند که این چیست؟ من ابتدا خبر را در فضای مجازی دیدم. ما واقعا گوشتهای قربانی جذابی هستیم که فوج فوج فحش و ناسزا بشنویم؛ در حالی که با یک تلفن ساده به مدیران تلویزیون مشخص میشود که چه اتفاقی افتاده است.
وی اظهار داشت: این اتفاق از این لحاظ خوب است که مخاطب بداند چرا قاطبه برنامههای تلویزیونی اسپانسری شدهاند؟ ما سالهاست در تلویزیون داد زدهایم و فریاد کشیدهایم که شرایط این گونه نباشد. ما در دهه ۸۰ برنامه اجرا میکردیم، ولی خبری از اسپانسر نبود؛ اما اسپانسرها از اوایل دهه نود وارد برنامهسازی در تلویزیون شدند. مخصوصا در برنامههای پرخرجی مانند سریال «پایتخت» که اسپانسر خرجش را داد. خیلی هم طبیعی است. مدیران تلویزیون هم با طرق مختلف فریاد زدند که این رویه اصلاح شود ولی این ماجرا ادامه پیدا کرد.
وی تاکید کرد: الان برنامههایی که تولید بزرگتری دارد، احتیاج به اسپانسر دارند. من از قضاوتها و تعابیری که دیدم بسیار دلگیر و ناراحت شدم. تو برای مردم کار کردهای، ولی یک بخشی حاضر نیستند لحظهای تـأمل کنند. یک خبری بیرون میآید و تعبیرهای عجیب و غریب درست میشود. من سالهاست برای تلویزیون برنامهسازی میکنم.
علیخانی تصریح کرد: من یک حیثیت به نام مجری و یک حیثیت و شخصیت به عنوان تهیهکننده دارم که باید با ۱۵۰ تا ۲۰۰ نفر سروکله بزند تا برنامه تولید شود. از سال ۹۱ که ما در کوچه و خیابان راه میرویم و میبینیم که یک موسسه ۵۰۰ شعبه در سطح شهر دارد و نه من گسترشش میدهم و نه سهامدارش هستم. آنها پیشنهاد همکاری میدهند و بعد تحقیق و تفحص میشود از سوی تلویزیون و آنها بعد از استعلام میگویند که تو میتوانی با این موسسه همکاری کنی.
وی افزود: شما بدون دریافت مجوز آیا میتوانید روی آنتن، تبلیغ پشمک بکنید؟ قطعا نمیتوانید. ما کارگروه و واحدی داریم که در سازمان مجوزها را اخذ میکند و پروانه آن را بررسی میکند. محال است که بتوان تبلیغی بدون مجوز در سازمان صداوسیما انجام شود. ۶ برنامه از سال ۹۱ ساخته شده است. ۲ نیمه سیب تحویل سال ۹۲، ماه عسل ۹۲ که نقطه عطف برنامههای سال ۹۲ به شمار میرود، هم بوده است. این در حالی است که مجوز این مؤسسه در سال ۹۴ باطل شده است. من نه توهم توطئه دارم و نه هیچ چیز دیگری، ولی در ۵ ماه اخیر این ماجرا بیشتر شده است.
در ادامه رشیدپور، بخشهایی از مصاحبه خبرگزاری با ناصر کریمان مدیر گروه اجتماعی شبکه سه سیما را خواند و در ادامه علیخانی عنوان داشت: من چطور میتوانم این مطلب را تک به تک به در خانه تمام خوانندگان شایعه ببرم تا این حرف را بشنوند؟
پس از آن نیز رشیدپور به توییت حسامالدین آشنا، مشاور رئیس جمهور با این مضمون (از شورای محترم نظارت بر سازمان صدا و سیما خواهیم خواست که موضوع رابطه مالی و تبلیغاتی گذشته و حال سازمان، شبکهها و برنامههای مختلف را با موسسات مالی و اعتباری و پروژههای ساخت و ساز متخلف یا غیر مجاز در دستور کار قرار دهد) اشاره کرد و گفت: کاش اقای آشنای عزیز عضو هیات نظارت بر بانک مرکزی هم باشند. آنجا هم تذکر بدهند که آقا مجوز که میدهید پایش بایستید. من به اعتبار مجوز شما در این موسسات پول میگذارم نه به اعتبار تابلوهای الکی.
پس از آن علیخانی اظهارداشت: هیچکس به اندازه آقای آشنا از نزدیک با فضای رسانه آشنا نیست و بعد از ماه عسل ۹۲ هم پشت صحنه ما آمدند و از ما تقدیر کردند. ۶ مجموعه برنامه داشتیم که حساب و کتاب داشته و همه چیز آن چک شده و در ادامه آدمهایی داشتیم که طبق قرارداد مرتب و منظم با سازمان صداوسیما با ما کار کردهاند. این رقم ۳ میلیارد تومان در ۳ سال و نیم جهت برنامهها خرج شده و اواخر دوران آقای ضرغامی به ما گفتند که دیگر تبلیغ این موسسه نشود و دیگر نشد.
وی افزود: یک باشگاه ورزشی با شبکه سه مذاکره کرده بود که چون شبکه ۳ ورزشی است ما با شما همکاری داشته باشیم و این اتفاق افتاد، ولی سال بعد اطلاع دادند که دیگر به هیچ وجه مطرح نشود و نشد. کاشکی روزنامه شرق که هیچ گلایهای از آن ندارم و امیدوارم تمام معوقات را پیگیری کند، با مدیر شبکه، مدیر گروه و یا تلویزیون تماس میگرفتند. در طول ۳ سال و نیم هزار و ۲۰۰ نفر در این پروژهها کار کردهاند.
پس از آن رشیدپور به مشکلات اقتصادی اخیر جامعه اشاره کرد و اظهار داشت: جلوی اسم ۲ سلبریتی فقط ۶ میلیارد مطرح شده ولی مابقی اسمها که قرار نیست ما بدانیم که هستند، بیش از ۱۰۰ میلیارد دریافت کردهاند. به نظر شما چیزی پشت پرده است؟
علیخانی نیز تاکید کرد: ما سالهاست کنار مردم قد کشیدهایم و بزرگ شدهایم، ولی من هیچکس را مقصر نمیدانم اما این اسمها جذاب است. من با گرفتن وام مشکلی ندارم و هرکسی مشکلی دارد، اما من تا به حال حتی هزار تومان حتی از صندوق و مسجد و هیات هم وام نگرفتهام؛ چه برسد به موسسه و بانک و ...
تهیهکننده ماه عسل در ادامه گفت: ما ۲ مرجع داریم در این حوزه که یکی تلویزیون است و در حال کار کردن است و مو را از ماست میکشد. پول ندارد ولی تا دلتان بخواهد کارشناس دارد و دیگری نیز مراجع قانونی است. هیات عظیمی برای حساب و کتاب وجود دارد. چرا ما باید این قدر ساده باشیم که اینطوری فکر کنیم؟ تمام اسناد و مدارک در تلویزیون موجود است. این اسپانسر عزیز تعهد میکند که به مهمانان برنامه هدیه بدهد.
وی افزود: آدم متاثر و غمگین میشود و بحث پررو بازی نیست. مردم به خاطر مسائل اقتصادی این خشم و بغض را دارند و منتظرند که فلانی این طور شد و دیگری نیز. من اصلا تفاوت این بانکها و موسسات را نمیدانم. اگر کسی بخواهد کار خلاف کند در پستو انجام میدهد نه اینکه دستش را بگیرد و بیاورد روی آنتن. ما حتی بدون مجوز نمیتوانیم یک سبزی فروشی بزنیم. از سال ۹۵ تمام پروندههای مالی در حال شفافسازی است.
پس از تنفسی کوتاه، «علی خضریان» فعال رسانهای مهمان برنامه حالا خورشید شد و در سخنانی گفت: ما وقتی دچار آسیب میشویم که «شفافیت»، جناحی و سیاسی میشود.به عنوان مثال ما به عنوان آدمهای عادی حتی اگر فلافلی بزنیم بساطمان تا بعد از ظهر جمع خواهد شد اما چطور میشود که این مبالغ هنگفت جابهجا شده و کسی هم متوجه نشده و پیگیری هم نکرده است؟
وی ادامه داد: نکته قابل توجه این است که ما در حوزه نظارت در بانک مرکزی در دولت گذشته و این دولت از افرادی استفاده کردهایم که هیچ تخصصی در این حوزه نداشتهاند.مثلا طرف مترجم زبان انگلیسی بوده و یا تحصیلات غیر مرتبط دیگری داشته است. یا اینکه کسی که در حوزه نظارتی بانک مرکزی است وقتی بازنشسته میشود، رئیس هیات مدیره بانک نیمه دولتی میشود. آن هم هیات مدیرهای که اعضای آن را قبلا خودش تایید کرده و حالا آنها هم او را گذاشتهاندرئیس هیات مدیره.
خضریان تصریح کرد: چه اتفاقی افتاده که از ۱۲ هزار میلیارد تومان پول مردم این ریخت و پاشها شده و موسسه تحت نظارت بانک مرکزی چه سرنوشتی پیدا کرده است؟ اگر یک نفر از ما بخواهد پایش را کج بگذارد قوه قضاییه جد و آباد ما را جلوی چشممان میآورد اما چه اتفاقی می افتد که ۱۰ تیر ۹۳ اعلام میشود که موسسه منحل شود اما بعد از جلسه اعلام می شود که ظرفیتهای جدیدی برای این موسسه ایجاد شود؟ از آن زمان خیلیها از سال ۹۳ پولشان را به این موسسه ریختهاند. اگر همان موقع و همان سال انحلال اعلام شده بود دیگر این همه مشکلات وجود نداشت تا سال ۹۶ که در نهایت انحلال این موسسه اعلام شده است.
وی در پایان گفت: با مسئولان بانک مرکزی چه در گذشته و چه در حال حاضر باید بدون نگاه جناحی برخورد شود. به سه دلیل. اول اینکه پول مردم خورده شده است. دوم اینکه با آبروی جمهوری اسلامی بازی شده و سوم اینکه با آبروی اهل بیت (س) بازی شده است.
همچنین احسان علیخانی در پایان سخنان خود گفت: اگر میخواهیم این مشکلات حل بشود باید موضوع اسپانسر حل شود و تا زمانی که اسپانسر در برنامه های تلویزیونی حضور دارد، این مشکلات هم حضور خواهد داشت. خواهش من از تلویزیون و مراجع قضایی و نظارتی این است که این موضوعات را پیگیری کنند و به مردم اعلام کنند. ما سالها طول کشیده است تا ذره ذره این سرمایه کنار مردم بودن را کسب کردهایم، جوری نباشد که این اعتبار به راحتی از بین برود.
رشیدپور نیز در بخش پایانی برنامه عنوان داشت: من هم منتظرم که به زودی یک پرونده علیه حالا خورشید پیش بیاید چون در این برنامه حرفهایی میزنیم که به مذاق برخی خوش نمیآید اما ما تا آخر ادامه میدهیم و شفافسازی حق همه مردم است و ما مطالبات مردم را پیگیری خواهیم کرد.