کد خبر: ۴۴۳۲۰۳
زمان انتشار: ۰۹:۵۲     ۱۱ تير ۱۳۹۷
دوربین‌های خروج طرح جدید ترافیک از سوی شهرداری تهران نصب شد. رئیس کمیسیون عمران شورا معتقد است ۷۰ درصد این دوربین‌ها ثبتی انجام نمی‌دهند و شهرداری تهران به جد این موضوع را تکذیب می‌کند اما برخی از شهروندان می‌گویند از ابتدای اجرای طرح ترافیک وارده محدوده شدند و هیچ جریمه‌ای برای آنها صورت نگرفته است.

به گزارش پایگاه 598 به نقل از فارس، محمدعلی نجفی، شهردار هفت ماهه تهران در مصاحبه معروفی که با یکی از روزنامه های اصلاح طلب با عنوان « اما من  ایستاده ام» داشت، درباره طرح جدید ترافیک از سنگ اندازی و مقاومت ها گفته بود و سعی کرد تا نقدی صورت گرفته نسبت به این طرح را در قالب توطئه برای تخریب شهرداری تفسیر کند.

نجفی گفته بود: «شما به همین طرح جدیدی که ما برای محدوده ترافیک تهران عرضه کردیم نگاه کنید، به دلیل مقاومت‌های زیادی که در داخل و بیرون شهرداری وجود داشت به میزان زیادی مجبور به پیرایش و حذف بخش‌هایی از این طرح شدیم. من شهرداری را سخت‌تر از آموزش و پرورش نمی‌بینم، کمااینکه شهرداری را سخت‌تر از وزارت علوم و سازمان برنامه و بودجه که چند سال آنجا خدمت کردم هم نمی‌دانم . بنابراین بحث سختی و آسانی کار در شهرداری در مقایسه با دستگاه‌های دیگر نیست.»

 

مسئولان شهرداری و حتی برخی از اعضای شورای شهر تهران درباره طرح جدید ترافیک اظهاراتی مشابه این داشتند. پورسید آقایی، معاون حمل و نقل شهرداری نیز در این راستا تاب و تحمل هیچ نقدی نداشت. حتی مخالفت های پلیس راهور نیز برای بررسی و مطالعات بیشتر جهت پخته تر شدن طرح راه به جایی نبرد تا طرح کامل و بدون نقص در سال 98 اجرایی شود. سردار محمدرضا مهماندار، فرمانده پلیس راهور تهران در 29 فروردین امسال در این زمینه گفته بود:« پیشنهاد نیروی انتظامی در ابتدای ارائه طرح این بود که اقدامات مطالعاتی، تحقیقاتی، آماده سازی زیرساخت ها و طی فرآیند اطلاع رسانی در سال 97 انجام شود و چنانچه تغییراتی نیاز است در طرح جدید لحاظ و نهایتا در سال 98 اجرایی و عملیاتی شود.»

تنها به فاصله چند روز قبل از اجرای طرح جدید ترافیک انتقادها از سوی  اعضای شورای شهر بالا گرفت. محمدعلیخانی، عضو شورای شهر و کمیسیون عمران شورا درباره فرافکنی های پورسیدآقایی؛ معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری به وی تذکرای داده و از ضرر عدم اجرای طرح ترافیک سخن گفته بود: « متاسفانه شنیده ام طی چند روز اخیر هر کس به طرح جدید انتقاد می کند ایشان به جای پاسخگویی درباره طرح جدید می گوید به شورا اعتراض کنید. این کار بسیار ناشایست است و ما تذکرات لازم را خواهیم داد. من از روز اول انتقادهای بسیاری به طرح جدید داشتم و معتقد بودم طرحی که عجله ای باشد و این حجم تغییرات داشته باشد نمی تواند نتایج خوبی داشته باشد اما چون ایشان محکم ایستادند و دلالیل بسیار آوردند ما نیز اعلام آمادگی کردیم. من به خاطر مشکلات این طرح و عدم پاسخگویی مناسب از شهروندان تهرانی پوزش می خواهم. از اول اردیبهشت، هر روزی که اجرای طرح به تاخیر بیفتد شهرداری متضرر می‌شود و ما در واقع با این طرح شهرداری را از درآمد خودش محروم کردیم.» 

اما موضوع اصلی نقص های طرح جدید ترافیک در کنار بحث های نرم افزاری شامل زیرساخت های آن نیز می شد. طرحی که نیازمند آن بود تا دوربین های خروجی نیز تخلفات و ورود و خروج خودروها را ثبت کنند و یکی از دلایل تاخیر اجرای آن تا 15 اردیبهشت به خاطر همین موضوع بود. با این حال با وجود ادعای فراهم شدن زیرساخت های لازم برای اجرای طرح جدید ترافیک در میانه اردیبهشت ماه، محاسبه هزینه ورود به محدوده طرح ترافیک به دلیل کامل نبودن زیر ساخت های لازم با اما و اگرهای زیادی روبه رو شد و این شائبه وجود داشت که نرم افزارهای لازم برای این محاسبات پاسخگو نبودند.

براساس این گزارش ها، اخباری وجود داشت که دوربین های ثبت ورود و خروج نصب شده بر مبادی طرح ترافیک با نرم افزار های محاسبه نرخ ها و تخفیف های هماهنگ نیستند. نرخ محاسبه تخفیف ها با توجه به سهیمه های تعلق گرفته به اقشار مختلف از جمله خبرنگاران و بیماران خاص و همچنین خودروهای با معاینه فنی برتر و معمولی متفاوت است اما به خاطر عدم تکمیل زیرساخت های طرح جدید ترافیک، در روزهای پس از اجرای طرح تمامی محاسبات با یک شیوه انجام می شود. این بدان معناست که تمامی خودروهای ورودی به طرح با یک فرمول محاسباتی هزینه ورود را پرداخت و از حساب شهروندی کاربران کسر می شود.

با این حال اما در روزهای اخیر برخی از شهروندان در گزارش هایی اعلام کرده اند که بدون خرید طرح جدید ترافیک یا ثبت نام در سایت «تهران من» وارد طرح می شوند ولی جریمه نشده اند. به نظر می رسد دوربین های طرح ترافیک معیوب بوده یا در برخی از نقاط فعال نیستند و به همین دلیل پلاک خودروها در مبادی ورودی و خروجی ثبت نمی شود.

در همین رابطه محمد علیخانی، با اشاره به اینکه پیش بینی کمیسیون عمران و حمل و نقل این است که درآمد حاصل از عوارض ورود به محدوده طرح ترافیک در سال 97 نصف شود در گفتگویی گفته است:« زیرساخت های اجرای این طرح فراهم نبود و اطلاعات اشتباه به شورا دادند. به ما اعلام شد دوربین های ورودی کاملا درست است و باید چند دوربین خروجی نصب کنند و این دوربین ها تا زمان اجرای طرح آماده خواهد شد اما در حال حاضر 70 درصد خودروهایی که وارد محدوده طرح ترافیک می شوند، دوربین ها آنها را نمی گیرند و مردم این موضوع را متوجه شده اند و می بینیم محدوده طرح در حال شلوغ شدن است، زیرا راننده ای که 10 بار وارد محدوده طرح ترافیک شده تنها یک بار پلاکش ثبت شده و یا همین کارمندان خودمان هر روز با خودرو می آیند  به ما اعلام کردند تاکنون جریمه نشده اند.»

بنابراین در صورت صحت این موضوع درآمدهای شهرداری تهران از محل طرح جدید ترافیک به صورت کامل تامین نخواهد شد و زمینه سواستفاده را فراهم می کند. موضوع سواستفاده و ایجاد رانت از طرح جدید ترافیک حتی در زمینه فروش این طرح نیز وجود داشت و تعدادی از کسانی که توانستند از سهمیه این طرح برخوردار شوند، آن را در پایگاه هایی تبلیغاتی با قیمت های تا 10 میلیون تومان به فروش رسانده و از رانت ایجاد شده استفاده کردند. از سوی دیگر، در حالی معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری پس از مدت ها فشار رسانه ها، اسامی خبرنگاران را بر روی پایگاه شفافیت شهرداری تهران قرار داد که در لیست اعلام شده، بالای دو هزار نفر سهیمه دریافت کردند که هیچ نامی از رسانه محل فعالیت افراد برده نشده است. اسامی در این لیست قرار دارد که خبرنگار نبوده و در بخش های مختلف شهرداری مشغول به کارند. فعالیت هایی که هیچ نسبتی با کار خبرنگاری نداشته است.

هرچند مرکز ارتباطات و امور بین الملل شرکت کنترل ترافیک تهران موضوع نقص در دوربین ها را بلافاصله تکذیب کرد و از تکمیل زیرساخت های طرح ترافیک گفته است، ولی شائبه ها همچنان ادامه دارد و  گزارش هایی از برخی از شهروندان وجود دارد که می توانند بدون پرداخت هزینه ای در  محدوده طرح ترافیک تردد کنند.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها