کد خبر: ۴۴۲۳۸۸
زمان انتشار: ۱۲:۱۹     ۲۱ خرداد ۱۳۹۷
روند قیمتی ۱۲ ماه اخیر ۲۴ قلم کالای عمده معیشت خانوار نشان می‌دهد، به دلیل تحولات قیمت ارز، نوسان اقتصادی و نگرانی از آینده به افزایش قیمت‌ها را دامن زده است و قیمت‌ها هر روز تغییر می‌کند.

به گزارش پایگاه 598، بررسی قیمت 24 قلم کالای خوراکی مورد نیاز خانوار که سهم بیشتری از سبد کالای خانوار دارد، نشان می‌دهد 18 قلم کالا از اردیبهشت سال 96 تا اردبیهشت سال 97 تغییر و افزایش محسوسی داشته است.

در این میان 6 قلم کالا نه تنها افزایشی نداشته، بلکه روند کاهشی به خود گرفته است.

در میان اقلام خوراکی، تخم مرغ ماشینی در یک سال با 55.6 درصد بیشترین افزایش قیمت را در یک سال گذشته داشته است. پس از آن برنج خارجی درجه یک با 37.2 درصد، موز 36.8 درصد و گوشت گوسفند با 22 درصد در رتبه‌های بیشترین افزایش قیمت در یک سال اخیر قرار می‌گیرند.


ماخذ مرکز آمار ایران -1397

اقلام خوراکی فوق که بخش اعظمی از قوت غالب و معیشت خانوار را تشکیل می‌دهد، در یک سال گذشته دچار شیب افزایش بیش از حد بوده که متاثر از تحولات بازار ارز ارزیابی می‌شود.

در نمودار ذیل شیب صعودی قیمت گوشت در ماه‌های منتهی به اردیبهشت سال 97 به وضوح مشاهده می‌شود. با این حال باید منتظر قیمت‌های جدید گوشت گوسفند و گوساله در خرداد ماه بود که قطعا بر تندی شیب افزایش قیمت خواهد افزود.


ماخذ مرکز آمار ایران - 1397

تخم مرغ ماشینی نیز در 12 ماه منتهی به اردیبهشت دچار نوسان قیمتی شدیدی بود، به طوری که قیمت آن در برخی ماه‌ها از قیمت مرغ پیشی گرفت و همچنان سطح اختلاف خود را حذف کرده است. با توجه به افزایش قیمت ارز در بازار افزایش قیمت نهاده‌ها دامی و طیور، زمزمه افزایش این دو قلم کالا را دامن زده است و احتمالا در آینده نزدیک شاهد افزایش قیمت این محصولات باشیم.


ماخذ مرکز آمار - 1397

در 12 ماه منتهی به اردیبهشت سال جاری قیمت برنج ایرانی شیب ملایمی داشته و روند ثبات خود را حفظ کرده است، اما برنج خارجی در شش ماه اخیر سیر صعودی این کالای خارجی شروع شده و معلوم نیست تا کجا ادامه خواهد داشت.


ماخذ مرکز آمار - 1397

افزایش سبد کالای معیشت مردم در حالی این روزها به لحظه و ساعت در حال تغییر است که سکوت سازمان‌های نظارتی و حمایت کننده و مسئولان علی رغم وعده ثبات قیمت‌ها با تخصیص ارز 3800 تومانی برای کالاهای اساسی و ارز 4200 تومانی به دیگر کالاهای وارداتی، نتوانسته توقعات را برآورده کند و بازار محصولات غذایی از آشفتگی قیمت و نگرانی از وضعیت آینده رنج می‌برد و همین عامل در نوسان قیمت‌ها تاثیر زیادی داشته است.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۱
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها
StatCounter - Free Web Tracker and Counter