سرویس سیاسی پایگاه 598؛ رضا احمد زاده/ بیشک میتوانیم دولت دوازدهم را بیدستاوردترین دولت قرن اخیر در تاریخ سیاسی جمهوری اسلامی بنامیم. دولتی که نه تنها تاکنون دستاوردی نداشته بلکه تلاش ها و میراث دولتهای پیشین را نیز که می توانست هر کدام بعنوان ابزاری در ساختار قدرت ملی کشور مورد استفاده قرار گیرد بر باد داده است. همه مردم ایران به خاطر دارند که حل چند موضوع و مساله را دولت روحانی مدعی آنها بود. رفع حصر، حمایت از فضایمجازی، مقابله با رانتخواریهای لایه قدرت، بازگشت اعتبار به پول ملی و اعتبار پاسپورت ایرانی، رفع مناقشات با همسایگان و کشورهای جهان، حل مساله هستهای و ... همه از ادعاهایی بود که شخص حسنروحانی سینه سپر میکرد و ژست ناجی را در زمینه حل این مسائل به خود میگرفت ولی امروز وضعیت چگونه است؟!
آیا غیر از این بوده که تاکنون هیچ نشانه ای از تحقق این وعده ها دیده نشده است؟ سالهای استقرار دولت یازدهم و دوازدهم تاکنون حاکی از روندی رو به تزاید از سرخوردگی و سرافکندگی مردم ازدولت روحانی است؛ دولتی که بیشتر وعده و سخنرانی داشته و امروز دستانش تهی است ولی همچنان در باید و نباید های تبلیغات انتخاباتی گیر کرده است؛ بنابراین شخص حسنروحانی به جای آنکه ژست دلواپس گرفته و بالای منبر برود و برای مردم سخنرانی کرده و مشکل را به گردن دیگران بیندازد، دلایل این بحرانهایی که اذهان عمومی را درگیر کرده است بیان کند. روزی که وی "کلید بدست آمد" بسیاری به اشتباه فکر کردند که او با کلیدش درب های بسته اقتصاد و سیاست را خواهد گشود.
* اما نمی دانستند که این کلید در داخل کشور:
1- همان رفاه و معیشت ساده ایرانی را هم خواهد بست.
2- امید به آینده را به کم سو ترین و کم فروغترین آرزوی در دسترس مردم بدل خواهد ساخت.
3- کسب در آمد با شغل های متناسب با شخصیت و فرهنگ ایران و ایرانی را با رکود و بیکاری عمیق به رویایی دست نیافتنی بدل خواهد ساخت.
4- نخبه پروری و رشد علمی کشور را که در حال رشد و توسعه بود را متوقف و نخبگان را سردر گم خواهد ساخت.
5- نه تنها سرمایه ای به داشته های ملی اضافه نخواهد کرد بلکه همان داشته ها را نیز به تعطیلی خواهد کشانید. ارزش ریال سقوط کرده و سرمایه های مردم در بانکها و صندوق های بیمه و بازنشستگی خرج زندگی فقیرانه! مدیران به روز، جوان و پر انرژی و بی تکلف دولت روحانی خواهد شد.
6- مرزهای خانواده ایرانی بعنوان قوام دهنده و شالوده اصلی جامعه مورد حمله نمادهای بیگانه و بعضا مستهجن قرار خواهد گرفت و آمارفرزندان طلاق روبه فزونی خواهد نهاد.
7- رسانه ها و منتقدان و مردم بیگانه و نامحرم خواهند شدو شاید دولتمردان و حامیانش تنها خود را مورد خطاب معمار انقلاب اسلامی قلمداد کرده و قصد داشته و دارند که نگذارند انقلاب بدست نا اهلان – شما بخوانید منتقدان و مردم- و نامحرمان بیفتد! در نتیجه دولت محرمانه ها برازنده ترین عنوان برای این قشر تلقی خواهد شد.
8- نجومی خواران و رانت خواران و حرام خواران و اختاپوس های خاندانی بر سر سفره انقلاب خود را ذخیره نظام و برداشت ار بیت المال را حق خود قلمداد خواهند کرد و در پایان کار مهاجر اروپا و آمریکا و کانادا و... خواهند شد تا دمی آسوده از باید و نبایدهای انسانی و دینی به خوش خواری و حرام خواری غارتگری های خود بپردازند.
9- ام القرای جاسوسان داخلی و خارجی در دولت تدبیریون آرزوی ترقی هر جاسوس وطن فروشی شده است که هر از چندگاهی طشت رسوایی یکی از ایشان بر زمین می افتد و دولت توجیهیون به قول عوام با "ماست مالیزاسیون" ماهرانه خود را در پشت چالش های خود ساخته پنهان می سازد تا فرصتی دیگر برای فرار از پاسخگویی به ملت.
10- برجام این آقتاب تابان و خورشید عالم تاب نوعی تکنولوژی از نوع سریال پیشتاران فضا خواهد بود که قهرمانان دیپلماسی را هر از چند گاهی"ملوکولیزه کرده و به هتل های و مراکز تمدنی غرب خواهد فرستاد تا مذاکره! کنند و حق ایران را برای چند هفته و ماه و سال بستانند!
11- افت 4 پله ای ایران در کسب و کار/ بی میلی بخش خصوصی در ساختمان سازی/ بی تحرکی دولت در تامین مسکن اقشار کم در آمد/ جولان نجومی بگیران در سایه انفعال دولت/ بی برنامه گی در مالیات ستانی از اقشار پر درآمد و خودرهای پرمصرف/رفاه و مصرف گرایی 115 میلیون برابری ثروتمندان بیش از فقرا/ شورای بی خاصیت سیاستگذاری خودرو/ اختلافات لاعلاج در باره نرخ سود در میان ارکان اقتصادی دولت روحانی/ بی برنامه گی در افزایش سالیانه حقوق کارمندان/ رکود و بازگشت تورم در بازار معیشتی مردم و افسار گسیختگی آن/ رونویسی دولت از طرح بنگاههای زود بازده دولت قبل/ رکورد زنی خرید تضمینی گندم با کمک قاچاقچیان!/ ابهام در سرنوشت واردات پورشه به ایران و ... (1)
* اما کلید حسن روحانی در خارج هم بازخوردهای زیادی داشت و درهایی را به روی ایران گشود که کشورهای دیگر حتی جرات گشودن چنین ابوابی را نداشتند:
1- کشورهای قطره ای خلیج فارس و وهابی های متحجر برایمان شاخ وشانه های نظامی و سیاسی می کشند.
2- علیرغم وجود برجام اموال ایران هر از چند گاهی مورد دستبرد دادگاه ها و مراکز سیاسی آمریکا و اروپا قرار می گیرد و و به بهانه کارهای ناکرده خسارتش را از ما می گیرند. روحانی وسیاستمداران کارکشته اش دائم در لباس انسانهای دمکرات منش از راه توئیت و دیلماسی تلاس می کنند تا حقوق ما را حفظ کنند/ ای اف بر این نوع درک و فهم از سیاست ورزی.
3- اموال ما همچنان بلوکه در بانکهای خارجی مانده است و ما دائما در حال فروش نقت و ذخیره آن در خارج هستیم و در عوض به ما از کود انسانی و حیوانی گرفته تا اجناس بنجل و از رده خارج غربی و آسیایی را غالب می کنند. در حالی که روحانی و یارانش دائم قسم می خوردند که تحریم ها لغو /گشایش های ارزی آزاد/ تبادلات علمی در حال انجام و...
در مجموع به برکت کلید تدبیر و امید حسن روحانی در میدان عمل، کلکسیونی از وادادگی های سیاسی و اجتماعی و اقتصادی تهدیدات مرزی، تحرکات تجزیه طلبانه قومی، ناهنجاریهای اجتماعی و... را در داخل و خارج شاهد هستیم که سرخوردگی ملی از بی دستاودترین دولت تاریخ انقلاب اسلامی را به نمایش گذاشته است. کم کم درخواست استعفای حسن روحانی و دولتش میرود تا به یک خواسته عمومی بدل گردد و شاید 22 اردیبهست نقطه اوج این خواسته باشد. باید همچنان به انتظار نشست که دنیای سیاست شاید یکبار دیگر تجریه دهه شصت تغییر در قوه مجریه را تکرار کند.
*منبع
1- مجموعه مقالات دستاوردهای دولت روحانی/ مشرق نیوز