مقامات دولت معتقدند که باید هرچه زودتر از لیست سیاه نهاد FATF خارج شوند تا زمینههای سرمایهگذاری بیشتر در کشور مهیا گردد. هر چند پیش از این ادعا شده بود که با توافق هستهای زمینه سرمایهگذاری بیشتر مهیا شده و ایران در این زمینه دچار هیچ مشکلی نیست. اما گذر زمان نشان داده که برجام اساساً یک دومینویی است که درصدد است دست و پای اقتصاد ایران را بیشتر و محکمتر ببندد.
یکی از این طرحها، پذیرش و اجرای مفاد و قوانین FATF در ایران است، طرحی که بررسی آن بهشدت خطرناک است و میتواند زمینه خودتحریمی هرچه بیشتر ایران را به وجود آورد. عبدالرسول دری اصفهانی در سال 92 و پس از استقرار دولت یازدهم، به عنوان مشاور ولیالله سیف رئیس بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مشغول به کار شد و همزمان نیز در هیئت مدیره یکی از بانکهای خصوصی کشور اشتغال داشت و ماهانه دهها میلیون حقوق میگرفت.
در جریان مذاکرات هستهای و زمانی که طرفین در خصوص رفع تحریمها در حال چانهزنی بودند، دری اصفهانی از طرف بانک مرکزی بهعنوان کارشناس مسائل مالی و روابط بانکی به تیم مذاکره کننده هستهای برای حضور در این مذاکرات «رسماً» معرفی میشود و پس از به دست آمدن توافق هستهای نیز از جانب رئیس جمهور به عضویت در ستاد پیگیری برجام منصوب میشود.
وی همچنین در بهمن ماه سال 94 در جریان تقدیر از تیم مذاکره کنند هستهای کشورمان، نشان درجه 3 خدمت را از دست حسن روحانی رئیس جمهور دریافت کرد.
این فرد که دارای تابعیت کانادایی است، در تیر ماه سال گذشته با اتهام ارتباط با سرویسهای جاسوسی بیگانه دستگیر شد، بر اساس اسناد منتشره، همکاری خود را با سرویسهای غربی از طریق شرکتی به نام PWC انجام داده است.
گفتنی است؛ دری اصفهانی پیش از انقلاب با کمیته خزانهداری ایالات متحده همکاری میکرد و پس از انقلاب به استخدام وزارت دفاع درآمد و مسئولیت رسیدگی به مطالبات ایران از آمریکا را برعهده میگیرد. بعد از مدتی وزارت دفاع در مییابد که در محاکم و دعاوی بین ایران و آمریکا، به رغم مستندات و مدارک قوی، به علت عدم ارائه دفاعیات لازم آرای صادره به نفع آمریکا است به همین جهت وی از وزارت دفاع اخراج میشود و به کانادا میرود.
باز کردن پرونده الحاق به FATF سوغات این فرد است.
* هفتهنامه 9 دی