کد خبر: ۴۴۱۶۲۸
زمان انتشار: ۱۵:۵۸     ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۷
سخنگوی انجمن قلم ایران با اعلام زنگ خطر بزرگ فرهنگی گفت: امسال دیدیم برخی آثار با وجود اینکه تیراژ چند صد نسخه‌ای در آمارشان ذکر شده بود اما اساسا در بازار موجود نبودند و ناشر اعلام می‌کرد نسخ بسیار محدودی را روانه بازار کرده است و این مسئله تهیه کتاب را سخت کرد.

به گزارش پایگاه 598، محسن پرویز سخنگوی انجمن قلم ایران در گفت‌وگو با خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، درباره جشنواره قلم زرین و رونمایی از آثار پیشکسوتان اظهار داشت: روز یکشنبه 6 خرداد ماه کتاب‌های پیشکسوتانی که اخیرا منتشر شده، رونمایی خواهد شد.

وی افزود: در این دوره کتاب‌های آقایان کامران پارسی‌نژاد، عباسعلی براتی‌پور و احمد عربلو چاپ شده است که در محل انجمن با حضور اعضا رونمایی می‌شود. این برنامه پیش از افطار برگزار خواهد شد.

سخنگوی انجمن قلم ایران ابراز داشت: اهدای جوایز و اعلام نتایج این دوره از جایزه قلم‌زنی مطابق سنوات گذشته روز 14 تیر ماه همزمان با روز قلم برگزار خواهد شد. داوری‌ها در بخش شعر کودک و بزرگسال، داستان کودک و بزرگسال و نقد و پژوهش ادبی در حال انجام است.

وی افزود: طبق تصمیم هیأت مدیره برای همکاری با اعضای باسابقه انجمن خانم وجیهه علی‌اکبری سامانی به عنوان دبیر علمی این دوره انتخاب شد.

پرویز گفت:‌داوری‌ها در حال انجام است و مراحلی را پشت سر گذاشتند به عبارتی در همه گروه‌ها تقریبا به مرحله پایانی داوری نزدیک شدیم. روال اینگونه است که 2 داور در مرحله ماقبل پایان نمره‌ها را اعطا می‌کند و آثاری که به مرحله پایانی راه یابد توسط سه داور در هر بخش مطالعه می‌شود و در نهایت نتیجه در جلسه حضوری اعلام خواهد شد.

سخنگوی انجمن قلم ایران با بیان اینکه ما در این دوره آثار منتشر شده در سال 96 را بررسی کردیم اما برای تهیه کتاب‌ها مشکلاتی داشتیم، گفت: این یک زنگ خطر مهم فرهنگی است که توجه دست‌اندرکاران و مسئولان ذیربط را می‌طلبد. مشکل اینجاست که در همه دوره‌ها اغلب مشکلاتی وجود دارد، مثل کتاب‌های که در آمار خانه کتاب وجود دارد ولی در دسترس نیست یا دیرتر چاپ شده یا همچنان چاپ نشده باقی است، یا اینکه در شناسنامه اثر کتاب چاپ اول عنوان شده در حالی که قبلا نیز منتشر شده است و یا کتاب ترجمه بوده و تالیف درج شده، گاهی این لغزش‌های آماری دیده می‌شود اما امسال مشکل مضاعفی رخ داد.

به گفته وی امسال دیدیم برخی آثار با وجود اینکه تیراژ چند صد نسخه‌ای در آمارشان ذکر شده بود اما اساسا در بازار موجود نبودند و ناشر اعلام می‌کرد نسخ بسیار محدودی را روانه بازار کرده و چند نسخه را به مؤلف و چند نسخه به ارشاد داده شده، بنابراین ما کتاب را در بازار نیافتیم، به عبارتی فقط چند نسخه از کتاب برای تبرک منتشر شده و به مؤلف داده شده است.

پرویز گفت: کتاب در بازار نبود و این خطر فرهنگی بزرگی را نشان می‌دهد، هر چند بازار نشر اغلب با مسئله آمارهای غلط مواجه است اما اینکه اساسا کتاب در بازار نباشد زنگ خطر بزرگی است،‌گاهی ما دلخوش افزایش آمار چاپ کتاب هستیم که امری مبارک هم هست اما نباید باعث شود غفلت کنیم که گاهی اثر در بازار موجود نباشد و در تهیه کتاب‌‌ها در این دوره ما با مشکل  مواجه شدیم و نتوانستیم برخی کتاب‌ها را تهیه کنیم.

سخنگوی انجمن قلم ایران در پایان گفت: قاعدتا بودجه ما اجازه نمی‌دهد همه کتاب‌ها را تهیه کنیم اما در بخش ابتدای کار داوران با توجه به شناخت، دستور به خرید آثاری را می‌دهد که احتمال ورود آنها به مراحل بعد داوری وجود داشته باشد، این اهمیت مسئله را دوچندان می‌کند زیرا کتاب‌هایی که ما متقاضی خرید بودیم و در بازار نیافتیم کتاب‌های نسبتا خوب سال گذشته و از رده متوسط به بالا بوده است،‌اگر این اتفاق برای آثار ضعیف رخ می‌داد اسباب خوشحالی هم بود ولی ما در پی کتاب‌های نسبتا مناسب در بازار بودیم که آنها را نیافتیم و این زنگ خطر مهم و بزرگی برای مسئولان فرهنگی کشور است.


نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها