به گزارش پایگاه 598، وی که خود جانباز دفاع‌مقدس و رزمنده سال‌های جنگ بود نوشتن خاطراتش را از همان سال‌های زمان جهاد شروع کرده بود: «شرایط آن روز آن‌قدر عرصه را بر من تنگ کرد که در یک لحظه دفتر خاطراتم را - که لحظه‌های تلخ و شیرین جبهه را از سال ۶۱ تا به آن روز در آن نوشته بودم - پاره کردم و به باد بیابان سپردم؛ اما چیزی که نمی‌گذاشت من هم مثل دیگر بچه‌های گردان ناراحتی‌ام را بروز دهم؛ مسوولیتی بود که بر عهده داشتم. من معاون دوم گردان ادوات تیپ کربلا بودم و به‌عنوان یک مسوول باید مایه آرامش و روحیه بچه‌ها می‌شدم...»

 البته بعدها حمید حسام خاطرات خود از دفاع‌مقدس را در کتاب «چشم‌هایش» مکتوب کرد. حمید حسام در سال‌های بدون هیاهوی خود داستان کوتاه «دهلیز انتظار» و کتاب «غواص‌ها بوی نعنا می‌دهند» را نوشت که این دومی با اقبال خوبی مواجه شد. وی در کتاب «دلیل» خاطرات شهید علی چیت‌سازیان، فرمانده اطلاعات- عملیات لشکر انصار الحسین؟ع؟را مرور کرد.  


حمید حسام اهل همدان تعصب خاصی روی شهر خود دارد و سعی کرده از این خطه شهیدپرور ‌گوهر نابی را به مخاطبان دفاع‌مقدس عرضه کند که موفق هم بوده است.  


حمید حسام که البته برای اهالی قلم نام آشنایی بود ولی شهرت عمومی نداشت که انتشار تقریظ رهبر انقلاب بر دو کتاب «آب هرگز نمی‌میرد» خاطرات شفاهی جانباز ۷۰‌درصد، میرزا محمد سُلگی و کتاب «وقتی مهتاب گم شد» خاطرات علی خوش‌لفظ جانباز شیمیایی و همرزم جاویدالاثر حاج احمد متوسلیان سبب شد وی از گمنامی در آید و در رسانه‌ها و مردم به چهره نام‌آشنایی تبدیل شود.


رهبر انقلاب در تقریظ‌شان بر این دو کتاب بر حمید حسام سلام می‌کنند «و سلام بر حمید حسام که دردانه‌هایی چون سُلگی و خوش‌لفظ را به ما شناساند.»  حمید حسام البته همچنان سال‌های قبل خود را وامدار شهدا می‌داند و این تقریظ‌ها کمترین تاثیری بر رویه کاری و سلوک عملی وی ندارد. چنان که خود می‌گوید به خدا تعهد داده بود برای نوشتن این آثار:  «وقتی این دو کتاب نوشته می‌شد فکر نمی‌کردم که پس از سال‌ها، قسمت و رزق ما از آنها، عنایت رهبر انقلاب بر آن باشد.


فکر نمی‌کردم کاری که تعهد داده‌بودیم تنها برای خدا بنویسیمش روزی چنین ثمری بدهد. وقتی رهبر انقلاب از راویان خاطرات دفاع‌مقدس با عنوان شهید زنده یاد می‌کنند معنایش این است که حواسمان باشد که مشی و سلوک آنها که امروز در میان ما هستند همان مشی و سلوک بچه‌های جبهه است.»

حسام خاطرات را رنگ‌آمیزی می‌کند


گلعلی بابایی نویسنده و پروهشگر سرشناس دفاع‌مقدس که آثارش مورد توجه رهبری هم قرار گرفته است، درباره حمید حسام می‌گوید:سابقه آشنایی من با حمید حسام وارد 20 سال می‌شود. در آن ایام کارنامه عملیاتی لشکر را می‌نوشتم. ایشان وقتی مطلع کارمان شده بود خیلی پیگیر بود که حق رزمندگان همدان پایمال نشود.


 وقتی به همدان رفتم با عظمت کار حمید حسام آشنا شدم. وقتی که بحث بازخوانی عملیات‌های رزمندگان همدان بود. ایشان هر هفته رزمندگان را جمع می‌کرد و کسانی را جمع می‌کرد که دسترسی به آنها سخت بود و نتیجه آن بایگانی خیلی خوبی از رزمندگان همدان شد.


تقریظ‌های رهبر انقلاب بر کتاب‌های حمید حسام نشان می‌دهد او خیلی خوب کارش را می‌داند. من در دو سفر که با حمید حسام داشتم متوجه شدم ایشان فراتر از چیزی است که ما درباره ایشان فکر می‌کردیم و از نظر سبک زندگی و نوشتن برای من الگو است. رنگ آمیزی هنرمندانه خاطرات را جذاب می‌کند. رنگ‌آمیزی خاطرات دفاع‌مقدس و شهدا یکی از ویژگی‌های خاطرات حمید حسام است.

 منبع: صبح نو