کد خبر: ۴۳۹۸۸
زمان انتشار: ۱۹:۲۲     ۱۷ اسفند ۱۳۹۰
در روزهای پس از انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی بازخوانی برخی آمارها از انتخابات خانه ملت خالی از لطف نبوده و با بررسی آنها می توان به نکات قابل توجهی رسید.

مشرق، در فاصله چند روز پس از انتخابات نهمین دوره مجلس گروه های سیاسی مختلف به دنبال بهره برداری از آمارهای منتشر شده درباره افراد راه یافته و راه نیافته از دوره هشتم به دوره نهم را داشته و این موارد را با سلیقه خود تحلیل می کردند.

عده ای عدم رای آوری تعدادی از نمایندگان مجلس هشتم به نهم را به مواردی همچون سوال از رییس جمهور توسط این نمایندگان و مخالفت با دولت نسبت می دادند. در پیامک های منتشره از سوی جریان حامی دولت دلیل عدم رای آوری تعدادی از نمایندگان مجلس هشتم امضای طرح سوال از رییس جمهور توسط آنها عنوان و تاکید شده بود که از 79 نماینده سوال کننده از رییس جمهور، 73 نفر با کارت قرمز ملت ایران مواجه شده اند.

اما در آمارها دیده می شود که اولا تعداد راه نیافتگان به دوره نهم مجلس شورای اسلامی عددی بسیار بزرگتر از تعداد سوال کنندگان از رییس جمهور است و موضوع بعدی اینکه ریزش نمایندگان در تمامی دوره های مجلس شورای اسلامی وجود داشته است. نکته دیگر آنکه در انتخابات دوره نهم مجلس شورای اسلامی تا انتهای مرحله اول ( احتمال دارد با برگزاری انتخابات دوره دوم آمارها تغییر کند) شاهد کمترین میزان ریزش نمایندگان دوره هشتم نسبت به دوره های قبل، هستیم.

البته در بیشتر مواردی که نماینده ای اصولگرا به مجلس شورای اسلامی راه پیدا نکرده، فرد اصولگرای دیگری جای وی را در مجلس گرفته است که در مجموع نشان از اعتماد دوباره مردم به تفکر اصولگرایی است.

راه یافتگان و راه نیافتگان از "خانه ملت" به خانه ملت!

دوره اول

در دوره اول مجلس شورای اسلامی 327 نفر (به دلیل شهادت، فوت، استعفا و اخراج برخی نمایندگان تعداد نمایندگان این دوره بیشتر از دوره های دیگر است) 98 نفر از نمایندگان توانستند در دوره دوم نیز وارد مجلس شوند و 172 نفر نیز نتوانستند حضور در ساختمان مجلس را تجربه کنند.

آمارهای دیگر از مجلس اول:

تعداد شهدا: 31 نفر

تعداد مرحومین: 6 نفر

تعداد مستعفی: 25 نفر

تعداد اخراجی ها: 1 نفر

دوره دوم

در این دوره نیز از مجموع 274 نماینده 106 نفر توانستند به دوره سوم راه پیدا کرده و 164 نفر نیز مورد اعتماد مردم قرار نگرفتند.

آمارهای دیگر از مجلس دوم:

تعداد شهدا: 9 نفر

تعداد مستعفی: 0

تعداد اخراجی: سه نفر

دوره سوم

در این دوره نیز از مجموع 278 نماینده مجلس شورای اسلامی 85 نفر توانستند وارد مجلس چهارم شده ولی 185 نفر از نمایندگان نیز دوره چهارم مجلس را تجربه نکردند.

آمارهای دیگری از مجلس سوم:

تعداد شهدا: 0

تعداد مرحومین: 2 نفر

تعداد مستعفی: 5 نفر

تعداد اخراجی: .

دوره چهارم

در این دوره از مجموع 275 نماینده مجلس شورای اسلامی 169 نفر به مجلس پنجم راه نیافته و تنها 101 نمیانده اعتماد دوباره مردم رای برای حضور در مجلس پنجم جلب کردند.

آمارهای دیگر از مجلس چهارم:

تعداد شهدا: 0

تعداد مستعفی: 2 نفر

تعداد اخراجی: 1 نفر

دوره پنجم

در این دوره از مجلس شورای اسلامی 277 نماینده از سراسر کشور حضور داشتند که از این تعداد 66 نفر به دور بعدی مجلس راه یافته و 204 نفر از راهیابی به دور بعد باز ماندند.

آمارهای دیگری از مجلس پنجم

تعداد شهدا: 0

تعدادمستعفی: 2 نفر

تعداد اخراجی: 0

مجلس ششم

این دروه از مجلس رکورد دار عدم راهیابی نمیایندگانش به دوره بعد است. در این دوره از مجموع 297 نماینده تنها 67 نماینده توانستند به دور هفتم راه پیدا کنند و در مقابل 223 نماینده نیز به ساختمان هرمی شکل مجلس جدید راه نیافتند.

آمارهای دیگری از مجلس ششم

تعداد شهدا: 0

تعداد مرحومین: 8 نفر

تعداد اخراجی ها: 0

مجلس هفتم

در این دوره از مجموع 294 نماینده مجلس شورای اسلامی 106 نفر مجددا مورد اعتماد مردم قرار گرفته و حضور در خانه ملت را دوره هشتم نیز تجربه کردند ولی 184 نفر نیز نتوانستند خود را به صندلی های سبز بهارستان برسانند.

آمارهای دیگری از مجلس هفتم

تعداد شهدا: 0

تعداد مرحومین: 2 نفر

تعداد اخراجی ها: 0

مجلس هشتم

از تعداد 288 نماینده مجلس شورای اسلامی تا پیش از برگزاری انتخابات دوره دوم در برخی حوزه ها و بر اساس آمارهای منتشره از نمایندگانی که از شرکت در انتخابات انصراف داده، حدود 130 نماینده مجلس در این دوره به مجلس نهم راه پیدا نکرده اند.

می توان این دوره از انتخابات مجلس شورای اسلامی را با توجه به تعداد نمایندگانی که به مجلس نهم راه پیدا نکرده اند، کم ریزش ترین دوره از مجلس شورای اسلامی دانست. همچنین در این دوره دو نفر از نمایندگان مجلس نیز مرحوم شده اند.

در مجموع از 2310 نماینده ای که با رای مردم در دوره های مختلف بر صندلی بهارستان تکیه زده اند (بدون احتساب آمار دوره نهم) 1301 نفر موفق به حضور در دوره بعدی نشده و 562 منتخب نیز توانسته اند حداقل دو دوره نمایندگی پیاپی را تجربه کنند.

دوست داشتنی ها دوست نداشتنی های مجلس هشتم!

در میان نمایندگان دوره هشتم مجلس شورای اسلامی که تا کنون راهیانی آنان به دوره نهم قطعی شده است شاید نمایندگان تهران به دلیل داشتن بیشترین واجد شرایط رای دادن در کانون توجهات قرار گیرند. در نتیجه بررسی مقبولیت نمایندگان قطعی این حوزه نسبت به دوره قبل مورد توجه خواهد بود.

در حوزه انتخابیه تهران نام علیرضا مرندی با 26% درصد افزایش مقبولیت در صدر لیست کسانی قرار دارد که حداقل 10 درصد نسبت به دوره قبل افزایش مقبولیت داشته اند. در رده های بعدی این فهرست نیز غلامعلی حداد عادل با 25 درصد افزایش و حجت الاسلام آقا تهرانی با 15 درصد افزایش مقبولیت قرار دارند.

البته در نمایندگانی نیز در حوزه تهران حاضر هستند که با کاهش مقبولیت روبرو شده اند. با بررسی لیست کسانی که با کاهش مقبولیت مواجه شده اند با نام افرادی و چهره های سیاسی معروفی رو برو می شویم.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها