به گزارش پایگاه 598 ، حجتالاسلام احد آزادیخواه نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس با اشاره به بحث نظارت بر جشنواره فیلم فجر گفت: ما در مورد جشنواره فیلم فجر امسال شیوه نظارتمان را عوض کردهایم و هفته گذشته پیرامون همین مسأله نشستی را با رئیس سازمان سینمایی و معاونین این سازمان و دبیر جشنواره فیلم فجر داشتیم و توضیحاتی نیز در این جلسه ارائه شد.
وی افزود: ما در جشنواره فیلم فجر امسال شاهد اتفاقات مثبتی هستیم که منشأ بخشی از آن میتواند ورود کمیسیون باشد؛ به عنوان مثال فرش قرمز که یک هزینه غیرضروری بود از برنامه جشنواره حذف شد. از سوی دیگر قول دادهاند که هزینههای برگزاری جشنواره را کاهش دهند که این هزینهها سال گذشته 14 15 میلیارد تومان بوده امسال به 7-8 میلیارد تومان کاهش پیدا کرده است.
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس اظهار داشت: امسال بنا شده تا در جشنواره فیلم فجر از داوران دوتابعیتی استفاده نشود و رئیس سازمان سینمایی به ما قول داده که این اتفاق بیفتد.
آزادیخواه خاطرنشان کرد: در بحث نظارت کمیسیون نیز یکی بحث همراه بودن سازمان سینمایی با کمیسیون است که پذیرفتند این همراهی را داشته باشند و بنا شد تا برخی از فیلمها و مستندها قبل از جشنواره برای اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس اکران شود که تا کنون در یک مورد نیز این اتفاق افتاده است.
وی افزود: مشکل اصلی ما برای نظارت بر فیلم فجر خلأ قانونی است به عنوان مثال ما باید در شورای صدور پروانه اکران و نمایش عضو باشیم که نیستیم؛ همانطور که مجلس در شورای نظارت بر صدا و سیما عضو دارد باید در این شورا نیز عضوی را داشته باشد اما قانون این را تعریف نکرده و ما هرچه تلاش کردیم در این شورا حضور داشته باشیم سازمان سینمایی زیر بار نرفت و حق هم دارد. از یک سو ما میخواهیم نظارتمان را در باره یک فیلم اعمال کنیم و وقتی فیلم اکران شد و ما تبعات اجتماعی و اعتقادی آن را دیدیم دیگر نظارت فایده ندارد؛ از سوی دیگر وقتی فیلمی روی پرده سینما رفت پایین کشیدن آن نیز به صلاح نیست و تبعات دارد.
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس اظهار داشت: اگر جشنواره در مجرای خودش باشد نیازی به این اکران نیست فیلمی که به جشنواره میآید باید از شورای صدور پروانه مجوز بگیرد و باید این بخش تقویت شود.
آزادیخواه خاطرنشان کرد: موضوع دیگر بحث داوریها است که باید تقویت شود و در کنار داوران حرفهای داورهای معتقد نیز داشته باشیم تا فیلمها از نظر مسائل اخلاقی و اجتماعی ما نیز همخوانی داشته باشد و اگر همخوانی ندارد به جشنواره ورود نداشته باشد.