حریری، در گفتوگو با روزنامه آمریکایی «والاستریت ژورنال» که روز گذشته منتشر شد، گفت: «حزبالله یکی از اعضای دولت است و این دولت فراگیر، تمامی احزاب سیاسی را وارد پیکره خود کرده است و همین امر ثبات سیاسی در لبنان را موجب میشود... هدف اساسی من حفظ ثبات سیاسی جهت اتحاد در کشور است.»
سعد حریری، در موقعیتی متناقض با اظهارات مطرحشده خود از عربستان سعودی، بر ضرورت متمرکز شدن لبنان به منافع امنیتی ملی خود آن هم بدون مداخله هر طرف خارجی است.
نخستوزیر لبنان گفت: «غیر ممکن است که مداخله از سوی هر طرف خارجی در امور سیاسی لبنان را برتابیم... روابط ما با ایران یا هر کشور دیگر منطقه بایستی به بهترین شکل ممکن باشد. ولی ضرورت دارد که (این روابط) در راستای منافع ملی لبنان باشد.»
طبق گزارش این روزنامه آمریکایی، الحریری تصریح کرد، دور ماندن از اختلافات طایفهای در خاورمیانه و تضمین امنیت داخلی این امکان را به دولت لبنان میدهد سطح رشد اقتصادی خود را سالیانه بین 4 تا 6 درصد ارتقا دهد. به گفته الحریری، سطح رشد اقتصادی لبنان در حال حاضر یک تا 2 درصد است.
سعد حریری در این مصاحبه، از سخن گفتن درباره جزئیات سفرش به ریاض، پایتخت عربستان سعودی در اوایل ماه نوامبر گذشته، که در طی آن سفر تحت فشار مقامهای سعودی استعفای خود از سمت نخستوزیری لبنان را اعلام کرده بود، خودداری کرد و تنها به گفتن این مطلب اکتفا کرد که «عربستان سعودی هرگز در امور سیاسی لبنان به صورت مستقیم مداخله نمیکند.»
وی ابراز امیدواری کرد که عربستان سعودی آماده کمک اقتصادی به لبنان باشد.
نخستوزیر لبنان هرگونه طرح و برنامه ویژه برای رویارویی با حزبالله را رد کرد و مدعی شد که حزبالله تلاش میکند ایران را از اختلافات با عربستان سعودی دور کند.
حریری خاطرنشان کرد، مجبور کردن حزبالله به متوقف ساختن مشارکتش در درگیریهای( منطقهای)، «زمانبر خواهد بود؛ چرا که غیرممکن است که این امر یک شبه اتفاق بیفتد.» وی پیشبینی کرد که این فرآیند با کاهش یافتن شمار نیروهای حزبالله در یمن و عراق آغاز شد تا این گروه به شکل نهایی از این دو کشور خارج شود.
وی اظهار داشت، مساله حزبالله ماهیت منطقهای دارد و لبنان به تنهایی نمیتواند آن را حل و فصل کند.