کد خبر: ۴۳۵۸۵۷
زمان انتشار: ۱۱:۱۶     ۰۶ دی ۱۳۹۶
استاد جامعه‌شناسی دانشگاه تهران در گفتگو با پایگاه ۵۹۸؛
سیاست نباید از حالت عقلانی خود خارج شود چراکه همه مسائل کشور به نوعی با این مغوله در ارتباط اند؛ پدیده سلبریتی ها و حضور آن‌ها درصحنه‌های سیاسی مربوط به یک جناح خاص نیست چراکه تجربه نشان داده هر دو جناح غالب کشور در بزنگاه‌های سیاسی سعی در بهره‌برداری از شهرت سلبریتی ها داشته‌اند.
به گزارش سرویس اجتماعی پایگاه 598، دکتر رسول افضلی استاد جامعه‌شناسی دانشگاه تهران در گفتگو با خبرنگار پایگاه 598 ضمن اشاره به حضور بازیگران و هنرمندان درصحنه‌های سیاسی گفت: تقریباً از دهه هشتاد به بعد شاهد پررنگ شدن پدیده تقدس زدایی از بن‌مایه‌های دینی و عرفی شدن سیاست هستیم، تا قبل از دهه هشتاد "سیاست" جایگاه و منزلت ویژه‌ای داشت و هرکسی نمی‌توانست در عرصه سیاست عرض‌اندام کند.

وی ادامه داد: سیاست نباید از حالت عقلانی خود خارج شود چراکه همه مسائل کشور به‌نوعی با این مغوله در ارتباط اند؛ اگر در جامعه‌ای تصمیمات و رفتارهایی سیاسی دستخوش هیجانات و احساسات قرار گیرد مانعی جدی برای توسعه کشور به وجود خواهد آمد.

افضلی بیان کرد: یکی از عواملی که سیاست را از حالت عقلانی خارج می‌کند ورود سلبریتی ها به عرصه سیاسی است، و در حال حاضر هرچه جلوتر می‌رویم این مسئله پررنگ‌تر می‌شود.


عضو هیئت‌علمی دانشگاه تهران گفت: ورود سلبریتی ها به عرصه سیاست پدیده‌ای نوظهور نیست، این موضوع در کشورهای اروپایی از سال‌ها پیش مطرح بوده است.

به گزارش 598، دکتر افضلی اضافه کرد: تجربه کشورهای دیگر نشان می‌دهد شکل‌گیری و گسترش پدیده سلبریتی ها باعث عرفی شدن سیاست می‌شود و حاکمیت یافتن فضای هیجانی را به دنبال خواهد داشت.

افضلی عنوان کرد: در این قائله هر دو طرف طیف به دنبال منفعت‌طلبی خودشان هستند، هم سیاست مردان و هم سلبریتی ها؛ این منفعت‌طلبی‌ها را می‌توان در انتخابات‌ها(بخصوص انتخابات شورای شهر) به‌وضوح مشاهده کرد.

سفر برخی از سلبریتی ها به مشهد برای حمایت از روحانی

وی ادامه داد: متأسفانه رفتارهای سیاسی در کشور ما ماهیت عقلانی خود را ازدست‌داده و جامعه در گذرگاه‌های سیاسی برمبنای احساسات قدم برمی‌دارد که این اصلاً به نفع کشور نیست.

افضلی افزود: در برخورد با پدیده سلبریتی ها نمی‌توان سلبی عمل کرد چراکه جامعه به لحاظ روانی و احساسی تحت تأثیر این شخصیت‌ها قرار دارد؛ تنها راهکاری که وجود دارد توجه به آموزش‌های عمومی و آگاه‌سازی توده‌های مردم نسبت به این مسئله است.

استاد جامعه شناس دانشگاه تهران بیان کرد: سیاستمداران سعی دارند با تکیه‌بر شهرت سلبریتی ها و تهییج احساسات توده‌های مردم به مقاصد سیاسی‌شان برسند که این امر نوعی سلب آزادی محسوب شده و با اصول دموکراسی در تناقض است.

افضلی ادامه داد: شورای شهر آیینه تمام نمایی از تبعات منفی حضور سلبریتی ها درصحنه سیاست است که یک دوره به دست بازیگران می‌افتد و یک دوره به دست ورزشکاران!

وی عنوان کرد: پدیده سلبریتی ها و حضور آن‌ها درصحنه‌های سیاسی مربوط به یک جناح خاص نیست چراکه تجربه نشان داده هر دو جناح غالب کشور در بزنگاه‌های سیاسی سعی در بهره‌برداری از شهرت سلبریتی ها داشته‌اند.

افضلی اظهار داشت: در انتخابات ریاست جمهوری اردیبهشت‌ماه امسال نیز جناح‌های سیاسی برای رأی آوریِ بیشتر در انتخابات سلبریتی ها را عَلم کردند و اگر واقع‌بینانه به قضیه نگاه کنیم حضور این شخصیت‌ها در عرصه انتخابات نقش اثرگذاری داشت.


مصاحیه از: وحید عزیزی
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:۲
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
ارسال نظرات
ناشناس
Germany
۱۳:۰۱ - ۰۶ دی ۱۳۹۶
۰
۰
كار بدبختي ما بجايي رسيده كه حتي شما هم از واژه هاي بيگانه و دشمن در نوشتارتان استفاده ميكنيد مثلا سلبريتي يعني چه ؟ ايا يك واژه فارسي است ؟ عمق نفوذ ناتوي فرهنگي حتي در ميان متعهدين ، موجب تاسف و نگراني فراوان ،
پاسخ
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۴:۰۰ - ۰۶ دی ۱۳۹۶
۰
۰
حالا تتلوئیست ها چکارکنند؟ برن مگس شکارکنند
پاسخ
جدیدترین اخبار پربازدید ها