وی تصریح کرد: از قبل در دفتر امام (ره) این پیش بینی را کرده بودیم که امام(ره) روزی از دنیا خواهند رفت. برنامه ریزی چیز بسیارخوبی است. اگر لحظه ای اتفاقی برای امام(ره) بیفتد آن موقع کسی قادر به تصمیم گیری نیست؛ بنابر این همه نظرها بر این بود که در بین جاده قم - تهران منطقهای هست به نام کوشک آنجا زمین بسیار بزرگی را در چندین ۱۰ هکتار تهیه کردیم، توسط وزارت جهاد سازندگی آنجا تسطیح شد و برنامه این بود که اگر اتفاقی افتاد بتوانیم از آنجا برای خاکسپاری امام استفاده کنیم.
رییس دفتر تولیت حرم مطهر حضرت امام خمینی(ره) همچنین بیان کرد: شب ارتحال جلسهای تشکیل شد ۲۴-۲۵ نفر از اعاظم و بزرگان حضور داشتند، پیشنهادات بسیار زیادی مطرح شد از مصلی تهران، یک قطعه در بهشت زهرا ، بالای سر حرم حضرت معمصومه(س)، مسجد جمکران و ... پیشنهادات مختلف دیگری هم بود، اما در آن جلسه به نتیجه نرسید و قرار شد جمع بندی به عهده یادگار امام مرحوم حاج احمد آقا باشد که ساعت ۱۰ و خورده ای امام(ره) به ملکوت اعلی پیوست.
جوادی راد ادامه داد: صبح، همین که هوا روشن شد، با یک هلیکوپتر در محضر یادگار امام به این منطقه آمدیم، از بالا یادگار امام اشاره کردند که این زمین جای خوبی است، هلیکوپتر در بهشت زهرا نشست، پیاده شدیم یادگار امام به جماران برگشت. این زمین را دیدیم صاحب زمین را خواستیم.
وی افزود: محلی که امام دفن است متعلق به پدر بزرگوار شهیدی بود همین که متوجه شد امام(ره) قرار است اینجا دفن شود، گفت جانم فدای امام. گفتیم امام بایدجایی دفن شود که پاک باشد. گفت من از جان و دل تقدیم میکنم اما با اصرار زیاد پول زمین را به او دادیم این زمین آماده شد.
رییس دفتر تولیت حرم مطهر حضرت امام خمینی(ره) در ادامه اظهار کرد: بنابراین زمین تهیه شد و در این محل شهری تصویب شد به نام شهر آفتاب، محدوده این شهر از میدان جهاد است تا فرودگاه امام (ره). در واقع ۳۳ هزار هکتار زمین محدوده شهر آفتاب است که از این مقدار، ۲۳ هزار هکتار در اختیار مردم است؛ شهرهای مجاوری مانند کهریزک، باقرشهر و چهاردانگه و ۱۰ هزار هکتار دیگر هم باید جزو مجموعه تشکیلات آستان حضرت امام (ره) باشد.
حجت الاسلام جوادی راد خاطرنشان کرد: اما آیا این ۱۰ هزار هکتار تا الان در اختیار ما قرار دارد؟ پاسخ خیر است. ظرف ۲۸ سال که از ارتحال امام (ره) گذشته، تنها توانستیم حدود ۵۰۰۰ هکتار را تملک کنیم؛ یعنی خریداری کنیم، ما هر زمینی را از هر کسی که خریداری کردهایم، هم به قیمت روز خریدیم هم بالاتر و اگر خودشان خواستهاند زمین معوض به آنها دادهایم، اما نیایند بگویند که زمین ما را از ما گرفتهاند، چنین خبرهایی نیست. بلکه در بعضی موارد دو برابر هم بیشتر مبالغ زمین ها پرداخت شده است.
وی تصریح کرد: طرف زمین را به قیمت روز ۲۵ سال قبل فروخته، پولش را هم گرفته، اضافهتر و یا زمین معوض هم از ما گرفته است، آن زمان متری یک تومان قیمت داشته، ۳ تومان هم گرفته الان بیشتر شده میرود شکایت میکند و میگوید به من اجحاف شده در حالی که زمینش را ۲۵ سال قبل فروخته است.
رییس دفتر تولیت حرم مطهر حضرت امام خمینی(ره) در ادامه ابراز کرد: دهها پرونده شکایت علیه آستان تنظیم شده اما تا به حال یک نفر نبوده که ادعا کند به من اجحاف شده است.
جوادی راد خاطرنشان کرد: بنابراین حدودا ۵۰۰۰ هکتار زمین را تملک و خریداری کردهایم. ۵۰۰۰ هکتار دیگر را هم باید بخریم و تملک کنیم. چون برای شهر آفتاب برنامه بسیار مدونی داریم، البته به دلیل کمبود بودجه و نداشتن منابع مالی تا به الان هنوز حرم امام(ره) را تمام نکردهایم.
وی ادامه داد: بارها به حضرت حجت الاسلام حاج سید حسن آقا عرض کردیم اگر اجازه دهند ما به مردم اعلام کنیم، خواهید دید که مردم با حرم چه خواهند کرد اما این اجازه را نفرمودند و گفتند همین مقدار که مردم کمک می کنند کافی است.
رییس دفتر تولیت حرم مطهر حضرت امام خمینی(ره) در بخش دیگری از سخنانش بیان کرد: برنامههایی که داریم و افقی که در آینده برای این منطقه از تهران ترسیم شده به بلندای روح امام این منطقه در دنیا خواهد درخشید اما مجبور هستیم آهسته حرکت کنیم و آن چه مردم می خواهند آن انجام شود.
جوادی راد افزود: متاسفانه بعضی از زائرین و بعضی از مقدسین مقدسنما و مقدس مآبها و بعضی از آنهایی که فکرشان به اندازه خودشان است، میگویند حرم امام با تشکیلاتی که ساخته شده مخالف ساده نشینی امام است، سوالی می کنند چرا امام(ره) که در یک اتاق زندگی می کرد حرمی با این عظمت برایش ساخته شده است؟
وی یادآور شد: از اول خلقت تا آخر خلقت و تاکنون که ما هستیم، ساده زیستتر از آقا امیرالمومنین وجود نداشته، علی(ع) آنچنان زندگی میکرد که نانی را که میخورد حسن و حسین نمیتوانستند بخورند از این ساده زیستتر آیا داشتیم؟ اما الان این گنبد و بارگاه امیرالمومنین (ع) در نجف اشرف با آن همه وسعت منافات با ساده زیستی علی دارد یا نه؟ علی(ع) موقعی که زنده بود ساده زیست. امام هم موقعی که در حیات بود در همان اتاق بود. گنبد امیر المومنین (ع) بزرگ ترین آرم شیعه و معرف شیعه در دنیا است، امام(ره) آرم انقلاب اسلامی ایران و معرف انقلاب اسلامی ایران است. این انقلاب باید به انقلاب جهانی امام زمان (عج) متصل شود.