کد خبر: ۴۳۳۹۵۶
زمان انتشار: ۱۲:۰۷     ۲۰ آبان ۱۳۹۶
کبری خزعلی:
کبری خزعلی در واکنش به بررسی افزایش سن ازدواج گفت: این مطالبه از جمله موارد رفع خشونت علیه زنان است که در سند 2030 آمده ولی سن مسئولیت پذیری در کشورهای حامی این طرح، بسیار پایین تر از سن ازدواج است.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از بسیج زنان کشور، کبری خزعلی، قائم مقام شورای فرهنگی اجتماعی زنان و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه جایگاه زن و خانواده از اساسی ترین بحث ها در تمدن هاست، ادامه داد: برای انحطاط بزرگترین ابزار هم همین خانواده است و از آغاز خلقت اگر دقت کنید در همه بحران ها و تحولات اساسی نقش آفرینی کرده اند به طور مثال در زندگی حضرت موسی(ع) سه زن و یک برادر نقش آفرین است که نماد یک خانواده هستند.

وی افزود: نقش آفرینی حضرت خدیجه(س) و حضرت زهرا(س) حمایت ها و روشنگری های زنان است و حضرت زینب(س) نیز مهمترین نقش را در کنار امام زمان خود ایفا می کند، مدیریت کاروان را بدست می گیرد و پیام رسان واقعه عاشورا می شود، اگر دقت کنید حضرت علی(ع) جنگ های زیادی داشتند اما کدام یک در ذهن ما به اندازه ی واقعه عاشورا در ذهن ها باقی مانده است، چون زن و خانواده در آن واقعه نقش آفرینی کرده اند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در انتقاد از طرح افزایش سن ازدواج گفت: ازدواج به موقع و متناسب با شرایط هر فرد است ولی افزایش سن ازدواج در راستای سیاست های برابری جنسیتی از سند 2030  است که یکی از شاخص های رفع خشونت، منع ازدواج زیر 18 سال است نه برآمده از یک بحران و مشکل جدی در کشور و به نظر می رسد اصلاح قانون سن ازدواج گامی در جهت اجرای برنامه ها و سیاست های بین المللی با ویترین حقوق کودک و زنان است.

وی تاکید کرد: ازدواج کودکان کلمه‌ای دروغ است زیرا تعریف کودک در جوامع مختلف متفاوت است و این لایحه براساس سیاست ها و فشارهای مجامع غربی طرح شده است و حامیان آن قصد دارند که سن ازدواج را به 18 سال برسانند حال آنکه در بسیاری از همین کشورها سن مسئولیت پذیری اجتماعی و مجازات پایین تر است.

خزعلی با اشاره به آمارهای منتشر شده در این خصوص گفت: در انگلیس و آلمان حداقل سن ازدواج 16 سال است اما حداقل سن کار 13 و سن مسئولیت کیفری که نشان دهنده ی قوه ی تمیز و رشد فکری افراد است در آلمان 14 و در انگلیس10 سال تعیین شده است.

وی در مورد کشور سوئد نیز گفت: سن ازدواج این کشور همانند فرانسه 18 سالگی است اما حداقل سن کار در سوئد 13 سالگی و در فرانسه 14 برای کارهای سبک و 16 سالگی مجاز به کار کردن هستند و سن مسئولیت کیفری در سوئد 15 و در فرانسه 13 سال تعیین شده است و  در آمریکا که سن ازدواج 18 سالگی است، حداقل سن کار 14 تا 16 با برخی محدودیت ها و 18 مجاز به انجام فعالیت هستند اما سن مسئولیت کیفری 7 سال تعیین شده است!

قائم مقام شورای فرهنگی اجتماعی زنان تصریح کرد: توجیه سن ازدواج 18 سال اما مسئولیت کیفری 7 سال چگونه است؟ اگر کسی آمادگی مسئولیت پذیری زندگی مشترک را تا 18 سالگی ندارد با چه استدلالی در 7 سالگی اگر خلافی مرتکب شد او را مجازات می کنند؟

 

تنها 0.5 درصد از کل ازدواج ها مربوط به زیر 15 سال است

وی با بیان اینکه برخی دلیل طرح این لایحه را کاهش آمارهای طلاق و مرگ و میر می‌دانند، گفت: با بررسی آمار طلاق گروه های سنی به خوبی مشخص است که گروه سنی کم تر از 15 سال تقریبا 0.6 درصد از کل طلاق های سال های مختلف را در برگرفته که البته این آمار در سال های اخیر به 0.5 درصد هم رسیده در حالی که این افراد حدود 5 درصد از کل ازدواج های ثبت شده را در برمی گیرند.

این استاد دانشگاه با اشاره به عوارض عدم حمایت از ازدواج افراد زیر 18 سال نیز گفت: در بعضی استان ها، ازدواج زیر سن ۱۸ سال بیشتر از ۷۰ درصد است که نمی توان به آنها گفت تا ۱۸ سالگی ازدواج نکنید و از طرف دیگر با غیرقانونی دانستن این ازدواج ها موجب افزایش سبک ازدواج های غیرقانونی و مشکلات پس از آن برای دختران می شویم که در این صورت با مشکل عدم ثبت فرزند و مشکلات طلاق رو به رو می شویم در حالیکه ما باید شرایط ازدواج را در جامعه تسهیل کنیم.

وی راه کاهش آسیب ها را در آموزش های پیش از ازدواج دانسته و گفت: باید افرادی که در این سن تصمیم به ازدواج می گیرند مورد حمایت اطرافیان قرار گیرند و آموزش های لازم بهداشتی و مهارت های زندگی به آنان ارائه شود و همینطور می توان تا یافتن ثبات اقتصادی پیشنهاد کرد که دوران عقد با صلاح دید خانواده ها افزایش یابد تا این افراد آمادگی پذیرش مسئولیت های زندگی مشترک را پیدا کنند.

 

مشکل اصلی جامعه کاهش ازدواج است

خزعلی مشکل اصلی جامعه را کاهش آمار ازدواج دانسته و عنوان کرد: در حال حاضر 14 میلیون و 192 هزار جوان نیاز به ازدواج دارند، همچنین آمار مجردین بیوه که نیاز به ازدواج دارند 3 میلیون و 330 هزار نفر است. آمار مجردین بالای 30 سال که از ازدواج ناامید شده‌اند نیز 2 میلیون و 30 هزار نفر است. بهتر است به جای طرح منع ازدواج زیر 18 سال، به فکر ازدواج این افراد باشیم.

قائم مقام رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان ادامه داد: قوانین اسلام به دلیل واقع بینی و توجه به فطرت و طبیعت و ایجاد تعادل بین حقوق و مسئولیت ها برای تفاوت سنی در مراحل رشد اهمیت ویژه ای قائل است و سن عبادت، ازدواج، مسائل اقتصادی و مسئولیت های اجتماعی را متفاوت تعیین کرده است البته در اکثر کشورهای غربی در کنار حداقل سن ازدواج، حداقل سن رابطه جنسی نیز مشخص می شود به عنوان مثال در کشور سوئد که سن ازدواج ۱۸ سال است سن رابطه جنسی شان ۱۵ سال تعیین شده است.

وی در زمینه تغییر قوانین داخلی نیز گفت: در زمینه سن ازدواج سازمان های بین المللی مانند یونیسف، یونسکو و... از سه روش استفاده می کنند، فشار از طریق گزارش حقوق بشری، استفاده از رسانه های خارجی مانند بی بی سی و نیز حمایت سازمان های مردم نهاد که با برگزاری همایش و استفاده از فضای مجازی با پخش فیلم و مستند سعی در القاء نیاز جامعه به افزایش سن ازدواج به 18 سال دارند.

خزعلی در پایان نیز گفت: با اجرای قوانینی از این دست و اینگونه طرح‌ها تنها شاخص‌های روسپی‌گری، آزادی سقط جنین، آموزش‌های جنسی به کودکان و افزایش سن ازدواج در جامعه رواج پیدا می‌کند و جامعه دچار از هم گسیختگی خواهد شد و لازم است که متولیان این امر با دقت در ابعاد تصویب چنین قانونی در خصوص آن موضع مشخص اتخاذ کنند.


نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها